تاریخ: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۰۵
بازدید: ۱۹۶
کد خبر: ۳۵۰۰۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مروری بر مهم ترین رویدادهای تالار نقره ای؛

یک هفته با بورس کالا

می متالز - در هفته گذشته و همزمان با برگزاری دوازدهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه رویدادها و اظهارنظرهای مهمی پیرامون بورس کالای ایران رخ داد که " راه اندازی گواهی سپرده زیره و شمش طلا در سال ۹۸"، " بورس کالا بستری برای تحقق منافع تولیدکنندگان" ،" باز شدن قفل تامین مالی صنایع با کلید اوراق سلف موازی استاندارد" و " لزوم عرضه حداکثری محصولات در بورس کالا" از مهم ترین آنها بود.
یک هفته با بورس کالا

راه اندازی گواهی سپرده زیره و شمش طلا در سال ۹۸

به گزارش می متالز، مدیرعامل بورس کالای ایران در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه برگزار شد، به آمار سال ۹۷ بورس کالای ایران اشاره کرد و گفت: می توان سال گذشته را سال رکوردهای بورس کالا نامید؛ در این سال شاهد رکود جدیدی در حجم و ارزش معاملات محصولات پتروشیمی بودیم به طوریکه بیش از ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن مواد پتروشیمی به ارزش حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت.

وی به اهم برنامه های سال ۹۸ بورس کالا اشار ه کرد و گفت: توسعه دارایی های پایه روی ابزارهای فعلی از مهم ترین برنامه های بورس کالا در سال جاری است که شامل راه اندازی گواهی سپرده کالایی زیره و شمش طلا، راه اندازی قراردادهای آتی صندوق های کالایی و راه اندازی قراردادهای اختیار معامله صندوق های کالایی می شود.

وی افزود: همچنین توسعه ابزارهای مالی و اوراق بهادار مبتنی بر کالا همچون راه اندازی و انتشار اوراق خرید دین، راه اندازی معاملات به روش مناقصه،  راه اندازی معاملات قرارداد آتی یک روزه و پیگیری تصویب دستورالعمل معاملات حق امتیاز از دیگر برنامه های بورس کالا است.

 

بورس کالا بستری برای تحقق منافع تولیدکنندگان

مدیر عامل بورس کالای ایران به نقش بورس کالا در رونق تولید کشور اشاره و بیان کرد: بورس کالا کمک می کند تا منافع حاصل از فروش کالا و ارزش افزوده تولید کالا نصیب خود تولیدکننده شود.

حامد سلطانی نژاد با بیان اینکه بهره مندی تولیدکنندگان از ارزش افزوده کالاهایشان از جمله مباحث مهم برای رونق تولید است، افزود: حضور واسطه ها در بازارها درست در زمان وجود التهابات آشکار می شود، از این رو وجود یک بازار شفاف برای مبادله تولیدات داخلی یکی از مسایل اساسی در اقتصاد کشور است.

به گفته وی، وجود بستری شفاف و مورد اطمینان برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، باعث شکل گیری چرخه درآمد، پس انداز و سرمایه گذاری در بازار می شود تا منابع حاصل از فروش تولیدکنندگان در حدی باشد که بتوانند مازاد آن را سرمایه گذاری و صرف اقدامات توسعه ای کنند و این اقدام زمینه رونق فعالیت تولیدی در کشور را فراهم می کند که این شرایط در بازارهای غیر رسمی مهیا نیست.

 

باز شدن قفل تامین مالی صنایع با کلید اوراق سلف موازی استاندارد

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه تمدن معتقد است که ابزارهای مالی بازار سرمایه به خصوص اوراق سلف موازی استاندارد در بورس کالای ایران، از جمله ابزارهایی است که می تواند قفل تامین مالی صنایع مختلف را باز کند و در تامین سرمایه در گردش صنایع به ویژه برای بازه زمانی کوتاه مدت نقش آفرین باشد.

محمودرضا خواجه نصیری اظهار داشت: در شرایط فعلی اقتصاد که مشکل اصلی تولیدکنندگان و صنایع تولیدی مشکلات مالی و موضوع تامین سرمایه در گردش است، باید به دنبال راهکارهایی برای جبران سرمایه در گردش موردنیاز برای بهبود شرایط تولید بود. در این رابطه بورس کالای ایران با در اختیار داشتن ابزارهایی مختلف، می تواند به تامین سرمایه در گردش موردنیاز صنایع کمک بسزایی کند.

وی افزود: یکی از این ابزارها که می تواند در تامین سرمایه در گردش موردنیاز صنایع مفید واقع شود، اوراق سلف موازی استاندارد است که برای تامین سرمایه در گردش صنایع در کوتاه مدت موثر باشد. این در حالی است که تامین مالی صنایع از بستر بازار پولی برای بازه بلندمدت مناسب بوده و برای تامین سرمایه در گردش و بازه های زمانی کوتاه مدت چندان کاربرد ندارد.

 

لزوم عرضه حداکثری محصولات در بورس کالا

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه «رونق تولید» یک چرخه و فرآیند است و زمانی این چرخه درست عمل می‌کند که در آن رقابت سالم و شفافیت حاکم باشد، گفت: هر چه شفافیت را در فعالیت های اقتصادی بیشتر کنیم راه را برای رونق تولید، باز و برای دلالان واسطه ها مسدود می کنیم که در حوزه مبادلات کالاها و مواد اولیه کشور باید به منظور جلوگیری از رانت و فساد و ایجاد شفافیت و رقابت، زنجیره تولید محصولات در بورس کالا عرضه شوند.

عباس هشی در خصوص ظرفیت های بورس کالا در تحقق رونق تولید عنوان کرد: فلسفه راه‌اندازی بورس کالا به شفافیت بر می‌ گردد؛ در واقع قانون‌گذار سعی کرد تا محلی ایجاد کند تا خریدار و فروشنده از مقرراتی تبعیت کنند که برای معاملات عادلانه و شفاف باشد. همچنین عنوان شد که هر محصولی که از در بورس کالا عرضه می شود از شمول قیمت گذاری دولتی خارج می شود اما بعضا شاهد هستیم این محصولات نیز دستخوش ایجاد محدودیت و قیمت گذاری می شوند که امیدواریم در سال رونق تولید شاهد اتخاذ این شیوه های غیرضروری و التهاب آفرین نباشیم.

به گفته وی، خدشه وارد کردن به رقابت آزاد به بهانه حمایت از تولید به طور مستقیم تولید را هدف قرارداده و به آن ضربه می زند، پس باید با تقویت شفافیت و رقابت در بستر بورس کالا از تولیدکنندگان واقعی حمایت شود تا دیگر شاهد فروش برخی محصولات در بازارهای غیررسمی و تولد نرخ های کاذب در بازارها نباشیم.

 

استقبال بازدیدکنندگان از کارگاه های آموزشی بورس کالا

در دوازدهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه، غرفه بورس کالای ایران با توجه به برگزاری کارگاه های آموزشی با استقبال پرشور بازدیدکنندگان و فعالان بازار مواجه شد.

به این ترتیب برگزاری کارگاه های آموزشی آشنایی با بورس کالای ایران و کارکردهای آن و نحوه انجام معاملات در این بازار، آشنایی با قراردادهای آتی، آشنایی با قراردادهای اختیار معامله و نیز آشنایی با معاملات گواهی سپرده کالایی و سرمایه گذاری در صندوق های کالایی از مهم ترین برنامه های بورس کالا در زمان برگزاری نمایشگاه بورس بود که مراجعه کنندگان زیادی را به سمت غرفه بورس کالا کشاند. 

همچنین در سومین روز از برپایی نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه از برگزیدگان مسابقه بهترین آثار تولیدی در حوزه زعفران و بورس کالا با اهدای لوح سپاس و جوایز تقدیر به عمل آمد.

عناوین برگزیده