تاریخ: ۲۰ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۴۷
بازدید: ۹۸
کد خبر: ۳۵۴۹۸۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون اقتصادی گروه صنعتی و معدنی زرین تشریح کرد؛

۵ مزیت بزرگ معاملات گواهی سپرده شمش نقره/ بورس کالا به ۲ چالش قدیمی صنعت نقره پایان می‌دهد

۵ مزیت بزرگ معاملات گواهی سپرده شمش نقره/ بورس کالا به ۲ چالش قدیمی صنعت نقره پایان می‌دهد
‌می‌متالز - معاون اقتصادی گروه صنعتی و معدنی زرین گفت: در حال حاضر نبود بازار مالی منظم و شفاف برای تعیین قیمت و عدم اطلاعات کافی در خصوص آنالیز و استاندارد‌های حاکم بر فلز نقره، از جمله مشکلات این صنعت است که راه‌اندازی معاملات شمش نقره در بورس کالا بر پایه استاندارد بازار‌های جهانی مشخص می‌تواند به این مشکلات خاتمه دهد؛ همچنین عموم سرمایه‌گذاران و مردم نیز به‌زودی شاهد ورود یک دارایی جذاب و امن به سبد دارایی خود خواهند بود.

به گزارش می‌متالز، مجتبی بزرگ معاون اقتصادی گروه صنعتی و معدنی زرین اظهار داشت: با راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده شمش نقره و همچنین سایر ابزار‌های مالی بر پایه نقره در بورس کالا، این فلز به فضای استاندارد نزدیک شده و بازار منظم مالی بر پایه این دارایی برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌شود.

او افزود: قرار گرفتن نقره بر تابلوی بورس کالا حتی می‌تواند عموم مردم را به سرمایه‌گذاری شفاف روی این دارایی در کنار طلا ترغیب کند که منافع این اتفاق به تولید و سرمایه‌گذار می‌رسد.

۵ مزیت بزرگ بورسی شدن نقره

بزرگ به مزایای معاملات گواهی سپرده شمش نقره برای تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران اشاره کرد و گفت: اولین و مهم‌ترین مزیت گواهی سپرده شمش نقره این است که مالیات بر ارزش افزوده در زمان خرید محاسبه می‌شود و اگر سرمایه‌گذاران بخواهند در یکسال آینده کالا را دریافت کنند، تغییرات قیمتی افزایشی، تاثیری در مالیات بر ارزش افزوده نخواهد داشت.

وی افزود: مزیت دوم، آگاهی خریداران از اطلاعات دقیق نقره خریداری شده است؛ به طوری که اطلاعات و مشخصات کامل کالا و تولیدکننده بر روی کالا درج شده و سرمایه‌گذاران، گواهی سپرده شمش نقره یک کیلویی با عیار ۹۹۹.۹ و وزن تضمین شده بر مبنای استاندارد‌های جهانی را خریداری می‌کنند.

وی ادامه داد: مزیت سوم، محاسبه خدمات انبارداری با نرخ بسیار پایین در بورس کالا نسبت به انبارداری در بانک‌ها است، ضمن اینکه امکانات ویژه برای انبارداری همچون صندوق‌های ایمن و دوربین‌های مختلف و با نظارت کامل وجود دارد؛ لذا انبارداری شمش نقره در بورس کالا این اطمینان را به خریدارمی دهد که دارایی وی در مقابل ریسک‌هایی همچون سرقت و آتش‌سوزی محافظت می‌شود و بیمه، یکی از ارکان اصلی نظام انبارداری در بورس کالاست.

بزرگ اظهار کرد: مزیت بعدی، استفاده از ابزار‌های مالی در گواهی سپرده نقره و آپشن‌هایی است که جهت مدیریت ریسک در خرید کالا برای سرمایه‌گذار صورت می‌گیرد به طوری که گواهی سپرده نقره می‌تواند به عنوان یک دارایی جدید به پرتفوی سرمایه‌گذار اضافه شده و ریسک پرتفوی سرمایه‌گذار را مدیریت کند؛ در این میان معاملات آتی، اختیار معامله و صندوق‌های کالایی نیز روی این دارایی راه‌اندازی خواهد شد.

