به گزارش میمتالز، قیمت نفت در این هفته روند نزولی داشته است. به طور میانگین قیمت نفت برنت کاهش ۱.۲۳ درصدی داشته و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز کاهش ۰.۹۲ درصدی را در این هفته تجربه کرده است. اما از چهارشنبه قیمت نفت شیب صعودی به خود گرفت. دلیل عمده این شیب صعودی را میتوان افزایش تنشها در خاورمیانه دانست. پس از ترور اسماعیل هنیه، بازار نفت نیز مانند بسیاری دیگر از بازارها، شیب صعودی را تجربه کرد.
در بازار نفت، عرضه به میزان زیادی بالاتر از تقاضا است. کاهش ذخایر نفتی آمریکا از یک سو و کاهش تقاضای چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت جهان به این ناترازی افزوده است.
به دنبال کاهش رشد اقتصادی در چین، تقاضا برای سوخت نیز کاهش یافته است. نکته مورد توجه آن جا است که همچنان احتمال تغییرات نوسانی بنا بر کاهش رشد تقاضا برای سوخت در چین، به عنوان بزرگترین واردکننده نفت در جهان وجود دارد. چین سه ماه متوالی کاهش تولید را تجربه کرده و این موضوع بر بازار جهانی نفت اثرگذار است.
از سوی دیگر، به گفته منابع بازار با استناد به آمار موسسه آمریکن پترولیوم در روز سه شنبه، ذخایر نفت خام، بنزین و فرآوردههای نفتی آمریکا هفته گذشته کاهش یافته است.
لازم به ذکر است که به موجب تغییر سبد انرژی در جهان، اقدامات کشورها نظیر کاهش ذخایر و کاهش تقاضا، در نهایت نمیتواند قیمت نفت را با نوسانات زیادی مواجه کند؛ مگر این تغییرات چشمگیر باشد.
بحران بینالمللی بخصوص در منطقه خاورمیانه همیشه بر قیمت نفت اثرگذار بوده است. علی اصغر زرگر، کارشناس انرژی، متذکر شده که اثرگذاری اتفاقات منطقه، میتواند به شکل آنی و کوتاهمدت تاثیر داشته باشد. مگر اینکه بحران در حوزه خلیجفارس بوجود بیاید، تنگه بابالمندب دچار بحران شود و یا اینکه ایران روی تنگه هرمز اقداماتی انجام دهد. اکنون یکسوم نفتی که در دنیا به مصرف میرسد از تنگه هرمز و خلیجفارس عبور میکند. اگر این تنگه دچار مشکل شود، قیمت نفت بالا میرود.
با توجه به این توضیحات، آینده منطقه و بحرانهای بهوجود آمده در آن، نه صرفا به صورت هیجانی، بلکه به دلیل موقعیت منطقه مشکلساز خواهد شد. از این رو، کاهش درگیریها در منطقه، میتواند منجر به ثبات بازارها شود.
منبع: تجارت نیوز