تاریخ: ۱۸ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۵:۳۰
بازدید: ۲۷
کد خبر: ۳۶۱۲۴۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل شرکت مولدسازی و مدیریت دارایی تجارت تشریح کرد:

نقره؛ ابزار جدید بورس برای سرمایه‌گذاران/ گواهی سپرده نقره چگونه امنیت معاملات را تضمین می‌کند؟

نقره؛ ابزار جدید بورس برای سرمایه‌گذاران/ گواهی سپرده نقره چگونه امنیت معاملات را تضمین می‌کند؟
‌می‌متالز - با افزایش نوسانات بازار جهانی و نیاز به ابزار‌های سرمایه‌گذاری امن، گواهی سپرده نقره به‌عنوان راه‌حلی نوین برای جذب سرمایه‌گذاران معرفی می‌شود. این ابزار مالی نه تنها امنیت معاملات را تضمین می‌کند بلکه فرصتی برای بهره‌مندی از نوسانات قیمتی در بازار نقره فراهم می‌آورد. مدیرعامل شرکت مولدسازی و مدیریت دارایی تجارت، ضمن تشریح مزایای گواهی سپرده نقره، افزایش تقاضا برای این فلز گرانبها از اهمیت تنوع ابزار‌های معاملاتی در جهت رشد و تثبیت بازار سرمایه ایران سخن گفت.

به گزارش می‌متالز، «احسان رضاپور» مدیرعامل شرکت مولدسازی و مدیریت دارایی تجارت، با اشاره به ریسک‌های معاملات فیزیکی و سنتی فلزات گرانبهایی همچون نقره اعلام کرد: ریسک‌هایی هم‌چون نگهداری، سرقت، اطمینان از کیفیت، امنیت انجام معاملات و فرآیند‌های دریافت و پرداخت از جمله مواردی است که در ارتباط با معاملات سنتی غالبا به خریداران تحمیل می‌شود. گواهی سپرده نقره با امنیت بالا و نظارت نهاد‌های بالادستی سبب می‌شود سرمایه‌گذارانی که تنها با دید کسب بازده از آن کالا یا محصول وارد سرمایه‌گذاری می‌شوند، نسبت به امنیت معاملات خود اطمینان بالاتری داشته باشند. در چنین شرایطی، خریداران نسبت به شفافیت معاملات، نگهداری و کمیت و کیفیت محصول نیز نگرانی نخواهند داشت.

چشم‌انداز بازار نقره

او با اشاره به مصارف نقره و اقبال سرمایه‌گذاران به این فلز گرانبها تاکید کرد: در سال‌های اخیر به دلیل رشد بالای قیمت انس طلا و همچنین افزایش مصارف صنعتی نقره، علاقه سرمایه‌گذاران به این کالا نیز افزایش داشته و تلقی بر این است که در چنین شرایطی آنها می‌توانند حضور فعال‌تری در بازار نقره داشته باشند. بنابراین، با توجه به افزایش اقبال به نقره و خلاء‌های موجود در این بازار، سیاست‌گذاران گواهی سپرده شمش نقره را به‌عنوان یک ابزار معاملاتی برای پوشش ریسک و پاسخ به نیاز سرمایه‌گذاران طراحی کرده‌اند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه فعالان گواهی سپرده نقره عمدتا نگاهی مصرفی به این بازار نخواهند داشت، تاکید کرد: سرمایه‌گذاران این اوراق به دنبال فرصت‌های نوسانات قیمتی در این بازار هستند و با جذابیت قیمتی اقدام به سرمایه‌گذاری در گواهی سپرده نقره می‌کنند. در حالی که در بازار‌های سنتی این ورود و خروج‌ها به دلیل مباحثی که مطرح شد و نبود شفافیت در عیارسنجی، نقدشوندگی و شبهات در کیفیت محصول با مشکلات جدی مواجه است.

ضرورت عرضه نقره در بازار سرمایه

او ادامه داد: در فضای حرفه‌ای و آزمایش‌شده بازار سرمایه، نکات حفاظتی برای معاملات گواهی سپرده نقره در نظر گرفته شده است که سازوکار ایمنی برای معاملات و سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند. بنابراین، طبیعی است این اوراق بخش عمده‌ای از تقاضای فیزیکی افرادی را که به دنبال سرمایه‌گذاری هستند، به سمت بازار‌های مالی و اوراق مبتنی بر کالا سوق دهد.

مدیرعامل شرکت مولدسازی و مدیریت دارایی تجارت با بیان این‌که تعریف ابزار‌های معاملاتی مختلف همچون معاملات آتی بر گواهی سپرده نقره، امکان پیش‌بینی‌پذیرتر شدن این کالا را برای سرمایه‌گذاران افزایش می‌دهد، گفت: امکان مزبور، این فرصت را برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نقره به‌وجود می‌آورد که مدیریت ریسک بهتری داشته باشند.

ورود نقره به دنیای سرمایه‌گذاری در بازار‌های مالی

رضاپور با اشاره به اینکه تمایل به سرمایه‌گذاری در بازار‌های کالایی از مقبولیت بالایی در بیشتر زمان‌ها برخوردار است، تاکید کرد: در بازار‌های کالایی، طلا به دلیل جایگاه مهمش در دنیا، در اولویت این گروه قرار دارد. این در حالی است که افزایش قیمت طلا طی سال‌های اخیر ورود به این بازار را برای شمار زیادی از سرمایه‌گذاران با محدودیت مواجه کرده است. این موضوع ضرورت یافتن کالا‌های جایگزین با ویژگی‌های ممتاز و متمایز را بیش از پیش به وجود آورده است.

او با بیان این‌که نقره به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فردش در سال‌های اخیر با افزایش مصرف مواجه شده است، تاکید کرد: انتظارات از آینده نقره به واسطه جایگاه این فلز در تکنولوژی و صنایع متنوع، آن را جزء کالا‌های مورد توجه تحلیل‌گران اقتصادی و فعالان بازار قرار داده است. این فاکتور یکی از متغیر‌های اثرگذار بر راه‌اندازی گواهی سپرده نقره است.

جذابیت گواهی سپرده شمش نقره برای سرمایه‌گذاران

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به جذابیت گواهی سپرده شمش نقره برای سرمایه‌گذاران، اعلام کرد: افرادی که به دنبال فرصت‌های سرمایه‌گذاری متنوع در بازار‌های مختلف هستند، معمولاً به سمت بازار‌های مالی جذب می‌شوند. وجود ابزار‌های مبادلاتی متنوع مبتنی بر کالا‌های مختلف، امکان فعالیت پایدارتر برای علاقه‌مندان به این حوزه‌ها را فراهم می‌کند.

او توضیح داد: طلا و نقره به عنوان سرمایه‌گذاری‌های دلاری شناخته می‌شوند و به‌طور مستقیم به بازار‌های جهانی متصل هستند و طبیعتا با توجه به شرایط اقتصادی کشور ما طرفدار زیادی دارد؛ افزون بر اینکه این دو فلز گرانبها از نقدشوندگی بالایی در بازار‌های داخلی و خارجی برخوردارند. همچنین، چشم‌انداز اقتصادی نسبت به تورم و تأثیرات آن بر ارزش پول کشور، موجب شده تا گواهی سپرده نقره به عنوان گزینه‌ای با مطلوبیت بالا در سرمایه‌گذاری مورد توجه قرار گیرد. این امر به ویژه برای سرمایه‌گذارانی که به دنبال سرمایه‌گذاری دلاری هستند و در عین حال چشم‌انداز مثبتی نسبت به این کالا دارند، جذابیت بیشتری دارد و آنها را به بهره‌مندی از مزایای قیمت دلاری ترغیب می‌کند.

متنوع شدن ابزار سرمایه‌گذاری در بورس

مدیرعامل شرکت مولدسازی و مدیریت دارایی تجارت در پایان، عنوان کرد: هر چه ابزار‌های مبتنی بر کالا‌های مختلف و ابزار‌های مبادلاتی متنوع‌تر باشند و شرایط مناسب‌تری برای معاملات در گروه‌ها و سلیقه‌های مختلف فراهم شود، افزون بر عمیق‌تر شدن بازار سرمایه، توجه سرمایه‌گذاران بیشتری به این بازار جلب خواهد شد. به گونه‌ای که ابزار‌های مبتنی بر بازار مسکن، طلا و ابزار‌های کالایی مختلف و مشتقات آنها، هر کدام توجه گروه‌های مختلف مخاطب را به خود جلب کرده و در نهایت در توسعه و تقویت جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد کشور تأثیرگذار خواهد بود.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده