به گزارش میمتالز، او با بیان اینکه مبنای اصلی ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ناظر بر امر صادرات و سرمایه پذیری است، افزود: ایمیدرو در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، شرایط دسترسی آسان به انرژی، آب، برق، گاز، جاده و شریانهای اصلی را فراهم کرده و سرمایهگذار و صنعتگری که به منطقه لامرد میآید، عملا یک فرصت مهم سرمایهگذاری در اختیار دارد. منطقه لامرد در عین حال که به دریا دسترسی دارد از رطوبت ساحل هم دور است. علاوه بر این لامرد یک منطقه گازی است و در مسیر پروژه انتقال آب خلیج فارس نیز قرار دارد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد در آستانه برگزاری کیش اینوکس ۲۰۲۴ و در پاسخ به این سوال که چه میزان از برنامهها و اقدامات این منطقه ویژه اقتصادی که در نمایشگاه کیش اینوکس سال گذشته اعلام شد، به نتیجه رسید؛ گفت: با تلاش همکارانم طی یک سال گذشته، منطقه ویژه اقتصادی لامرد از چالشهای بسیاری عبور کرد و عملکردی فراتر از برنامهها داشت. بر اساس اهداف و برنامههای ابلاغی سال ۱۴۰۳، تا پایان شهریور ماه ۱۰۷هزار مترمربع از اراضی منطقه به سرمایهگذاران واگذار شد و مسیر اداری و قانونی واگذاری و انعقاد قرارداد بالغ بر ۶۵ هکتار از اراضی دیگر نیز در حال طی شدن است.
او ادامه داد: همچنین ۵ طرح سرمایهگذاری شامل شمش منیزیم، میلگرد آجدار، مجتمع صنایع پاییندستی آلومینیوم، ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی به زودی آغاز میشود و با انجام سرمایهگذاریهای مذکور، حجم سرمایهگذاری منطقه ویژه اقتصادی لامرد به ۱۲۵هزار میلیارد ریال به علاوه به ۴۰ میلیون یورو میرسد. مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد افزود: همچنین با برنامه ریزی ویژه ایمیدرو و با توجه به ظرفیتهای بی نظیر منطقه برای سرمایهگذاری در حوزه مس، شاهد آغاز عملیات احداث شهرک تخصصی زنجیره مس شهید رئیسی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد بودیم. جانمایی شهرک تخصصی تکمیل زنجیره مس قریب به دو سال زمان برد و در نهایت منطقه ویژه اقتصادی لامرد به عنوان نقطه امیدبخش این طرح شناسایی شد.
او افزود: معدن مهمترین ظرفیت آینده اقتصاد کشور است و بهویژه معادن مس، مزیتهای فوق العاده برای ما ایجاد میکنند؛ قریب به ۱.۶ درصد ذخایر مس دنیا در اختیار ایران است و با تکمیل زنجیره مس از خام فروشی این محصول جلوگیری میکنیم. با بستر مناسبی که ایمیدرو در طلاییترین پسکرانه کشور یعنی منطقه ویژه اقتصادی لامرد ایجاد کرد، به زودی شاهد سرمایهگذاری گسترده صنعت مس در این منطقه خواهیم بود. کورش فتاحی با بیان اینکه توسعه و فعالیتهای زیربنایی و زیرساختی منطقه ویژه اقتصادی لامرد طی یک سال گذشته به شکل شبانه روزی استمرار داشت، گفت: ۱۹ پروژه زیرساختی منطقه ویژه اقتصادی لامرد در حال انجام است. این پروژهها در چهار گروه مختلف ابنیه، راه و باند، اجرای انتقال انرژی (برق و گاز) و آب تعریف شده و با حمایت سازمان توسعه و نوسازی صنایع معدنی ایران متوسط پیشرفت پروژهها به بیش از ۷۵ درصد رسیده است.
او افزود: در گروه جادهها، کانالهای هدایت آبهای سطحی از ابتدای سال به ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی و در حوزه ابنیه، ساختمان و چهار سوله گمرک به ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیدیم. عملیات احداث درمانگاه و آتش نشانی نیز آغاز شده است. برای تامین پایدار برق موردنیاز صنایع مستقر منطقه نیز مذاکراتی با گروه مپنا و سرمایهگذاران بخش خصوصی انجام شده است. کورش فتاحی با تاکید بر اینکه منطقه ویژه اقتصادی لامرد با توجه به ظرفیتها و زیرساختها طلاییترین پسکرانه کشور است، گفت: اکنون باید منطقه به صنعتگران و سرمایهگذاران معرفی شود تا موقعیت و ظرفیت آن را بشناسند و آنجا به راحتی سرمایهگذاری کنند.
او یکی از بهترین مسیرها برای شناخت فرصتهای سرمایهگذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را نمایشگاههای تخصصی از جمله کیش اینوکس دانست و افزود: این نمایشگاه که با حضور شرکتهای داخلی و بینالمللی برگزار میشود، یکی از بزرگترین و موثرترین رویدادهای اقتصادی کشور قلمداد میشود. بی تردید حضور در این نمایشگاه طی سالهای گذشته در جذب سرمایهگذار و معرفی فرصتهای ویژه سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی لامرد موثر و کارآمد بود. مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: این رویداد با هدف ایجاد رابطه نزدیک، بین بزرگان صنعت کشور و سرمایهگذاران برگزار میشود و امیدوارم در کیش اینوکس ۲۰۲۴ زمینه سرمایهگذاری بخش خصوصی و ایجاد رونق اقتصادی بیشتر در مناطق ویژه فراهم شود.
منبع: دنیای اقتصاد