به گزارش میمتالز، هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه: بزرگترین چالش در مجموعههای تولیدی بزرگ با توجه به شرایط فعلی آنها بحث تکمیل زنجیره تولید است. زنجیره تولید به این معنی است که از ابتدای پروسه تهیه مواد اولیه مورد نیاز شرکتها تا انتهای زنجیره فروش و خدمات پس از فروش مشتریان یک پکیج کامل در مجموعه وجود داشته باشد. در این میان هر شرکتی که زنجیره تولید تا فروش کاملتری در اختیار داشته باشد، آن شرکت میتواند در مسائل و فرصتهای رقابتی نسبت به دیگر رقبای خود بهتر عمل کند.
در اصطلاحات مدیریتی کاهش بهای تمام شده تولید و فروش از جمله مواردی محسوب میشود که مدیران ارشد شرکتها دنبال میکنند. شرکت فولاد مبارکه نیز با توجه به این سیاستگذاری و نگاه کلانی که به کل زنجیره کار و فعالیت شرکت دارد، یعنی تهیه مواد اولیه مورد نیاز تا انتهای پروسه تولید یا همان فروش تولیدات و خدمات پس از فروش به مشتریان، اقدام به خرید سهام شرکت کانیسازان کیمیا کرد. این اقدام فولاد مبارکه نهتنها منجر به تکمیل پروسه تولید و فروش شرکت در آینده میشود بلکه تنوعسازی محصولات یا خدمات مجموعه را نیز به همراه خواهد داشت. از این رو تمامی این موارد در سیاستهای کلان مجموعه جای داده شد و در نهایت این اتفاق به شکل یک معامله کنسرسیومی رخ داد تا مجموعه فولاد مبارکه به همراه شرکت فولاد کاوه پارس، سهام شرکت شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا را از مجموعه بانک پارسیان خریداری کند.
خرید شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا در دیدگاه کلی اقدامی مثبت برای سهامداران فولاد مبارکه به شمار میرود چرا که منابع حاصل از فعالیت و درآمد شرکت در محلی مناسبی سرمایهگذاری شده است. در خصوص بحث ارزشگذاری این معامله نیز باید گفت این معامله طبق بحثهای قیمتی کارشناسان رسمی و مراجعی مختلف ارزشگذاری شده و یک بحث تخصصی است. ولی اکنون سود و صلاح سهامداران بیش از هر چیزی در این قضیه دیده میشود و این خرید برای سهامداران شرکت بسیار مطلوب به نظر میرسد.
نکته بعدی قیمت سهم اپال است که باید مورد توجه مجموعه فولاد مبارکه قرار گیرد. ارزش سهام این شرکت طبق معیارهایی مشخص شده که مجموعه فولاد مبارکه با در نظر گرفتن این معیارها اقدام به خرید سهام اپال کرده است. به عبارت دیگر مدیران ارشد شرکتها بر اساس مبنای سهام مدیریتی شروع به خرید یک شرکت به روشها مختلف میکنند ولی ارزش فعلی این معامله و ارزش سهام شرکت خریداری شده در بازار سرمایه نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، به عبارت سادهتر مسئولان فولاد مبارکه باید به قیمت سهام اپال هم در پروسههای مختلف سرمایهگذاری خود توجه داشته باشند.
در مجموع خرید سهام شرکت اپال توسط فولاد مبارکه خبر بسیار خوبی است چرا که این سرمایهگذاری میتواند فولاد مبارکه را از تأمین مواد اولیه خود تا حد زیادی بینیاز کند و یکی از ریسکهای مهم شرکت یعنی تأمین مواد اولیه در فضای رقابتی را پوشش دهد. امیدواریم شرکتهای دیگر نیز با همین سبک و سیاق به سمت تکمیل زنجیره تولید، فروش و عرضه خود پیش بروند و بتوانند برای سهامداران خود سرمایهگذاری و بازدهی مناسب فراهم سازند. در واقع باید منابع سرمایهگذاری و منابع سهامداران شرکت در مسیر توسعه خود شرکت مصرف شود، به طور دقیق اتفاقی که برای فولاد مبارکه رخ داده است. گاهی اوقات شرکتها مسیر توسعهای برای خود تعریف نمیکنند و یا سرمایه خود را به سمت اوراق یا سپردههای بانکی میبرند که این اقدامات نه تنها مولد نیست بلکه شرکت را از بحث عملیاتی حمایت نخواهد کرد و سود حاصل از این قسمت سود دلچسب و باکیفیتی نیست. در مقابل خرید سهام شرکت اپال باعث میشود یک سود با کیفیت وارد مجموعه فولاد مبارکه شود.