تاریخ: ۱۲ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۳۶
بازدید: ۱۰۹
کد خبر: ۳۶۰۶۰۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
ویژه هفته مجلس؛

گزارش عملکرد کمیسیون برنامه و بودجه؛ پیگیری راهکار‌ها برای رفع موانع تحقق قانون برنامه هفتم و جبران کسری بودجه

گزارش عملکرد کمیسیون برنامه و بودجه؛ پیگیری راهکار‌ها برای رفع موانع تحقق قانون برنامه هفتم و جبران کسری بودجه
‌می‌متالز - کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با ماموریت‌های مهمی در حوزه‌های مختلف نظیر بررسی بودجه سالیانه، بررسی اجرای احکام برنامه‌های توسعه‌ای، تعیین راهکار‌ها برای جبران کسری بودجه طی دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی، اقدامات و مصوبات مهمی را در راستای پیگیری آخرین وضعیت منابع و مصارف صندوق توسعه ملی، پیگیری و پایش اخرین وضعیت منابع ارزی کشور، طرح جامع روستایی انجام داده است. این کمیسیون در ۳۹ جلسه رسمی خود، با حضور وزرا و مسئولان مختلف، به بررسی چالش‌های موجود موضوعات بودجه‌ای کشور پرداخته و در حال پیگیری دستور کار‌های مهمی از جمله نظارت و پایش تحقق و اجرای احکام قانون برنامه هفتم توسعه است.

به گزارش می‌متالز، «کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات» یکی از کمیسیون‌های مهم و کلیدی مجلس شورای اسلامی است که مسوولیت‌های مهمی در حوزه‌های مختلف نظیر بررسی بودجه سالیانه، برنامه‌های توسعه‌ای کشور، بررسی احکام دائمی و نظارت و مراقبت بر اجرای مقررات بودجه و امور مالی مجلس و نحوه هزینه کرد آن را بر عهده دارد. این کمیسیون در راستای تحقق اهداف کلان کشور در بخش‌های بودجه‌ای و برنامه‌ای در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی فعالیت‌های متعددی را دنبال کرده است.

از زمان آغاز به کار کمیسیون «برنامه و بودجه» در دوره دوازدهم مجلس، این کمیسیون با تمرکز بر گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲، بودجه سال ۱۴۰۴، تحقق منابع پیش‌بینی شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ و بررسی راهکار‌های جبران کسری بودجه همواره در پی اجرای امور محوله بوده است.

کمیسیون «برنامه و بودجه» طی چند ماه آغاز فعالیت خود ۳۹ جلسه رسمی برگزار کرده که در آنها مسائل و چالش‌های مهم کشور مورد بررسی قرار گرفته است. از این تعداد، ۲۳ جلسه با حضور وزرا برگزار شده است که در آنها مسائل کلیدی کشور در حوزه‌های مختلف بودجه‌ای و نظارت و پایش تحقق و اجرای احکام قانون برنامه هفتم توسعه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است.

از جمله مصوبات و اقدامات مهم کمیسیون برنامه و بودجه می‌توان به بررسی و تصویب کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، بررسی و تصویب کلیات لایحه الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۳ و بررسی طرح جامع توسعه روستایی اشاره کرد.

همچنین، بررسی ادواری وضعیت تحقق منابع پیش‌بینی شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، بررسی گزارش دیوان محاسبات کشور در خصوص هدفمندی یارانه‌ها و علت عدم تحقق منابع بودجه‌های سنواتی، پیگیری آخرین وضعیت منابع و مصارف صندوق توسعه ملی، پیگیری و پایش آخرین وضعیت منابع ارزی کشور، آسیب‌شناسی ناترازی و آخرین وضعیت بودجه‌های سنواتی کشور، بررسی وضعیت تحقق منابع مالیاتی کشور و رفع موانع و مشکلات موجود بر سر راه تحقق اهداف قانون برنامه هفتم پیشرفت و نحوه جبران کسری بودجه و تراز منابع و مصارف بودجه سال‌های آتی از دیگر اقدامات مهم این کمیسیون بوده است.

در حال حاضر، کمیسیون برنامه و بودجه با دستور کار‌های مهم دیگری نیز روبه‌رو است که برخی از آنها نظیر رسیدگی به تبصره‌ها و جداول بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، رسیدگی به مواد لایحه الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۳ و نظارت و پایش تحقق و اجرای احکام قانون برنامه هفتم توسعه است.

همچنین، در راستای اقدامات نظارتی، کمیسیون برنامه و بودجه از آغاز فعالیت خود تاکنون ۲ سفر نظارتی استانی به مناطق مختلف کشور داشته است. همچنین این کمیسیون از آغاز فعالیت خود تاکنون ۵ مورد بازدید میدانی نظارتی از دستگاه‌ها داشته است و کمیته‌های این کمیسیون تاکنون ۵۰ جلسه برکزار کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده