تاریخ: ۲۸ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۲۰
بازدید: ۹۳
کد خبر: ۳۵۹۱۱۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارنامه صندوق‌های سهامی از کف قیمتی آبان امسال بررسی شد

رقابت سنگین صندوق‌ها در رالی بورس

رقابت سنگین صندوق‌ها در رالی بورس
‌می‌متالز - هم‌زمان با رشد شاخص کل بورس از اوایل آبان‌ماه و پس از انتخابات آمریکا، شاخص کل بورس با رشد ۸.۹۳ درصدی و شاخص هم‌وزن با رشد ۵.۵۱ درصدی، همراه بوده است. این درحالی است که رقابت در میان صندوق‌های سهامی بسیار بالاست.

رقابت سنگین صندوق‌ها در رالی بورس

به گزارش می‌متالز، در میان صندوق‌های سهامی، دارایکم با بازدهی ۱۷.۲۹ درصدی در صدر بازدهی‌های صندوق‌ها از کف اول آبان امسال قرار دارد. در این بازه، صندوق پالایش با رشد ۱۶.۴۳ درصدی، در رتبه دوم است. همچنین، در میان اهرمی‌ها صندوق موج با بازدهی بیش از ۳۰ درصدی در این مدت، گوی سبقت را از رقبای خود گرفته است. صندوق‌های بخشی نیز عملکرد قابل قبولی دارند. از صندوق‌های فلزات اساسی، متال با بازدهی ۱۱ درصدی در صدر است. همچنین صندوق پتروآبان بازدهی بیش از شاخص صنعت پتروشیمی را ثبت کرده و در میان خودرویی‌ها، خودران پیشران بوده است. هر دو صندوق سیمانی از شاخص صنعت بهتر عمل کردند. فراما کیان، با رشد ۵.۶ درصدی و بازبیمه با افزایش ۷.۸ درصدی همراه بوده‌اند.

رقابت نفس‌گیر در سهامی‌ها

صندوق‌های سهامی، با وجود بازدهی ۸.۹۳ درصدی شاخص کل از ابتدای آبان، تنوعی از بازدهی‌ها را ثبت کردند؛ به‌طوری که نصف صندوق‌های سهامی عملکردی بهتر از شاخص کل و نیمی دیگر عملکردی ضعیف‌تر از شاخص کل داشتند. بهترین صندوق بازار، در میان سهامی‌ها دارایکم، با بازدهی بیش از ۱۷ درصدی، عملکرد موفقیت‌آمیزی داشته است. پس از آن صندوق پالایش روز‌های خوبی را در آبان تجربه کرده است. دو صندوق مذکور در روند‌های شارپ بازار، همواره عملکرد بهتری دارند. یکی از دلایل این موضوع، P/nav پایین آنهاست که در روند‌های صعودی بخشی از پول بازار را به خود جذب کرده و روند پرقدرت صعودی را دنبال می‌کنند.

اهرمی‌ها در اوج

صندوق‌های اهرمی از اول آبان، رشد بسیار خوبی را نسبت به شاخص کل تجربه کردند. در حالی که میانگین بازدهی‌های اهرمی‌ها از اول آبان، حدود ۱۷ تا ۱۸ درصد بود، صندوق موج، ۳۲ درصد رشد قیمتی را در این مدت تجربه کرده است. صندوق موج با وجود افت و خیز‌های بازار، کمترین زیان را در ریزش‌ها و بالاترین بازدهی را در رشد‌ها نصیب دارندگان واحد‌های خود کرده است. صندوق بیدار نیز با بازدهی ۸ درصدی در این مدت، ضعیف‌ترین بازدهی را در میان صندوق‌ها به ثبت رسانده است.

کارنامه سبز صندوق‌های بخشی

صندوق‌های بخشی از ابتدای آبان در مقایسه با شاخص‌های خود عملکرد خوبی داشتند. با این حال، صندوق‌های بخشی فلزات اساسی از بازدهی شاخص خود عقب ماندند. فلزات اساسی در این مدت، ۱۳ درصد بازدهی را ثبت کردند و بالاترین بازدهی صندوق‌های این صنعت به متال اختصاص دارد. برخلاف فلزات اساسی، صندوق‌های صنعت پتروشیمی عملکرد فوق‌العاده‌ای را در بازار نشان دادند. بازدهی صندوق پتروآبان از کف آبان، بیش از ۱۲ درصد بوده است. این درحالی است که شاخص صنعت حدود ۱۰ درصد بازدهی داشته است. همه صندوق‌های این صنعت به‌جز پتروداریوش موفق شدند از شاخص صنعت پیشی بگیرند. خودرویی‌ها نیز کارنامه خوبی دارند. صنعت خودرو بازدهی ۱۶ درصدی را ثبت کرده و بهین‌رو بازدهی‌ای مطابق با شاخص صنعت داشته است. با این حال، تخت‌گاز از شاخص خودرویی‌ها عقب مانده است. بهترین صندوق این صنعت، خودران بوده که بازدهی ۲۰ درصدی را برای دارندگان واحد‌های خود به ارمغان آورده است.

دو صندوق بخشی صنعت سیمان، یعنی سمان و سمانو، به‌ترتیب با بازدهی ۸.۵ و ۱۱ درصدی از شاخص صنعت خود که رشد ۷.۶ درصدی را از کف آبان داشته است، جلوتر هستند. فارماکیان به عنوان تنها صندوق فعال در صنعت دارویی، با رشد ۵.۶ درصدی طی آبان ماه، بازدهی‌ای فراتر از شاخص صنعت دارو داشته است. صنعت دارو، در این مدت، تنها ۲.۸ درصدی رشد کرده است. صندوق بازبیمه نیز بازدهی نزدیک به ۸ درصدی را به ثبت رسانده است.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده