تاریخ: ۰۴ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۲۲
بازدید: ۸۴
کد خبر: ۳۵۳۳۱۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
فعال حوزه کارگری:

معادن زیرزمینی به هشداردهنده گاز متان مجهز شوند

معادن زیرزمینی به هشداردهنده گاز متان مجهز شوند
‌می‌متالز - رئیس کانون شورای اسلامی کار خراسان جنوبی گفت: به دلیل اینکه گاز متان بو و رنگ خاصی ندارد باید معادن زیرزمینی به سنسور (حسگر) و هشداردهنده گاز متان مجهز شوند در حالی که در معادن سنتی کشور این دستگاه تعبیه نشده است.

به گزارش می‌متالز، علی مقدس‌زاده روز چهارشنبه افزود: تصاعد آنی گاز متان و خروج آن از حفره گازی باعث انفجار در ۲ بلوک معدن شرکت معدنجو طبس شد.

وی گفت: تنها معدن زغال سنگ پروده طبس دارای سنسور و هشدار دهنده گاز متان است که این معادن تمام مکانیزه بوده و ۲۰ سال قبل تجهیزات آن از خارج کشور وارد شده و اکنون نیز برای تامین سنسور باید این دستگاه‌ها را از خارج وارد کنند.

رئیس کانون شورای اسلامی کار خراسان جنوبی در ادامه دستمزد کارگران معدن را ۱۲ تا ۱۷ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: اصل حقوق کار معدنکاران ۱۲ میلیون تومان است در حالی که معدنچیان شغل بسیار سختی دارند.

وی بیان کرد: اکنون در ۲۲ معدن زغالی فعال شهرستان طبس ۹ تا ۱۰ هزار کارگر به صورت متغیر در زیر زمین مشغول به کار هستند.

مقدس‌زاده با اشاره به محرومیت قشر کارگر زیرزمین از موضوع حق تونل در دستمزد، گفت: کارگرانی که زیر زمین کار می‌کنند باید از حق تونل برخوردار شوند و بر اساس طرح طبقه بندی مشاغل پرداخت شود.

وی ادامه داد: حق تونل جزو مزایای رفاهی انگیزشی قرار گرفته و پیمانکاران ملزم به پرداخت این حق نشده‌اند لذا تقاضا و مطالبه ما اجباری کردن حق تونل برای کارگران است.

رئیس کانون شورای اسلامی کار خراسان جنوبی تاکید کرد: حق تونل باید مانند حق مسکن و تاهل به صورت اجباری در قرارداد کارگران گنجانده شود.

وی گفت: کارگرانی که در معادن زیرزمینی کار می‌کنند مالیات هم می‌پردازند و اولین مولفه کسر شده از حقوق آنها مالیات است در حالی که این کارگران باید حداقل معاف از مالیات شوند.

مقدس‌زاده ادامه داد: درخصوص پرداخت چهار درصد مشاغل سخت و زیان آور و اصلاح عناوین شغلی در حق این کارگران ظلم می‌شود در حالی که کسی به این مساله مهم رسیدگی نمی‌کند.

حادثه انفجار معدن حوالی ساعت ۲۱ شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ به دلیل تصاعد آنی گاز متان در ۲ بلوک B و C معدن زغال سنگ شرکت معدنجو طبس روی داد و عملیات امداد و نجات برای خارج کردن معدنکاران گرفتار در معدن تا امروز ادامه یافت.

با توجه به غلظت گاز متان در تونل‌ها عملیات تخلیه گاز، آواربرداری، خارج کردن مصدومان و جان‌باختگان مرحله به مرحله توسط هشت گروه پنج نفره HSE از امدادگران تخصصی معادن زغال سنگ به طور شبانه روزی انجام شد و پس از گذشت حدود ۸۰ ساعت عملیات امداد و نجات در معدنجو به پایان رسید.

شمار فوتی‌های این حادثه ۴۹ نفر و مصدومان ۱۶ نفر اعلام شد.

حوضه زغال‌دار طبس با وسعت بییش از ۳۰ هزار کیلومتر مربع و ذخیره اکتشافی ۷۵.۲ میلیارد تن زغال سنگ کک شو و حرارتی، غنی‌ترین و بزرگترین ناحیه زغالی ایران محسوب می‌شود.

استان خراسان جنوبی ۱۲ شهرستان دارد و طبس در ۲۷۰ کیلومتری غرب بیرجند است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان جنوبی

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده