تاریخ: ۱۸ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۱۷
بازدید: ۲۳
کد خبر: ۳۵۵۲۱۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس خانه معدن خراسان رضوی:

ایمنی و نظارت بر معادن را با جدیت پیگیری می‌کنیم

ایمنی و نظارت بر معادن را با جدیت پیگیری می‌کنیم
‌می‌متالز - رئیس خانه معدن خراسان رضوی گفت: ایمنی و نظارت بر معادن را با جدیت پیگیری می‌کنیم و آموزش‌های ایمنی به تناسب خطرپذیری برای معادن استان ارائه می‌شود.

به گزارش می‌متالز، «غلامرضا نازپرور» اظهار کرد: بیشتر معادن استان روباز هستند و تعداد کمی معادن زیرزمینی وجود دارد، اما باز هم موضوع ایمنی و نظارت بر معادن را با جدیت پیگیری می‌کنیم.

وی با اظهار تأسف از حادثه معدنجو طبس بیان کرد: در استان خراسان رضوی تعداد ۷ معدن زیرزمینی زغال داریم و معدن آق دربند مهم‌ترین آنهاست. در سال‌های گذشته یکی دو حادثه کوچک در این معدن روی داد و همین حوادث، زنگ خطری شد تا سازمان صمت استان با توجه بیشتر به موضوع ایمنی و نظارت بر معادن، مواردی را به خانه معدن و نظام مهندسی معدن تفویض اختیار کند و آموزش‌های لازم در خصوص ایمنی معادن ارائه شود.

نازپرور با بیان اینکه باید کنترل و نظارت بر معادن به خوبی انجام شود، گفت: ایمنی معادن شوخی‌بردار نیست و کوچک‌ترین وقفه‌ای برای انجام بازدید‌های نظارتی معادن جایز نیست؛ لذا معادن به تناسب خطرپذیری طبقه‌بندی شده‌اند و بر اساس آن، ارائه آموزش‌ها به صورت جدی صورت می‌گیرد.

وی افزود: خانه معدن استان از ابتدای امسال لیست معادن خطرپذیر را طبقه‌بندی کرده و در دو ماه اخیر ۱۶ مورد دوره آموزشی در معادن برگزار شده است، به‌ طوری که به اساتید متبحر از سوی خانه معدن استان مأموریت دادیم تا در معادن حضور یابند و با بازدید از آنها، متناسب با نحوه فعالیت معدن، مخاطرات آنها اعلام و مسائل ایمنی ارائه شود، زیرا موضوع آموزش بسیار جدی است و باید این آموزش‌ها تکرار شود. چه بسا در این مورد کوچک‌ترین حادثه می‌تواند منجر به از دست رفتن جان انسانی شود.

نازپرور با تأکید بر اینکه باید ارائه آموزش‌های ایمنی در معادن جدی گرفته شود، تکنولوژی، دانش روز، نوسازی ماشین‌آلات و تزریق بودجه باید درست انجام شود، گفت: باید ۱۵ درصد حقوق دولتی استان‌ها به خودشان باز گردد و هزینه شود و زیرساخت‌ها ایجاد و بسترسازی لازم صورت گیرد تا هم سرمایه‌گذاران رغبت کنند در معادن با رعایت اصول و مقررات ایمنی درست کار کنند و هم دولت‌مردان و تشکل‌های تخصصی تلاش کنند تا از بروز چنین حوادثی جلوگیری شود.

وی با انتقاد از نگاه عده‌ای که معادن را صرفاً از نگاه محیط‌زیستی تخریب‌کننده می‌بینند، گفت: وجود یک معدن در یک منطقه و استفاده از پتانسیل‌های معدن برای رسیدن به توسعه پایدار، عدم وابستگی کشور، ایجاد فضای کار، اشتغال، ارزآوری و عدم مهاجرت از شهر‌های کوچک، مزایای انجام فعالیت‌های معدنی به شمار می‌رود که از دید عده‌ای پنهان مانده است.

رئیس خانه معدن خراسان رضوی با تأکید بر اینکه ما اعتقاد داریم، به هر قیمتی هم نباید معدن‌کاری صورت گیرد، اظهار کرد: باید طبق قانون اولویت‌ها را در نظر بگیریم، زیرا در برخی مناطق، پتانسیل‌های معدنی وجود دارد که کار بر روی معادن آنها بر محیط زیست ارجحیت دارد؛ لذا نباید در برخی مناطق معادن تعطیل شوند، اما باید در نحوه برداشت برابر استاندارد‌ها کار کرد تا هم از منابع استفاده شود و هم محیط زیست حفظ شود.

وی افزود: باید اولویت‌ها را در نظر گرفت و با رعایت دستورالعمل‌ها به معدن‌دار و بهره‌بردار که با حداقل امکانات در سخت‌ترین شرایط کار می‌کند، کمک کنیم. باید کارگرانی که در معادن کار می‌کنند، حمایت شوند و سختی کار برای آنها در نظر گرفته شود تا مهاجرت افراد از شهر‌های کوچک به بزرگ کم شود و از معادن کشور حداکثر و بهینه استفاده شود.

نازپرور بیان کرد: در خراسان رضوی ۱۰۴۲ معدن وجود دارد. ۴۸ نوع ماده معدنی با ارزش فلزی و غیرفلزی در این استان شامل طلا، مس، کرومیت، سنگ آهن، سیلیس، زغال سنگ و سنگ‌های قیمتی مانند فیروزه شناسایی شده‌اند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده