تاریخ: ۲۰ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۰۹
بازدید: ۷۷
کد خبر: ۳۵۸۱۶۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل بورس انرژی ایران تشریح کرد؛

دو ابزار مهم دولت برای جلوگیری از قطعی برق و گاز

دو ابزار مهم دولت برای جلوگیری از قطعی برق و گاز
‌می‌متالز - مدیرعامل بورس انرژی ایران ضمن تشریح جزئیات تأمین مالی در بخش زیرساخت‌های نفت، گاز و برق کشور، به اقدامات مهم دولت در حوزه رفع محدودیت‌های ناشی از قطعی انرژی اشاره کرد.

به گزارش می‌متالز، علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی ایران، با بیان اینکه در آینده نزدیک از گواهی انرژی‌های تجدیدپذیر رونمایی می‌کنیم، گفت:دستورالعمل تامین مالی از طریق انرژی‌های تجدید پذیر در وزارت نیرو تهیه شده است، اما با تغییر ناگهانی دولت، ابلاغ آن با تاخیر روبه‌رو شد و در آینده نزدیک مردم ایران می‌توانند در حوزه انرژی‌های تجدید‌پذیر اقدام به سرمایه‌گذاری کنند. گام بعدی در این مورد تهیه اوراق سلف برق تجدیدپذیر است که در این مورد هم درحال رایزنی‌های لازم با وزارت نیرو هستیم.

وی افزود: در حوزه تامین مالی صنعت نفت به ویژه میادین نفتی، شیوه نامه تامین مالی منابع نفتی در شورای‌عالی تامین مالی کشور به تصویب رسید و در این سند به ظرفیت‌های بازار سرمایه و بورس انرژی ایران توجه شده است. گواهی سپرده نفت خام هم از قابلیت‌های این بازار برشمرده شده و در زمان نه چندان دوری با کمک شرکت ملی نفت ایران، می‌توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

نقوی تصریح کرد: مسئله مهم بعدی در حوزه گاز و حمل‌ونقل است؛ که در این مورد اصلی‌ترین دغدغه موجود گواهی صرفه‌جویی گاز است که در تیر ماه امسال راه‌اندازی شد و ۱۴۰۳ اولین سالی است که در آن این گواهی مبادله می‌شود. به طوری که تاکنون ۴۱ میلیون متر مکعب گواهی صرفه‌جویی در بازار مورد مبادله قرار گرفت. ضمن اینکه به‌زودی گواهی برق منتشرخواهد شد براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته سال آینده بتوان از آن استفاده کرد و حضور این دو گواهی در بازار نه تنها می‌تواند منجر به کاهش مصرف برق و گاز و بلکه از قطعی این دو انرژی بسیار مهم برای صنایع جلوگیری کند.

مدیرعامل بورس انرژی ایران اظهار داشت: در چارچوب تامین‌مالی زیر ساخت، بحث بهینه‌سازی پروژه‌های زیر ساخت را در دستور کار داریم و شیوه‌نامه‌هایی را برای این مورد تدوین شده است؛ این سند قرار است در شورای‌عالی تامین‌مالی مورد بررسی قرارگیرد.

وی در ادامه صحبت‌های خود به مشکلات و پیچیدگی‌های تامین‌مالی در بخش نفت و گاز در کشور اشاره کرد و افزود: هرچند که قانونی در باب انحصار فروش نفت توسط شرکت ملی نفت وجود خارجی ندارد، اما این شرکت در سال‌های گذشته این انحصار را ایجاد کرده است. این انحصار محدودیت‌هایی را در قرارداد‌های IPC برای تامین‌مالی ایجاد می‌کند چرا که شرکت نفت برآن است که خود تجارت محصول نهایی را عهددار شود. به طور کلی باید به این نکته توجه داشت رابطه مالی دولت و صنعت یکی از مهم‌ترین پیچیدگی‌ها در حوزه تامین مالی صنعت نفت است که سرمایه‌گذارانی که در میادین بالادستی نفتی سرمایه‌گذاری می‌کنند خود اقدام به فروش محصول نهایی در یک بازار رقابتی می‌کنند.

مدیرعامل بورس انرژی ایران در ادامه در خصوص مزیت‌های تابلوی سفید، گفت: این پروژه به هدف تامین برق از طریق بهره‌وری شکل گرفته است و مزیت آن نیز طرح‌های تشویقی است که منجر می‌شود نیروگاه‌ها اقدام به توزیع برق در مقابل بهره‌وری بیشتر کنند. این طرح پس از برسی‌های لازم به بهره‌برداری خواهد رسید.

منبع: بورس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده