تاریخ: ۳۰ تير ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۲۴
بازدید: ۲۴
کد خبر: ۳۴۶۳۰۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

انتقاد تند عضو کمیسیون اقتصادی از مدافعان حذف ارز ترجیحی

انتقاد تند عضو کمیسیون اقتصادی از مدافعان حذف ارز ترجیحی
‌می‌متالز - حسین صمصامی، عضو کمیسیون انتقادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از مدافعان حذف ارز ترجیحی، علت گرانی معیشت مردم و افزایش قیمت کالا‌های مصرفی را دقیقا به دلیل حذف ارز ترجیحی عنوان کرد.

به گزارش می‌متالز، حسین صمصامی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گویی رادیویی با اشاره به تاثیرات حذف ارز ترجیحی بر افزایش تورم گفت: یکی از دلایل حرکت اقتصاد ما به این سمت که با تورم‌های بالا دست و پنجه نرم می‌کند، اقامه‌ی همین نوع استدلال‌های غلطی است که تا کنون اتفاق افتاده است. از ابتدای سال تا کنون حبوبات با ۵۰ درصد افزایش قیمت، پوشک بچه با افزایش ۳۰-۴۰ درصدی، جو حدود ۴۲ درصد و؛ که همگی بخاطر حذف ارز ترجیحی آن‌ها بوده است.

وی ادامه داد: متاسفانه شاهد این موضوع هستیم که همان استدلال‌های غلطی که برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی عده‌ای آوردند و آن بلا را بر سرسفره‌ی مردم آوردند هم اکنون دقیقا همان استدلال‌ها را می‌آورند تا به واسطه‌ی آن مجددا ارز ترجیحی کالا‌هایی همچون برنج را حذف کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: وقتی شما ارز ترجیحی برنج را حذف می‌کنی قیمت برنج وارداتی که در بازار هم اکنون با تخصیص ارز ترجیحی ۵۷ هزار تومان است، قطعا افزایش پیدا خواهد کرد. مشکل اینجا تخصیص ارز ترجیحی نیست، مشکل جا‌های دیگه است، مشکل در نظام توزیع و نظارت شماست. دقیقا با همین استدلال‌های غلط که این ارز اصابت نمی‌کند، ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کردیم و مرغ ۳۰ هزازتومانی به ۶۰ هزار تومان رسید.

صمصامی گفت: همین الان از ابتدای سال تا کنون ارز ترجیحی کره، لاستیک، حبوبات و لاستیک و کلی کالای دیگر حذف شده است، خب خیلی مشخص است بروید ببینید الان قیمت این کالا‌ها در بازار چقدر افزایش پیدا کرده است؟ تا کی این مسیر باید ادامه پیدا کند؟ قیمت شکر ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است؟ خب این استدلال‌های غلط را چه کسانی مطرح می‌کنند؟

وی ادامه داد: همچنان شاهد استدلال‌هایی هستیم که عده‌ای می‌گویند، افزایش قیمت کالا‌ها بخاطر افزایش نقدینگی است. بار‌ها توضیح دادیم که نقدینگی در شرایط فعلی اقتصاد ایران متغیری درون زا است و افزایش نرخ ارز است که باعث می‌شود تا نقدینگی ما هم افزایش پیدا کند، اما عده‌ای با همین استدلال‌های غلط سعی در گران سازی زندگی مردم دارند.

در این گفتگو دانیال داوودی، دیگر کارشناس اقتصادی، ضمن اشاره به عدم اصابت ارز ترجیحی به محل مورد نظر، گفت: بخش قابل توجهی از عامل افزایش قیمت کالا‌ها در اقتصاد ایران به دلیل رشد بالای نقدینگی در اقتصاد ایران است و بخش دیگری از افزایش قیمت‌ها به دلیل افزایش هزینه‌ی واردات کالا‌ها است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده