تاریخ: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۴۶
بازدید: ۹۹
کد خبر: ۳۵۳۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد :

راهبرد اصلی در تدوین سیاست ها، حمایت از تولید به همراه صادرات و فروش

می متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه راهبرد اصلی ما در تدوین سیاست ها، باید حمایت از تولید به همراه صادرات و فروش باشد، گفت : وظیفه داریم رونق تولید را در اولویت امور قرار دهیم.
راهبرد اصلی در تدوین سیاست ها، حمایت از تولید به همراه صادرات و فروش

به گزارش می متالز، رضا رحمانی در جلسه تدوین سیاست های صنعتی بر مبنای رویکرد پیچیدگی اقتصادی و فضای محصول که با حضور اعضای اتاق بازرگانی، فعالات صنعتی و معدنی و تعدادی از مدیران این وزارتخانه برگزار شد، گفت: رونق تولید از وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت است. کشور در سالی که رونق اقتصادی نام گذاری شده است مشکلاتی دارد، اما در این میان فرصت هایی هم وجود دارد. ما وظیفه داریم رونق تولید را در اولویت امور قرار دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: استراتژی صنعت کشور یا استراتژی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال تدوین است، باید در این بحث به یک‌ نقطه مشترک برسیم و آن را نهایی کنیم.
رحمانی افزود: بند الف ماده ۴۶ قانون برنامه تکلیف کرده است، وزارت صنعت، معدن و تجارت اولویت ها را مشخص و به تصویب دولت برساند. بنابراین در این‌خصوص ما تکلیف قانونی داریم.


شرایط تحریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص پیشنهاد یکی از حضار مبنی بر حمایت از رشته های تخصصی خاص عنوان کرد: در گذشته هم حمایت از رشته های منتخب را داشتیم که منجر به احداث پایگاه های ساخت قطعات شد، ولی فراموش نکنیم که شرایط تحریم قبلی باعث به هم ریختن آن برنامه ها شد.
رحمانی جدی ترین راه در سال ۹۸ را نقشه راه معدن دانست و تصریح کرد: اولویت بندی در امور به این معنا نیست که نمی توانیم به اقدامات دیگر بپردازیم؛ بلکه می توانیم متناسب با امکانات و شرایط روز موارد دیگر را در کنار اولویت ها بررسی کنیم.
وی ادامه داد: امسال به یکی از موارد اولویت دار و یا هر مورد دیگری که می دانید در آن به موفقیت می رسید بپردازید و آن را به نتیجه برسانید. اطمینان داشته باشید کشور از این ناحیه آثار مثبت را می بیند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص تفاوت رویکردها و اولویت ها گفت: بعضی ها اولویت را در پتروشیمی و برخی در صنایع نساجی، پوشاک، ریل، واگن و ... می دانند. ایرادی ندارد چند اولویت داشته باشیم و به دیگر موارد هم بپردازیم.
وی تصریح کرد: در کنار برنامه های سال ۹۸ باید برنامه های بلند مدتی که در دو سال آینده به نتیجه می رسند را بررسی کنیم.


سرمایه گذاری های مناسب

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با اینکه در فولاد و آلومینیوم سرمایه گذاری خوبی در سال های گذشته انجام شده است، اما باز هم وابستگی وارداتی داریم. البته این وابستگی ها فقط منحصر به صنعت نیست و حوزه های دیگر وزارتخانه ها هم با این مسئله درگیر هستند.‌ در حوزه خودمان تلاش می کنیم موارد مهم را پیگیری کنیم.
رحمانی با بیان اینکه در شرایط کنونی مشکل فولاد را رفع کردیم، گفت: باید با برنامه ریزی های بلند مدت این آسیب‌ها را کمتر کنیم تا در شرایط کنونی قرار نگیریم. اگر هم تحریم نباشیم، قدرت اقتصادی کشور افزایش پیدا می کند.
وی با تاکید بر اینکه تمام این موارد باید در برنامه های سال ۹۸ در نظر گرفته شود، افزود: در حوزه سیاست های صنعتی، تجاری، پولی، بانکی، صادراتی، وارداتی و گمرک باید با اتاق و بخش خصوصی به یک اتفاق نظر برسیم. بیشترین مشکلات ما را عدم این توافقات رقم می زند. چند ماه در صادرات مشکل داشتیم تا توانسیتم دیگران را متقاعد کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه منابع و نقدینگی در کشور کم نیست، عنوان کرد: در فروش فوق العاده سایپا، در ده دقیقه 260 هزار متقاضی خرید وجود داشت و این نشانه ازدیاد نقدینگی در کشور است.
وی با پیشنهاد ایجاد صندوق های توسعه ای عنوان کرد: این صندوق ها می تواند براساس رشته ها شکل بگیرد. اوراق آن ها را به مردم بفروشیم و در قبال آن به مردم سود بدهیم. در این میان دولت به آن ها تضمین و مابه التفاوت مشارکت را پرداخت می کند. این کار به مرور زمان به فرهنگ تبدیل می شود.

عناوین برگزیده