به گزارش میمتالز، «فضلالله رحمتی» مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری، ضمن بیان مطلب فوق اظهار کرد: طرح مشارکت مردمی در بخش نظارت بر تولید و بازار با عنوان ناظران با هدف افزایش میزان رصد بازار در خصوص تخلفات مندرج در قانون نظام صنفی، سالمسازی فضای کسبوکار، هدفمند شدن اقدامات ناظران در برخورد با تخلفات صنفی، نا امن شدن فضای بازار برای متخلفان، ایجاد امنیت و آرامش برای واحدهای صنفی صحیحالعمل، توسعه مشارکت مردمی در نظارت بر بازار آغاز شده و علاقمندان میتوانند با مراجعه به نشانی اینترنتی www.cppo.ir پورتال سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان در این طرح نامنویسی کنند.
وی با بیان اینکه در این طرح فعالیت ناظر افتخاری بهصورت نامحسوس بوده و ناظر مجاز به معرفی خود به واحدصنفی نیست، افزود: جذب، گسترش نظارتها، همگانی کردن مشارکتهای مردمی و بهره گیری حداکثری از ظرفیت ناظران افتخاری از اهداف این طرح است که ناظران افتخاری پس از دریافت کدینگ شناسایی بهصورت محرمانه و نامحسوس و بدون تماس و اعلام به متصدی واحد صنفی، تخلفات را از طریق سامانه ۱۲۴ منعکس میکنند.
مدیرکل صمت استان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: طرح ملی ناظران افتخاری برای مقابله با گرانفروشی و سایر تخلفات صنفی و برای نظارت بیشتر بر توزیع، عرضه و قیمت کالا با مشارکت مردم اجرایی شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: عملکرد ناظران افتخاری به این صورت خواهد بود که در زمان خریدهای روزانه خود با حضور در جامعه و مشاهده عملکرد واحدهای صنفی در صورت بروز تخلف گزارش تخلف صورت گرفته را از طریق راههای ارتباطی به سازمان اطلاع میدهند.
رحمتی اضافه کرد: ناظران به سبب امکان سنجش و رصد عملکرد دارای کد شناسایی مخصوص بوده و بصورت نامحسوس، بعنوان چشم نظارتی و کنترلی نسبت به اعلام وضعیت بازار، تخلف واحدهای صنفی، مشکلات و نارسائیهای آن اقدام میکنند و گزارشهای ارسالی آنها با نگاه کارشناسی رسیدگی میکنند.
«جعفر مردانی» استاندار چهارمحال و بختیاری در نشست تخصصی تکمیل زنجیره و افق فولادهای چهارمحال و بختیاری، با اشاره به چالشهای استان در زمینه نرخ رشد اقتصادی؛ تولید ناخالص داخلی؛ درآمد سرانه مردم استان و... تسریع در اجرای طرحهای توسعه فولاد سفیددشت؛ بهرهمندی از پتانسیلهای بومی و انجام مسوولیتهای اجتماعی آن مجموعه را خواستار شد.
وی در این نشست ایجاد و توسعه صنایع پایین دستی تولید ورق را به عنوان یک پیشنهاد عملی در چهارمحال و بختیاری قطب تولید ورقهای گالوانیزه؛ پوشش دار و رنگین اعلام کرد و با توجه به خاص بودن و استراتژیک بودن نوع ورقهای تولیدی استان ایجاد یک طرح توسعه در جوار فولاد سفیددشت را خواستار شد.
از سوی دیگر، آقای «غلامرضا یرزایی» نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست خواستار تکمیل چرخه فولاد در مجموعه سفیددشت شد.
وی با تاکید بر استفاده از توانمندیای استان در مجموعه سفیددشت بر فراهم بودن زیرساختها و پیگیریهای مداوم بر توسعه این صنعت در استان تاکید کرد.
همچنین «فضلالله رحمتی» مدیرکل صمت استان چهارمحال و بختیاری هم در این نشست با اشاره به سهم یک و نیم درصداستان از تولید فولاد کشور، گفت: در راستای تکمیل زنجیره فولاد در چهارمحال و بختیاری، مطالعات اکتشافی معادن آهن و پیجویی به همت ایمیدرو در حال انجام است و در زمینه تولید آهن اسفنجی هم اکنون ظرفیت ۸۰۰ هزار تن ودر زمینه تولید شمش بیلت ظرفیت ۱۸۰ هزار تن در چهار واحد صنعتی دیگر استان وجود دارد.
وی افزود: هم اکنون نیاز به آهن اسفنجی در کشور متناسب با میزان تولید نیست و این موضوع ضرورت افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی را بیش از پیش ضروری میکند.
مدیرکل صمت استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی؛ ۶۶۰ هزار تن ورق گالوانیزه؛ ۱۵۰ هزار تن ورق قلعاندود؛ ۲۱۰ هزار تن ورق نورد سرد فولادی؛ ۲۹۵هزار تن میلگرد آجذار و دو میلیون و ۱۱۰ تن بیلت فولادی ساده کربنی در واحدهای صنعتی چهارمحال و بختیاری افزود: هم اکنون ۷ طرح فولادی دیگر هم در استان در دست اجراست، اما با توجه به نوع تولید آهن اسفنجی به روش احیا مستقیم به دنبال افزایش ظرفیت تولید در مجموعه سفیددشت و ایجاد پروژههای توسعهای هستیم.
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی افزایش ظرفیت ورق خودرو در سال گذشته افزود: مجموعه فولاد مبارکه اسناد مناقصه را تهیه و در مرحله انتخاب مجری و عملیات اجرایی است.
رحمتی همچنین با اشاره به تولید آزمایشی تختال بر کمک شرکت ملی فولاد برای اجرایی شدن این پروژه تاکید کرد.
وی بر ایجاد خط اسیدشویی و نورد سرد؛ ایجاد خط نورد گرم و تسریع در افزایش تولید فولاد سفیددشت و ایجاد خط نورد سرد در توانآور آسیا و اجرایی شدن طرح توسعه ورق خودرو تاکید کرد.
در این نشست نقاط قوت و قابل بهبود پروژهها بررسی شد و رهنمودهای لازم از سوی معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت در راستای رفع مشکلات و تسریع در روند اجرای پروژهها مورد تاکید قرار گرفت و تصمیمات نهایی به نشست تخصصی آتی موکول شد.
همچنین بر اساس رهنمودهای معاون وزیر صمت مبنی بر لزوم نظرگرفتن تامین انرژی برای توسعه طرحهای جدید، مقرر شد با توجه به نقطه قوت استان در تولید انواع ورق پوششدار و لزوم تامین برق، گروه کاری متشکل از متخصصین ومدیران اجرایی نسبت به بررسی اقتصادی طرح مکمل تولیدات فعلی ولحاظ کردن تامین ۵۰ مگاوات برق خورشیدی، اقدام و نتیجه در جلسه آتی اعلام شود.
منبع: شاتانیوز