به گزارش میمتالز، خریداری در بازار غیررسمی ارز مشاهده نمیشود. بررسیها حاکی از آن است که شاخصهای ارزی میل کاهشی دارند. بهنظر میرسد عدم وجود سیگنالهای منفی حجم زیادی از خریداران ارز آزاد را از بازار خارج کرده است. در زمان انتشار ریسکهای سیاسی منفی، بسیاری از افراد با هدف در امان نگاه داشتن داراییهای خود از موج تورمی اقدام به خرید ارز و طلا میکنند. در روزهای ابتدایی اردیبهشت ماه و اتمام مناقشات نظامی با رژیم صهیونیستی، عملیات تخلیه ریسک بازار ارز نیز آغاز شد. علاوه بر آن انتشار اخباری در رابطه با تداوم یافتن مذاکرات رفع تحریم با غرب نیز توانسته جو بازار را تغییر داده و انتظارات معاملهگران را کاهشی کند. در نتیجه افرادی که متقاضی ارز هستند نیز با هدف خرید در کف قیمتی صبر کردهاند. علاوه بر انتظارات تورمی و ریسکهای سیاسی، تقویت بخش عرضه بازار نیز عامل مهمی در راستای کاهش نرخ ارز است.
رئیس کل بانک مرکزی در تازهترین اظهارنظر ارزی خود از تمایل این نهاد به کنترل نرخ ارز از طریق ابزار مختلف ارزی خبر داد. همزمان شنیدهها از بازارهای همسایه نیز گویای آن است که عرضه افزایش یافته است. تحلیلگران کف بازار معتقدند که درصورت شروع کاهشی بازار در هفته جدید و خروج دلار از کانال ۵۸ احتمال بازگشت خریداران به بازار وجود دارد.
در بازار روزهای پایانی هفته گذشته قیمت اسکناس دلار آزاد به میانههای کانال ۵۸ هزار تومانی سقوط کرد. هر برگ از این اسکناس آمریکایی که در بازار روز چهارشنبه در رقم ۵۸ هزار و ۹۵۰ تومان معامله میشد در عصر روز پنجشنبه با افت قیمتی ۵۵۰ تومانی به رقم ۵۸ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. یورو و پوند نیز در این روز با ۲۷۰ و ۳۵۰ تومان افت نرخ به ترتیب در ارقام ۶۳ هزار و ۷۰۰ تومان و ۷۴ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شدند. اما برخلاف بازار ارز که در یک روند کاهشی قرار گرفته، به نظر میرسد بازار سکه طلا دچار ایست قیمتی شده است. نرخ هر قطعه سکه طلا طرح جدید در عصر روز پنجشنبه با افت ۱۰۰ هزار تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۴۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد. نیمه دوم هفته گذشته قیمت سکه طلا در بازه قیمتی ۴۰ میلیون و ۵۰۰ تا ۴۱ میلیون تومان معامله میشد و به نظر میرسد سکه با بازار ارز همراه نشده است. قیمت هر قطعه ربع سکه طلا نیز در روز پنجشنبه حدود ۲۰۰ هزار تومان گرانتر از نرخ پیشین در رقم ۱۵ میلیون تومان معامله شد.
منبع: دنیای اقتصاد