تاریخ: ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۴۱
بازدید: ۴۷
کد خبر: ۳۴۳۸۱۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
قادری:

کنترل نرخ ارز مستلزم مدیریت ناترازی هاست

‌می‌متالز - نماینده مردم «شیراز و زرقان» در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر ناترازی‌ها در بخش‌های مختلف برطرف شود ما می‌توانیم تورم و همچنین نرخ ارز را کنترل کنیم.

به گزارش می‌متالز، جعفر قادری، با اشاره به حدود و ثغور نرخ‌های رایج ارزی و تاثیرات آن بر مسائل اقتصادی کشور گفت: دیدگاه برخی از نمایندگان این است که نرخ‌های ارز ترجیحی که برای کنترل تورم مدنظر قرارگرفت، ایراد و اشکالاتی را ایجاد کرده است.

نماینده مردم «شیراز و زرقان» در مجلس تاکید کرد: همچنین این نمایندگان معتقدند این امر باعث شده تا نرخ ارز در بازار آزاد افزایش پیدا کرده و تفاوت نرخ ارز آزاد و نرخ ارز دولتی منجر به رشد واردات به کشور شود. از سوی دیگر دولت ناچار است کسری‌های ارزی خود را از طرق دیگری جبران کند که این امر هم باعث شده پایه پولی رشد پیدا کرده و این افزایش پایه پولی به افزایش تورم بیانجامد.

قادری ادامه داد: با این حال برخی به دنبال این هستند که ما به سمت نظام تک نرخی ارز حرکت کنیم و ارز‌های ترجیحی را حذف کنیم، اما باید توجه داشته باشیم؛ تا زمانی که ناترازی‌ها در سیستم بانکی و انرژی کاهش پیدا نکرده عملاً نمی‌توانیم مشکلات را برطرف کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید تمام تمرکز را برای حذف ناترازی‌ها در بخش‌های مختلف به کار بگیریم، بیان کرد: اگر ناترازی‌ها در بخش‌های مختلف برطرف شود ما می‌توانیم تورم و همچنین نرخ ارز را کنترل کنیم.

وی تاکید کرد: اگر بهانه این است که در نرخ ارز ترجیحی رانتی موجود است و باید برای رفع این مشکلات، نرخ ارز آزاد باشد، حتماً باید بدانیم مسابقه نرخ ارز و تورم به خودی خود می‌تواند مسائل و مشکلات جدی را در جامعه ایجاد کند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به رفع مشکلات در زمینه ناترازی‌های اقتصادی، تاکید کرد: راه بعدی این است که باید به صورت جدی تعدیل‌هایی در هزینه‌های دولت صورت گیرد. همچنین براساس قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها باید با روش‌های غیر از بودجه دولتی، برای طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ، تامین مالی کنیم لذا این امر می‌تواند مقداری از ناترازی‌های موجود در بخش‌های مختلف را برطرف کند.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد