به گزارش میمتالز، «مسعود ایرانی» مدیرکل صمت استان اردبیل، در خصوص مسائل و مشکلات معادن استان گفت: در استان اردبیل بیشترین معادن، مصالح ساختمانی هستند و در بین مردم معادن با این عنوان شناخته میشود. در کنار آن معادل پلیمتال را هم داریم که جزو سیاستگذاریهای وزارت صمت هست که این معادل را توسعه دهد چرا که پلی متال برای توسعه و درآمدزایی استان نقش به سزایی دارد و این را باید لحاظ بکنیم.
وی با اشاره به نظارتهای پیشینی و پسینی افزود: هر مجوزی که صادر میشود، ممکن است مسائل و مشکلاتی را داشته باشد و چنانچه دراین راستا سوء استفاده و یا تخلفی صورت گیرد، با نظارتهای پسینی یکسری دستگاههای اجرایی میتوانند نظارت بکنند تا جلوی تخلفات گرفته شود.
مدیرکل صمت استان اردبیل، تصریح کرد: مجموعه مجوزهای صادر شده از طریق اداره کل صمت استان با توجه به استعلاماتی که طبق قانون معادن و قانون صنایع از دستگاههای اجرایی و نهادهای مستعلم استعلام میشود اگر استعلامات بلامانع و مثبت باشد این مجوزها صادر میشود؛ در صورتی که اینها استعلامات لازم را بگیرند و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مجوز را صادر نکند برای ما مصداق ترک فعل خواهد بود.
وی اضافه کرد: شهروندان عزیز در برخی از شهرستانها مشکلاتی که در این خصوص دارند، باید از نهادهای مستعلم و دستگاههای اجرایی ذیربط طرح دعوی کرده تا برای نظارت ورود کنند و اگر تخلفی اتفاق میافتد، برخورد لازم صورت گیرد.
ایرانی با بیان اینکه در استانهای مختلف معادن متعددی وجود دارد که در سطح کشور مصرف میشود، تصریح کرد: اگر یک استانی به لحاظ مواهب طبیعی دارای معادنی باشند که در استانهای دیگر مصرف میشود، منع قانونی ندارد. در این میان استان اردبیل هم به یکسری از مواد معدنی نیاز دارد که از طریق فعالان معدنی استانهای دیگر تامین میشود، چنانچه در بحث بارگیری نقل و انتقال و استخراج تخلفی صورت گیرد، موارد در قانون پیشبینی شده که طبق آن اقدامات و برخورد لازم صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه قسمتی از حقوق دولتی دریافتی از معادن استان به حساب منابع طبیعی استان واریز میشود تا جهت بازسازی مناطقی که عملیات معدنی انجام شده، هزینه شود، یادآور شد: درصدی از حقوق دولتی نیز به اعتبارات استان اضافه میشود تا از طریق سازمان مدیریت و برنامهریزی استان برای زیرساخت و رفاه شهرستان در منطقهای که معادن واقع شده، اختصاص یابد
ایرانی صحبتهایش را اینگونه ادامه داد: از محل اعتبارات سازمان توسعه و نوسازی معادن نیز مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال جهت احداث جاده نمین به عنبران و نمین به جید، هزینه شده و راههای مذکور تعریض و آسفالتریزی شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: تلاش مجموعه اداره کل صمت استان بر این است در چهار چوبهای که قانون اجازه میدهد، داهیانه مشکلات مردم و مشکلات معادن فعلی را برطرف کند.
مدیرکل صمت استان اردبیل در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس عملکرد گمرکات استان، به میزان ۷۸ میلیون دلار و براساس کارتهای بازرگانی صادر شده، از استان اردبیل ۲۲ میلیون دلار کالا از این استان در سال جاری صادرات صورت گرفته است.
وی همچنین اظهار کرد: بر این اساس وزن کالاهای صادر شده از واحدهای تولیدی استان اردبیل از ابتدای سال جاری بر اساس عملکرد گمرکات استان افزون بر ۱۵۶ هزار تن و بر اساس کارتهای بازرگانی صادر شده از استان اردبیل ۴۱ هزار بوده است.
ایرانی با بیان اینکه سیبزمینی، مصالح ساختمانی، شیشه، کاشی، شمش، امدیاف، پلاستیک، میوه و ترهبار، اسباببازی و سایر تولیدات صنعتی بیشترین حجم کالاهای صادراتی از این استان را شامل میشود، افزود: در این مدت ۱۰۶ میلیون دلار کالا با وزن بیش از ۱۵ هزار تن به استان وارد شده که بیشتر شامل مواد اولیه مورد نیاز خطوط تولید واحدهای صنعتی بوده است.
وی اضافه کرد: همچنین از ابتدای سال جاری از سوی اداره توسعه بازرگانی خارجی ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل ۲۳۹ فقره کارت بازرگانی صادر و ۱۴۱ فقره کارت بازرگانی تمدید شده که مقدمهای برای صادرات و واردات و نشان دهنده رونق فعالیتها در این حوزه است.
به گفته مدیرکل صمت استان اردبیل، در حال حاضر در مجموع افزون بر یک هزار و ۱۲۴ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهرهبرداری در استان اردبیل فعالیت دارند.
منبع: شاتانیوز