تاریخ: ۰۴ مرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۰:۰۹
بازدید: ۱۶۵
کد خبر: ۳۴۶۷۹۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
بحران گرما و انرژی در جهان

تقاضا برای زغال‌ سنگ با مصرف بالای برق ثابت می‌ماند

تقاضا برای زغال‌ سنگ با مصرف بالای برق ثابت می‌ماند
‌می‌متالز - آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در گزارش جدیدی درباره بازار زغال‌ سنگ اعلام کرد: تقاضای جهانی برای زغال‌ سنگ، به دلیل تقاضای بیشتر برای برق در برخی از اقتصاد‌های بزرگ، امسال و سال آینده تا حد زیادی ثابت باقی می‌ماند.

به گزارش می‌متالز، استفاده جهانی از زغال‌ سنگ در سال ۲۰۲۳، با ۲.۶ درصد افزایش، به بالاترین حد خود رسید که تحت تاثیر رشد قوی در چین و هند به عنوان دو مصرف‌کننده بزرگ زغال‌ سنگ بود.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی نشان داد در حالی که تقاضا برای زغال‌ سنگ در بخش‌های برق و صنعت رشد کرد، انگیزه اصلی استفاده از زغال‌ سنگ، جبران تولید کم نیروی برق آبی و افزایش سریع تقاضا برای برق بود.

کیسوکه ساداموری، مدیر بازار‌های انرژی و امنیت آژانس بین‌المللی انرژی گفت: تحلیل ما بر اساس تنظیمات سیاست‌های امروزی و روند بازار نشان می‌دهد تقاضای جهانی برای زغال‌ سنگ تا سال ۲۰۲۵، احتمالا به طور کلی ثابت می‌ماند.

وی افزود: ادامه به کارگیری پرشتاب انرژی خورشیدی و بادی، همراه با بهبود تولید برق آبی در چین، مصرف زغال‌ سنگ را محدود می‌کند. اما بخش برق، محرک اصلی تقاضای جهانی برای زغال‌ سنگ است و مصرف برق در اقتصاد‌های بزرگ متعدد، به سرعت رشد می‌کند. بدون چنین رشد چشمگیری در مصرف، جهان شاهد کاهش استفاده از زغال‌ سنگ در سال میلادی جاری خواهد بود.

اگرچه تداوم نصب ظرفیت انرژی خورشیدی و بادی، رشد استفاده از زغال‌ سنگ در چین را کند می‌کند، اما پیش‌بینی می‌شود تقاضای این کشور برای برق در سال جاری ۶.۵ درصد افزایش یابد که کاهش مصرف زغال‌ سنگ را بعید می‌کند.

در هند، با بازگشت شرایط آب‌وهوایی به میانگین فصلی و بهبود تولید برق آبی، رشد تقاضای زغال‌ سنگ در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ کاهش خواهد یافت.

بر اساس گزارش رویترز، پس از کاهش بیش از ۲۵ درصدی در سال ۲۰۲۳، پیش‌بینی می‌شود که تولید برق زغال سنگ در اتحادیه اروپا در سال جاری نیز تقریبا به همان میزان کاهش یابد. در این گزارش آمده است که مصرف زغال‌ سنگ آمریکا هم در سال‌های اخیر کاهش چشمگیری داشته است، اما تقاضای قوی‌تر برای برق و سوئیچ کمتر از زغال‌ سنگ به گاز طبیعی، این روند را در سال ۲۰۲۴ آهسته می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین