به گزارش میمتالز، شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته (چهارشنبه، ۰۳ بهمن ۱۴۰۳) با رشد ۵۳ هزار واحدی معادل ۱.۹۳ درصد افزایش، به سطح ۲ میلیون و ۸۱۴ هزار واحد رسید و این صعود توانست بخشی از افت هفتگی شاخص را جبران کند، اما در نهایت بازدهی هفتگی شاخص کل با کاهش ۱.۸ درصدی به پایان رسید.
در همین حال، شاخص هموزن نیز همراستا با نمادهای بزرگ، رشدی بیش از یک درصد را تجربه کرد. این شاخص با افزایش ۱.۳۶ درصدی، بیشترین رشد روزانه خود را از ۱۵ دیماه تاکنون ثبت کرد.
در معاملات امروز (چهارشنبه، ۰۳ بهمن ۱۴۰۳) ، نمادهایی مانند فارس، فملی، فولاد، پارسان و وغدیر بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل بورس تهران داشتند. در مقابل، نمادهایی همچون دعبید، شاراک، میدکو، فجر و ثفارس بیشترین تأثیر منفی را بر دماسنج اصلی بازار سهام اعمال کردند.
ارزش معاملات خرد بازار در روز جاری به حدود ۷.۴ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به روز گذشته کاهشی ۳۰ درصدی را نشان میدهد. کارشناسان معتقدند این افت ناشی از کاهش عرضه در صفهای خرید، به ویژه در نمادهای اهرمی و نمادهایی همچون فولاد بوده است.
در پنجمین روز معاملاتی هفته، بیشترین ارزش معاملات به گروههای فلزات اساسی، بانکیها و محصولات شیمیایی تعلق گرفت. همچنین، در روز چهارشنبه و پس از چهار روز خروج پول از بازار، سرمایهگذاران حقیقی با تزریق ۱۳۰۰ میلیارد تومان به بازار، بیشترین ورود پول از ۱۵ دیماه تاکنون را رقم زدند.
از طرفی، صندوقهای درآمد ثابت در روز جاری ارزش معاملاتی بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان را ثبت کردند. همچنین، صندوقهای طلا مشابه روزهای گذشته با روند مثبت بازگشایی شدند و توانستند ورود ۶۱۴ میلیارد تومان پول را تجربه کنند.
مدیر بازار مشتقه و ابزارهای نوین مالی بورس کالای ایران اعلام کرد که با توجه به استقبال خوب سرمایهگذاران از معاملات گواهی شمش نقره و معامله بیش از ۵ تن نقره در ۳۶ روز کاری آغاز این معاملات، بورس کالای ایران آماده است پس از طی مراحل و ضوابط قانونی، به صندوقهای طلا و سایر صندوقهای کالایی اجازه فعالیت در قالب صندوقهای بخشی و به صورت MULTI NAV (ارزش خالص داراییهای چندگانه) را بدهد.
طبق گزارش اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران سازمان بورس، روند تقسیم سود صنایع از سال ۱۳۹۹ به بعد سیر صعودی داشته و از ۵۴ درصد به طور میانگین به ۵۹ درصد رسیده، بیشترین درصد تقسیم سود در سال ۱۴۰۲ متعلق به صنعت محصولات شیمیایی به میزان ۷۷ درصد بوده است.
یکی از اخبار مهمی که تأثیر زیادی بر روند مثبت امروز بازار داشت، بازگشایی نمادهای پتروشیمی بود. «ولیالله جعفری» مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، شب گذشته اعلام کرد که نماد شرکتهای پتروشیمی باز میشود. وی افزود که صورتهای مالی منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ برای اکثر شرکتهای پتروشیمی افشا شده و تکلیف نرخ سرویسهای جانبی در این گزارشها مشخص شده است. به گفته جعفری، سازمان بورس با هدف حمایت از حقوق سهامداران و جلوگیری از بسته ماندن طولانیمدت نمادها، موضوع بازگشایی نمادهای پتروشیمی را روز گذشته در شورایعالی بورس مورد بررسی قرار داده و شورا با رعایت شروط خاصی با بازگشایی این نمادها موافقت کرده است.
یکی دیگر از اخبار مهم امروز (چهارشنبه، ۰۳ بهمن ۱۴۰۳)، تجدید ارزیابی فولاد مبارکه برای نخستین بار بود. بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی رسانههای بورسی، برآورد اولیه از داراییهای این شرکت حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان اعلام شده است.
چهاردهمین عرضه اولیه امسال امروز در فرابورس انجام شد. نماد «شمس» طی دو مرحله عرضه شد که در مرحله اول، صندوقها با قیمت ۳۴۰ تومان اقدام به کشف قیمت کردند و در مرحله دوم نیز سایر سهامداران نسبت به ثبت سفارش اقدام کردند. در این عرضه اولیه، بیش از ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کد معاملاتی مشارکت کردند و به هر کد بورسی کمتر از ۱۰۰ هزار تومان سهم تخصیص داده شد.
کارشناسان معتقدند هفته گذشته بازار شرایط پیچیدهای را تجربه کرد. در ابتدای هفته شاخص کل با افت ۵ درصدی همراه بود که ناشی از تردیدها، بیثباتی قیمت دلار، بلاتکلیفی نمادهای بزرگ به ویژه پتروشیمیها و انتظار برای رویدادهای مهم بود. اما با تحلیف ترامپ و مصاحبه «عبدالناصر همتی» درباره حمایت از بورس، بازار در اواخر هفته روند مثبتی گرفت.