وی عنوان کرد: مزیت پنجم این است که در این ابزار، مالیات بر عملکرد مشمول معافیت است و می‌تواند مزیت خوبی تلقی شود؛ ضمن اینکه سرمایه‌گذار می‌تواند از ابزار‌های تامین مالی جهت تامین مواد اولیه استفاده کند.

وی تاکید کرد: لذا معاملات گواهی سپرده شمش نقره برای تولید کنندگان و سرمایه‌گذاران مزیت‌های زیادی دارد و آنها می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند و خوشبختانه بورس کالا به‌زودی این شرایط را برای تولیدکننده و سرمایه‌گذار فراهم می‌کند.

جذابیت نقره برای سرمایه‌گذاری

معاون اقتصادی گروه صنعتی و معدنی زرین در پاسخ به این سوال که آیا گواهی سپرده شمش نقره هم مانند طلا با استقبال سرمایه‌گذاران در بورس کالا مواجه می‌شود، گفت: قطعا این اتفاق رخ می‌دهد، چون نقره تقاضای صنعتی دارد و تفاوت آن با طلا در این است؛ ضمن اینکه خارج شدن اقتصاد از رکود می‌تواند تقاضای این فلز را افزایش دهد. به همین دلیل برای سرمایه‌گذار‌ها جذاب خواهد بود؛ همچنین قیمت آن نسبت به طلا مناسب‌تر است و به همین دلیل سرمایه‌گذاران با سرمایه‌های بسیار خرد هم به آن جذب می‌شوند.

وی با بیان اینکه همواره یک رابطه تاریخی بین طلا و نقره وجود دارد و به نوعی می‌توان گفت، طلا و نقره رقیب یکدیگر نیستند، افزود: در سال‌های گذشته طلا در مواجه با اخبار و شرایط سیاسی و اقتصادی واکنش سریع تری نسبت به نقره نشان داده است؛ زیرا بیش از ۳۵ درصد از مصرف نقره در صنعت استفاده می‌شود و میزان مصرف آن در صنعت اجازه نمی‌دهد نقره مانند طلا و سکه هر لحظه افزایش قیمت داشته باشد.

وی تاکید کرد: بنابراین استفاده صنعتی از نقره، قیمت آن را قابل پیش‌بینی‌تر و جذاب می‌کند و سرمایه‌گذاران می‌تواند با خیال راحت تری در این بازار سرمایه‌گذاری کند.

بزرگ تصریح کرد: ضمن اینکه قیمت نقره نسبت به طلا مناسب‌تر است؛ به همین دلیل سرمایه‌گذارانی که قصد دارند به صورت خرد سرمایه‌گذاری کنند، بیشتر به گواهی سپرده نقره روی می‌آورند؛ بنابراین گواهی سپرده شمش نقره می‌تواند جای خود را در میان سرمایه‌گذاران باز کند و برای سرمایه‌گذاری بسیار جذاب باشد. مخصوصا رشدی که در حال حاضر نقره دارد، طی ۱۲ سال گذشته بی سابقه بوده و ادامه این روند نیز محتمل است.

وی در ادامه اضافه شدن نقره در کنار طلا به سبد سرمایه‌گذاران را اتفاقی جذاب و مورد نیاز بازار‌های مالی عنوان کرد و گفت: بازار‌های مختلف جایگزین یکدیگر نیستند و قرار نیست نقره جای طلا را بگیرد؛ زیرا نقره جذابیت خاص خود را دارد و می‌تواند به پرتفوی سرمایه‌گذاری کمک کند تا سرمایه‌گذاران ریسک کمتری را تحمل کنند؛ همچنین نقره به طلا وابستگی ندارد و می‌تواند کنار طلا قرار بگیرد و سود خود را عاید سرمایه‌گذار کند.

