تاریخ: ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۲۹
بازدید: ۸۹
کد خبر: ۳۴۷۴۷۰
سرویس خبر : انرژی

۴ دستاورد مهم ایجاد مخازن ذخیره‌سازی روزمینی گاز برای صنایع

۴ دستاورد مهم ایجاد مخازن ذخیره‌سازی روزمینی گاز برای صنایع
‌می‌متالز - درحالی که ذخیره‌سازی گاز در مخازن زیرزمینی در ۳ سال اخیر از رکود خارج شده و امکان تأمین روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب گاز از مخازن زیرزمینی وجود دارد، ایجاد ظرفیت ذخیره‌سازی روزمینی گاز برای تأمین گاز صنایع، از ابعاد مختلف برای کشور مفید خواهد بود.

به گزارش می‌متالز، مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اردیبهشت‌ماه سال جاری از در دستور کار قرارداشتن ایجاد مخازن ذخیره‌سازی روزمینی گاز در ۱۹ نقطه خبر داد و اعلام کرد: "برای ذخیره‌سازی روزمینی، تا ۵ سال گاز نیم بها به صنایع متقاضی تخصیص می‌یابد"

اعطای گاز نیم‌بها به صنایعی که در زمینه ذخیره‌سازی روزمینی گاز اقدام کنند، یک مشوق جذاب برای توسعه این امر خواهد بود و انتظار می‌رود، اکنون که در فصل گرم سال قرار داریم، صنایعی، چون فولاد، سیمان و حتی پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها، با توجه به این مصوبه، برای زمستان پیش‌رو اقدام به سرمایه‌گذاری در بحث احداث مخازن روزمینی گاز کنند.

در زمستان پیش‌رو، بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز پیش‌بینی می‌شود و با توجه به اینکه تأمین گاز بخش خانگی در اولویت اول دولت قرار داشته و صنایع، نیروگاه‌ها و واحد‌های پتروشیمی با محدودیت در تأمین گاز و الزام به مصرف سوخت جایگزین مایع روبه‌رو می‌شوند، می‌توانند با احداث مخازن روزمینی گاز، این محدودیت را برای خود بی‌اثر کنند و کمک‌رسان کاهش تقاضا در زمان پیک مصرف گاز باشند.

درحالی که ذخیره‌سازی گاز در مخازن زیرزمینی در ۳ سال اخیر از رکود خارج شده و امکان تأمین روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب گاز از مخازن ذخیره‌سازی سراجه و شوریجه وجود دارد، ایجاد ظرفیت ذخیره‌سازی روزمینی گاز برای تأمین گاز صنایع در روز‌های پیک مصرف، از ابعاد مختلف برای کشور مفید خواهد بود.

از اولین دستاورد‌های این اقدام می‌توان به پایداری تولید و جلوگیری از عدم‌النفع صنایع ناشی از کاهش تولید به‌دنبال کاهش تخصیص سوخت اشاره کرد. صنایعی که با ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز، سوخت پایدار خود را تضمین کنند، از محدودیت گازرسانی به صنایع متأثر نخواهد شد.

دومین دستاورد در کاهش مصرف سوخت مایع در صنایع است. سوخت مایع ارزشی بیش از گازطبیعی و بازار‌های مصرفی متنوعی برای صادرات دارد؛ هر آنچه تأمین گاز برای صنایع با ایجاد مخازن ذخیره‌سازی در زمان اوج مصرف، بیشتر باشد، مصرف سوخت جایگزین مایع در آنها کمتر خواهد بود و بالطبع تخصیص سوخت مایع به بخش صنعتی کشور در زمستان کاهش می‌یابد. از اینرو، امکان صادرات سوخت مایع برای درآمدزایی ارزی فراهم خواهد شد.

دستاورد بعدی نیز در بخش زیست محیطی است. مصرف بیشتر سوخت گاز نسبت به سوخت مایع، به‌معنای کاهش آلایندگی زیست‌محیطی است که اثر آن در فصل سرد سال بسیار ملموس خواهد بود.

کاهش فشار به شبکه سراسری به‌خصوص در نقاط انتهایی شبکه در شمال غرب و شمال شرق کشور، با برداشتن بخشی از بار نیاز صنایع از روی شبکه سراسری گاز در زمان پیک مصرف، می‌تواند نقش موثری در جهت پایداری گازرسانی به دیگر بخش‌ها و جلوگیری از افت فشار گاز شبکه باشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین