به گزارش میمتالز، مستند «سرطان اجتماع» به کارگردانی محسن اسلامزاده که پس از ۵ سال تلاش بیوقفه تولید شده است، با رویکردی متفاوت به سراغ پروندههای فساد اقتصادی در کشور رفته و با افشای گلوگاههای فساد، زنگ خطر را برای مسؤولان به صدا درآورده است.
مجموعه مستند «سرطان اجتماع» در ۱۰ قسمت، کاری از مرکز هنری رسانهای نهضت با مشارکت شبکه مستند سیما قرار است تا ۶ مرداد الی ۱۷ مرداد هر شب شنبه تا چهارشنبه حوالی ساعت ۲۰ به روی آنتن شبکه مستند رفته است. علاقهمندان میتوانند تکرار این مجموعه مستند را آرشیو شبکه مستند تماشا کنند.
احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه با چه سازوکاری میتوان جلوی فساد را گرفت، بیان کرد: عدم اجرای دقیق قوانین و مقررات موضوع کشوری با زمینه برداشت نادرست از مفاهیم خصوصیسازی و بیاعتنایی به سیاستهای کلی ابلاغی اصل چهلوچهارم قانونی اساسی در قوه مجریه یکی از روشهای ایجاد فساد است.
وی ادامه داد: ضعف نظارت از سوی نهادهای نظارتی قوه قضائیه و قوه مجریه به خصوص سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات و نارسایی قوه قضائیه در اعمال قانون نسبت به متخلفان و مجرمین از نقطه نظر برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی است.
این نماینده مجلس در رابطه با اصل بحث خصوصیسازی در قانون جمهوری اسلامی، اذعان داشت: بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی یکی از ارکان سه گانه اقتصاد کشور بخش خصوصی است. خصوصیسازی در مفهوم عام به منظور چابک سازی اقتصاد کشور از نظر کاهش بکارگیری بخش دولتی در حوزه عملکردی اقتصاد کشور، کم رنگ نمودن یا محو رقابت بخش دولتی با بخش خصوصی در حوزه اقتصاد به جهت برخورداری دولت از پشتوانه اعمال حاکمیت، بکارگیری توان مدیریتی و احیاناً سرمایه بخش خصوصی در حوزه اقتصادی به جز تأمین کالاهای عمومی و فعالیتهای اقتصادی که صلاحیت انجام آن منحصر به بخش دولتی است تعریف میشود.
وی افزود: لیکن آنچه در این حوزه واجد اهمیت اساسی است رعایت دقیق و موبهموی سیاستهای کلی ابلاغی اصل ٤٤ قانون اساسی از حیث حفظ استمرار فعالیت بخشهای واگذار شده در چرخه اقتصادی کشور و کاهش نفوذ بیگانگان در اقتصاد کشور است که وجوه اخیرالذکر در طول سالهای گذشته توسط متولیان خصوصیسازی در کشور مطلقاً رعایت نشده است.
علیرضابیگی با اشاره به گذشت زمان ۳ الی ۴ سال از ضبط این مستند در خصوص مساله خصوصیسازی، در رابطه با شرایط فعلی این مساله گفت: با وجود آگاهسازیهای عمومی به عمل آمده در زمینه خصوصیسازی توسط کنشگران اجتماعی و رسانهها، تذکرات مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص لزوم رعایت سیاستهای کلی اصل چهلوچهار توسط نهادهای مسوول متأسفانه تغییرات کمی یا کیفی قابل ملاحظهای در روند خصوصیسازی در کشور مشاهده نمیگردد که اوج تبلور بیتوجهی به خصوصیسازی قانونمند، نظاممند و مبتنی بر اصول شناخته شده اقتصادی در مولدسازی اموال دولتی مشاهده میشود.
وی ادامه داد: متأسفانه دولت سیزدهم با برداشت نادرست و استفاده ناصواب از قوه حاکمیتی خود کلیه قوانین موضوعه و جاری کشوری را در حوزه مولدسازی به مدت دو سال ملغیالاثر اعلام نمود و از نظارت نهادهای تخصصی نظارتی و برقرارکننده نظم در حوزه امنیت اقتصادی نیز ممانعت به عمل آورد که آثار ترویج انجام اعمال فراقانونی در سالهای آتی روشن و ملموس خواهد بود.
علیرضابیگی در رابطه با نقش مستندهایی همچون مستند سرطان اجتماع با موضوع تخصصی شناخت مفاسد گوناگون در کشور، گفت: طبعاً آگاهسازی و روشنگری عمومی در زمینه تمام موضوعاتی که به نحوی از انحاء به جامعه مربوط میشود مؤثر خواهد بود.
وی ادامه داد: تداوم و استمرار آگاهسازی و روشنگری مسلماً به رشد سهمی پیشگیری از بروز و شیوع مفاسد اجتماعی کمک خواهد کرد لیکن جنبه ارعابی جلوگیری از بروز جرایم و تخلفات صرفاً با عملکرد صحیح و منطبق با قانون قوه قضائیه محقق خواهد شد که موضوع اخیرالذکر به نحو مؤثری تاکنون به منصه ظهور نرسیده است.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: نکته بینی، تلاش در روشنسازی زوایای تاریک تخلفات غیرقانونی رخ داده در روند خصوصیسازی، سادهسازی وقایع رخ داده به شکل قابل درک برای عموم اجتماع از محاسن قابل رؤیت برنامه سرطان اجتماع میباشد. امید است که استمرار آگاهسازی و بیان بی پرده حقایق توسط این برنامه ادامه یابد.
علیرضابیگی در رابطه با نقش شهید آل هاشم که به عنوان امام جمعه وقت در بطن مستند سرطان اجتماع حاضر بودند، اظهار کرد: آیتالله آل هاشم گوش شنوای ما بودند، در مسائل مختلف جامعه بخصوص موارد مربوط به فساد اقتصادی بسیار حساس بودند و به هر گزارشی در این مورد توجه میکردند.
وی در پایان با اشاره به نقش شهید آل هاشم و موضوعات مرتبط در این مستند بیان کرد: در مورد واگذاری ماشینسازی تبریز هم خیلی دقت داشتند و پیگیریهای متعددی از مسوولان وقت کردند و چندین بار در خطبههای نماز جمعه تبریز به موضوع تخلفات واگذاری گروه ماشینسازی تبریز و دیگر صنایع دولتی اشاره داشتند.
منبع: خبرگزاری مهر