تاریخ: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۱۳
بازدید: ۱۱۳
کد خبر: ۳۳۹۴۴۳
سرویس خبر : انرژی

موفقیت بورس در جذب نیروگاه‌ها/ ارزش تابلو عمده‌فروشی برق ۴.۱ هزار میلیارد ریالی شد

موفقیت بورس در جذب نیروگاه‌ها/ ارزش تابلو عمده‌فروشی برق ۴.۱ هزار میلیارد ریالی شد
‌می‌متالز - مدیرعامل بورس انرژی ایران از موفقیت نحوه فروش برق نیروگاه‌ها در بورس انرژی خبر داد و گفت: از ابتدای اردیبهشت امسال، تابلو عمده‌فروشی در بازار برق بورس انرژی ایران میزبان عرضه برق توسط نیروگاه‌ها و ثبت تقاضا از سوی شرکت‌های توزیع برق است.

به گزارش می‌متالز، «علی نقوی» اظهار کرد: در شرایطی که دو هفته از آغاز در تابلو عمده‌فروشی بازار برق بورس انرژی می‌گذرد، بالغ بر سه میلیون و ۸۳۹ هزار و ۷۳۵ مگاوات ساعت برق با ارزش ریالی ۴۱۴۷ میلیارد و ۸۵ میلیون و ۳۵۳ هزار و ۹۶۰ ریال از این بازار مورد معامله قرار گرفت.

نقوی در توضیح این معاملات افزود: برق عرضه‌شده در تابلو عمده‌فروشی توسط نیروگاه‌های خصوصی، نیروگاه‌های دولتی و خرده‌فروشی تامین شده است.

سهم نیروگاه‌های بخش خصوصی از حجم فروش برق معامله‌شده در این بازار برابر ۴۱.۲۹ درصد و سهم آنها از ارزش معاملات این بازار برابر ۴۱.۷۴ درصد بود.

همچنین نیروگاه‌های دولتی نیز سهمی ۵۸.۱۸ درصدی از کل فروش حجمی و سهم ۵۷.۷۵ درصدی از ارزش معاملات ثبت شده در تابلو عمده‌فروشی بازار برق بورس انرژی را به خود اختصاص داده‌اند. این در حالی است که سهم معاملات خرده‌فروشی از کل حجم برق فروش رفته از این بازار برابر ۰.۵۲ درصد و سهم این بازار از ارزش کل بازار ۰.۵۱ درصد بود.

وی گفت: انتقال معاملات فروش برق میان نیروگاه‌ها و شرکت‌های توزیع به بستر شفاف بورس انرژی ایران تصمیم در راستای اجرای قانون برنامه هفتم توسعه و به دنبال اصلاح نظام مالی صنعت برق اخذ شده و در قالب این سازوکار هزینه خرید برق از نیروگاه‌ها به صورت نقدی پرداخت می‌شود.

مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: در مدل‌های پیشین فروش برق، پرداخت وجه ناشی از فروش برق به نیروگاه‌ها، بسیار نامنظم و قطره‌چکانی بود و درواقع دوره وصول مطالبات صنعت نیروگاهی بسیار طولانی‌مدت بود.

استمرار این رویه در بلندمدت باعث آسیب به توسعه صنعت نیروگاهی شده بود؛ به‌ نحوی که سرمایه‌گذاران این صنعت را در ایران، زیان‌ده شناسایی کرده و انگیزه‌ای برای حضور در آن نداشتند.

اما با آغاز معاملات برق در بورس انرژی و در مدل جدید فروش به شکل منظم و مستمر جریان نقدی حاصل از فروش برق، وارد نیروگاه‌های کشور شده و نیروگاه‌ها می‌توانند هر هفته نسبت به دریافت مبالغ ناشی از فروش خود در بورس اقدام کنند.

به گفته وی، به این ترتیب نیروگاه‌ها این فرصت را پیدا می‌کنند که به شکل منظمی بدهی خود به پیمانکاران را پرداخت کنند.

در عین حال نیروگاه‌ها این امکان را خواهند یافت که از رسوب وجه نقد دریافتی، بر درآمد‌های غیرعملیاتی خود بیفزایند که استمرار این رویه در بلندمدت به سود سهامداران این شرکت‌ها خواهد بود. در عین حال سودآور شدن نیروگاه‌ها؛ زمینه جذب سرمایه جدید به این صنعت را فراهم کرده که این موضوع می‌تواند چالش کمبود سرمایه‌گذاری در این بخش را مرتفع کند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین