تاریخ: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۲۸
بازدید: ۱۳۹
کد خبر: ۳۵۹۰۴
سرویس خبر : انرژی
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران:

کنتورهای هوشمند گاز با مشارکت بخش خصوصی به بازار مصرف می‌آیند

می متالز - مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از امنیت بالای کنتورهای هوشمند گاز خبر داد و گفت: این کنتورها با مشارکت بخش خصوصی برای افزایش دقت در مدیریت توزیع گاز طبیعی به بازار می‌آیند.
کنتورهای هوشمند گاز با مشارکت بخش خصوصی به بازار مصرف می‌آیند

به گزارش می متالز، حسن منتظر تربتی در حاشیه بیست‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی درباره برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران برای استفاده از کنتورهای هوشمند گاز و همکاری با پیمانکاران بخش خصوصی سازنده این کنتورها به خبرنگار شانا، گفت: دقت در اندازه‌گیری میزان گاز ارسالی به مبادی مصرف و ‌اندازه‌گیری میزان گاز مصرفی مشترکان برای شرکت ملی گاز ایران اهمیت زیادی دارد.

وی افزود: اهمیت اندازه‌گیری گاز از دو منظر برای ما قابل بررسی است. نخست آنکه در صورت کم‌فروشی گاز به مردم مدیون آنها می‌شویم و حق مردم ضایع می‌شود؛ دوم آنکه اگر گاز را بیش از اندازه به مصرف‌کنندگان تحویل دهیم اما پول آن را دریافت نکنیم مدیون دولت هستیم و حق دولت ضایع می‌شود، بنابراین لازم است مقدار گاز ارسالی برای مصرف‌کنندگان بسیار دقیق اندازه‌گیری شود.

معاون وزیر نفت در امور گاز با تاکید بر اینکه استفاده از کنتورهای هوشمند گاز موجب صرفه اقتصادی در همه فرآیند ارسال تا توزیع و صدور قبض گاز می‌شود، اظهار کرد: با استفاده از کنتورهای هوشمند گاز دیگر لازم نیست کنتورخوان وارد حریم خانه مردم شود، همچنین این کنتورها به سبب دارا بودن امنیت بالا قابل هک کردن نیستند. این دلایل و بسیاری از نکات مهم دیگر سبب شده است شرکت ملی گاز ایران موضوع استفاده از کنتورهای هوشمند گاز را با جدیت پیگیری کند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه استفاده از کنتورهای هوشمند گاز در کنار سامانه هوشمند گاز امکانات گسترده‌ای را برای مدیریت توزیع گاز طبیعی فراهم می‌کند، یادآور شد: ما در پی آن هستیم که همه بخش‌های مدیریت تولید تا توزیع گاز را هوشمندسازی کنیم که در این میان کنترل هوشمند مصرف از راه دور جایگاه ویژه‌ای دارد، بر این اساس دخالت نیروی انسانی از میانه‌های فرآیند توزیع تا صدور قبض گاز مشترکان به تدریج حذف می‌شود.

به گفته وی برای تحقق این اهداف، گام نخست داخلی‌سازی همه تجهیزات و اقلام مورد نیاز سامانه هوشمند گاز است که در این زمینه شرکت ملی گاز ایران با پیمانکاران مجرب و توانمند ایرانی همکاری‌های گسترده‌ای را آغاز کرده است تا پس از مشخص شدن نتایج پایلوت این همکاری‌ها، طرح به صورت جدی، آغاز شود.

تربتی تاکید کرد: با داخلی سازی تجهیزات مورد نیاز سامانه هوشمند گاز و کنتور هوشمند گاز دیگر اعمال تحریم‌ها بر فرآیند هوشمندسازی مدیریت توزیع گاز طبیعی بی‌اثر خواهد بود.

معاون وزیر نفت در امور گاز از اجرای پنج طرح پایلوت با همکاری بخش خصوصی در زمینه‌های یادشده خبر داد و تصریح کرد: سامانه هوشمند گاز یک مگاپروژه است که نتایج مثبت فراوانی به همراه خواهد داشت.

عناوین برگزیده