کمک بورس کالا به صنعت نقره

وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر تولیدکنندگان این حوزه با چه مشکلاتی مواجه هستند و ابزار‌های مالی بورس کالا تا چه میزان می‌تواند در رفع این مشکلات نقش داشته باشد، گفت: یکی از مشکلات این حوزه این است که بازار مالی منظمی برای تعیین قیمت نقره وجود ندارد که بورس کالا می‌تواند کمک کند تا بازار منظم مالی برای این صنعت ایجاد شود.

بزرگ عنوان کرد: علاوه بر این، اطلاعات کافی در خصوص آنالیز و استاندارد‌های حاکم بر فلز نقره بر عکس طلا وجود نداشته و کالای قاچاق و بی‌کیفیت نیز در بازار وجود دارد که امیدواریم با تعریف استاندارد‌ها و با ورود شمش نقره به بورس کالا به این سمت حرکت کرده و فلز نقره به فضای استاندارد نزدیک شود تا در بین اقشار مختلف و عموم مردم شناخته شود.

وی ادامه داد:عمده‌ترین مشکل صنعت نقره این است که واردات نقره مشمول معافیت مالیاتی است؛ ولی تولید آن مشمول این معافیت نیست و این موضوع رقابت را سخت می‌کند. اگر قرار است از تولید حمایت کنیم باید تولید این محصول نیز معاف از مالیات باشد. ولی متاسفانه اینطور نیست و تولیدکننده مجبور است با کالای معاف از مالیات رقابت کند و این از دیگر مشکلاتی است که امیدواریم با کمک تصمیم‌گیران برطرف شود.

وی ادامه داد: افزایش تولید در کارخانجات تولید نقره و پاسخ به نیاز داخلی و ایجاد امکانات برای صادرات یکی از موضوعاتی است که بورس می‌تواند کمک کند تا این اتفاقات رخ دهد.

به گفته وی، استفاده از رینگ صادراتی بورس کالا برای صادرات نقره نیز می‌تواند در آینده رخ دهد تا تولیدکنندگان نقره از مزایای این شیوه معاملاتی نیز بهره‌مند شوند.

استفاده از ابزار‌های مالی در صنعت نقره

وی در بخش پایانی این مصاحبه به راه‌اندازی معاملات مشتقه و صندوق نقره اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مرجع قیمت‌گذاری در بازار نقره برگرفته شده از بازار‌های جهانی است، لذا استفاده از ابزار‌ها و بازار‌های مالی به تولیدکننده و سرمایه‌گذار کمک می‌کند تا بتوانند ریسک خود را در برابر نوسانات قیمت‌های جهانی مدیریت کند.

وی اضافه کرد: استفاد از ابزار‌های مالی بورس کالا مانند گواهی شمش، معاملات مشتقه و صندوق‌های نقره می‌تواند کمک بزرگی به سرمایه‌گذاران کرده و ریسک آنها را پوشش دهد. ضمن اینکه تولیدکننده هم می‌تواند با اطمینان خاطر کالا را بفروشد و خیال سرمایه‌گذار هم راحت باشد که به دلیل عرضه کالای استاندارد در بورس، نقره‌ای که خریداری می‌کند با بازار‌های جهانی همخوانی کامل دارد.

به گفته معاون اقتصادی گروه صنعتی و معدنی زرین، اگرمعافیت‌هایی که برای واردات نقره در نظر گرفته شده است به تولیدکننده نیز اعطا شود، می‌توانیم شاهد تولد بازار جدیدی باشیم که در آینده هم تولید این دارایی ارزشمند در کشور رشد کند و هم سرمایه‌گذاران و عامه مردم یک کالای جذاب و امن در سبد سرمایه‌گذاری خود داشته باشند و موجبات صادرات و ارزآوری این محصول در کشور نیز فراهم شود.

منبع: کالاخبر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده