به گزارش میمتالز، «هادی حق شناس» امروز ۳ آذرماه در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گیلان، با تاکید بر لزوم حل مشکل برق صنایع، اظهار کرد: باید به سمت احداث پست و نیروگاه با سرمایه گذاری بخش خصوصی برویم.
وی با بیان اینکه واحدهای تولیدی ما با مشکل برق مواجه هستند، افزود: باید با احداث نیروگاههای تجدیدپذیر، ضمن حفاظت از محیط زیست، مشکل ناترازی برق را حل کنیم.
استاندار گیلان با اشاره به آمادگی صنایع بزرگ استان برای سرمایهگذاری در بخش نیروگاهی، تاکید کرد: پنج صنعت فولاد و دو صنعت سیمان استان آماده مشارکت در احداث پست و نیروگاه برق هستند و سهم هر کدام از صنایع با توجه به میزان مصرفشان مشخص خواهد شد.
حق شناس با بیان اینکه بخش خصوصی توان حل مشکلاتش را دارد، اضافه کرد: دولت باید تسهیلگری کند و صدور مجوزهای لازم را برای بخش خصوصی انجام دهد.
وی حمایت از بخش خصوصی را به نفع مردم و کشور دانست و ادامه داد: باید از صنایع حمایت کنیم تا به واسطه کمبود انرژی با تعطیلی واحدها مواجه نشویم. در این راستا، قرارداد مربوط به ایجاد پست و نیروگاه توسط اتاق بازرگانی استان تدوین شود و موانع آن را در سطح ملی پیگیری خواهیم کرد.
استاندار گیلان ظرفیت تولید نیروگاههای کشور را ۹۰ هزار مگاوات دانست و تاکید کرد: مصرف گیلان در اوج بار حدود ۲۸۰۰ مگاوات است و باید با احداث پست و استفاده از ظرفیت شبکه سراسری، بخشی از نیاز صنایع استان را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه ناترازیها با روشهای علمی قابل رفع است، خاطرنشان کرد: صنایع فولاد و سیمان ویترین صنعت گیلان هستند و لذا به دنبال حل مشکل برق صنایع بزرگ هستیم. این در حالی است که از محل اعتبارات دولتی، زیرساختهای لازم سریعا ایجاد نمیشود و طبق پیش بینی قانونگذار، باید بخش خصوصی را ورود دهیم.
حق شناس کاهش هزینههای تولید در صنایع را موجب کاهش هزینههای مردم دانست و بیان کرد: خرید برق از سرمایه گذاران توسط صنایع بزرگ استان تضمینی باشد.
وی همچنین خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت شهر صنعتی رشت در چارچوب اساسنامه قانونی آن شد و بیان کرد: شهر صنعتی رشت موقعیت بی نظیری دارد و در مجاورت ایستگاه راه آهن بوده و از همه زیرساختها برخوردار است لذا باید به صورت کامل از این ظرفیت در بخش تولید و اشتغال بهره بگیریم.
«حسین محمدیان» معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان نیز، با تاکید بر لزوم رفع مشکل ناترازی برق در استان، عنوان کرد: هفت صنعت استان بزرگ و پرمصرف هستند.
وی با بیان اینکه به دنبال احداث یک نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی هستیم، گفت: بخشی از این نیروگاه حرارتی و بخش دیگر تجدیدپذیر خواهد بود. در این راستا، عرصه موجود در مجاورت نیروگاه لوشان را شناسایی کردیم که زیرساختهای لازم را دارد.
معاون اقتصادی استاندار گیلان با اشاره به آمادگی صنایع بزرگ استان جهت مشارکت در احداث این نیروگاه، گفت: یکی از دغدغه واحدهای تولیدی برای این مشارکت، تامین مالی است که باید تسهیلات لازم را فراهم کنیم.