به گزارش میمتالز، «یادگار احمدی» مدیرکل صمت استان سمنان، با بیان اینکه استان سمنان به لحاظ صنایع و معادن شرایط ویژهای دارد، اظهار کرد: در این استان دو هزار و ۱۳۶ واحد صنعتی و بیش از ۶۰۰ معدن دارای مجوز داریم که در بخشهای مختلف تولید ثروت میکنند به عبارت دیگر بخش قابل توجه اقتصاد استان سمنان بر روی صنایع و معادن میچرخد و صنعت بیش از هر بخش دیگری در اقتصاد این استان نقش دارد.
وی افزود: در استان سمنان ۵۰۰ طرح اقتصادی بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داریم که در صورت راهاندازی میتوانند ۱۴ هزار شغل را ایجاد کنند و این خبر خوبی برای این استان به لحاظ صنعتی و اشتغالزایی محسوب میشود این صنایع در بخشهای مختلف هستند و تحول خوبی را در استان ایجاد خواهند کرد.
مدیرکل صمت استان سمنان، اضافه کرد: ما در سالهای اخیر تنها در بخش معدن شاهد ایجاد ۱۴ واحد فرآوری در استان سمنان هستیم در صورتی که تا قبل تعداد این واحدها سه مورد هم نمیشد و این نشان میدهد که نگاه ما دوری از خامفروشی و ارتقای بهرهوری تولیداتمان در استان است.
وی همچنین تاکید کرد: در استان سمنان توانمندیهای تولید ما صرفاً در صنعت و معدن نیست و در بخش تجارت هم اتفاقات خوبی رقم خورده و توانمندیهای بالایی نیز داریم برای مثال ما سه میلیون جوجه ریزی در استان داریم که ۳۰۰ تن تولید مرغ روزانه این استان را حاصل میشود و تنها ۵۰ تن از آن در استان مصرف و مابقی آن به استانهایی مانند تهران ارسال میشود.
احمدی با بیان اینکه ملاک صنعت، معدن و تجارت برای صادرات با گمرک تفاوت دارد، خاطرنشان کرد: ما ملاک را سامانه تجارت خودمان میدانیم و گمرک تنها مواردی را در زمره آمار صادرات میآورد که از گمرکهای رسمی استان سمنان صادر شده باشد در صورتی که سامانه تجارت به این صورت است که اگر محصول تولیدی استان سمنان از آستارا هم صادر شود در زمره آمار این استان میآید.
وی با اشاره به آمار صادرات استان سمنان تاکید کرد: بر این اساس سال گذشته ۳۳۲ میلیون دلار صادرات داشتیم در صورتی که در گمرک ۱۵۱ میلیون دلار صادرات ثبت شد و هدفگذاری ما رسیدن به ۵۰۰ میلیون دلار است و اگر شرایط به خوبی پیش برود و ما دچار مشکلات و مسائل عجیب و غریب نشویم در ظرف دو سال آتی به ۵۰۰ میلیون دلار صادرات در سامانه جامع تجارت در استان سمنان دست خواهیم یافت، زیرا این ظرفیت برای ما وجود دارد.
مدیرکل صمت استان سمنان، ادامه داد: تاکید ما بر استقرار صنایع دانشبنیان وهای تک و همچنین کم آب بر است، زیرا با توجه به شرایط استان باید به سمت جذب سرمایهگذار در این نوع شرکتها قدم برداریم ما امروز در استان سمنان بهترین واحدهای صنعتی و تولیدی داریم که محصولات شأن صادر میشوند در نتیجه ظرفیتها در این استان کم نیستند.
گفتنی است، یادگار احمدی، در حاشیه بازدید از دفتر خبرگزاری مهر استان سمنان که با حضور معاون اداره کل، مسئول حراست، مسئول روابط عمومی و رئیس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان شاهرود برگزار شد درباره صنایع و معادن استان گفتگو شد و پیرامون نکاتی مانند ضرورت معرفی ظرفیتهای صنعتی و معدنی استان برای جذب سرمایهگذار، توجه به صنایع تک و همچنین شرکتهای دانشبنیان، توجه به اشتغالزایی، کمک به کارخانههایی که با ظرفیتهای کمتر از میزان واقعی در حال کار هستند بحث و تبادل نظر شد.
منبع: شاتانیوز