تاریخ: ۲۸ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۶:۰۹
بازدید: ۵۱
کد خبر: ۳۵۹۱۴۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
ابراهیم سماوی، مدیر تحلیل گروه صنعتی و معدنی امیر تحلیل کرد:

پایان فریز ۱۸ ماهه قیمت خودرو/ امیدواری برای کاهش زیان انباشته ۲ خودروساز بزرگ

پایان فریز ۱۸ ماهه قیمت خودرو/ امیدواری برای کاهش زیان انباشته ۲ خودروساز بزرگ
‌می‌متالز - ابراهیم سماوی، کارشناس بازار سرمایه گفت: افزایش قیمت اعلام شده از سوی دو خودروساز بزرگ می‌تواند باعث کاهش زیان انباشته آنها در ادامه سال شود، اما بهترین راهکار برای به تعادل رساندن قیمت‌ها عرضه خودرو در بورس کالا است.

به گزارش می‌متالز، «ابراهیم سماوی» درباره آثار افزایش قیمت متوسط ۳۰ درصدی محصولات ۲ شرکت خودروسازی سایپا و ایران خودرو بر عملکرد مالی این صنعت در نیمه دوم سال و امکان این‌که آیا با این اقدام شرایط برای جبران زیان انباشته این دو خودروساز وجود دارد یا خیر، گفت: در حوزه خودرو نزدیک به ۱۸ ماه بود که افزایش قیمتی صورت نگرفت، اما با افشای دو شرکت بزرگ خودروسازی در شب گذشته به طور متوسط قیمت خودرو‌ها نزدیک به ۳۰ درصد افزایش یافت.

او با بیان اینکه این موضوع از دو جنبه متفاوت قابل بررسی است، گفت: اول اینکه فریز ۱۸ ماهه قیمت خودرو در حالی بود که بهای تمام‌شده این صنعت روز به روز افزایش پیدا می‌کند و بهای تمام‌شده آن کاملا مطابق با نرخ تورم سالانه بوده است. در این ۱۸ ماهه نزدیک به ۵۵ درصد تورم داشتیم، اما نرخ‌ها دست خوش تغییر نشد، بنابراین، افزایش ۳۰ درصدی قیمت‌ها نیز فریز شدن ۱۸ ماهه نرخ‌ها را جبران نمی‌کند.

سماوی تاکید کرد: مورد بعدی این است که آیا شرکت‌ها با رشد ۳۰ درصدی قیمت‌های خود می‌توانند سود عملیاتی بسازند تا از این طریق بتوانند زیان انباشته خودشان را، که بیش از ۵ میلیارد دلاری است، جبران کنند؟ پاسخ منفی است. با وجود این‌که افزایش نرخ انجام شده، اما این شرکت‌ها صرفا از زیان عملیاتی شان کاسته می‌شود، یعنی همچنان این دو خودروساز بزرگ زیان‌سازی می‌کنند و این مورد باید زودتر حل بشود که بهترین راهکار آن عرضه در بورس کالاست، به این وسیله قیمت‌های بازار متعادل می‌شود و خودروسازان می‌توانند بهای تمام‌شده خود را بازیابی کنند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا گفت: در مورد بورس کالا هم در حال حاضر نظریه‌های ضد و نقیضی وجود دارد؛ یک نظر مربوط به وزیر صمت و نظر دیگر درباره شورای عالی بورس است. شورای عالی بورس هم به صراحت با سکانداری وزیر اقتصاد نظر خود را اعلام کرده است. اما به هر حال نظرات متفاوتی در این حوزه وجود دارد، اما باید گفت از آنجا که قیمت کارخانه به عنوان قیمت پایه‌ای برای رقابت در بورس کالا حساب می‌شود، بنابراین قیمت کارخانه می‌تواند منطقی‌تر شود.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده