به گزارش میمتالز به نقل از بولتن نیوز، این افراد منصوب به یک حزب خاص که چند دهه بر صنعت و معدن و صنایع معدنی کشور حاکم بودهاند، اغلب در صداوسیمای جمهوری اسلامی ادعا میکنند که قدرت دارند و این قدرتشان ذاتی است و البته دروغ میگویند و این قدرت را از همین صنعت و معدن کشور و نفت کشور و پتروشیمی و گاز و اینها به دست آوردهاند.
«محمدتقی رادمان» کارشناس معدن که در دوره مجلس یازدهم، به همراه تعدادی از کارشناسان و مدیران با سابقه صنایع معدنی، با تهیه گزارشهایی از کمیسیون صنعت و معدن مجلس، خواستار پیگیری تحقیق و تفحص مجلس یازدهم از ایمیدرو شده بود، در گفتوگویی با مردم و کارشناسان پیگیر اصلاحات در مجموعه ایمیدرو، اعلام کرد: از نهاد نظارتی که گزارش تحقیق و تفحص به آنها ارسال شده، مطالبات جدی انجام دادهام که منجر به یک سری اتفاقات مثبتی هم شده ولی هنوز عملیاتی نشده است.
وی افزود: امیدوارم با پیگیریهای شما مردم این حیات خلوت را بتوانیم از دست ویژهخواران انفال و بیتالمال خارج کنیم و سهم تک تک مردم را زنده کنیم سهمی که الان وارد جیب یک عده خاص میشود هرچند که بخشی از آن هم وارد خزانه میشود و بخش از آن هم سهم بخش کوچکی از مردم میشود که سهامدار این مجموعه معدنی و صنعتی هستند، اما طبق اصل ۴۸ قانون اساسی این حق همه مردم و تک تک آحاد جامعه است که در این طرحهای توسعه باید سهیم باشند.
«محمدتقی رادمان» با حضور در مزار شهدا و با شهادت گرفتن بسیاری از شهدا، گزارشی را در این زمینه خطاب به مردم ارائه داده و اظهار داشت: در مورد بخش معدن کشور و مشکلات و فسادهایی که در بخش انفال کشور وجود دارد، میخواهم در مزار شهدا و با حضور این شاهدان که بالاخره صدق نیتشان و درستی عملشان به همه ما ثابت شده نکاتی را مطرح میکنم و از این شهدا میخواهم که شاهد گفتههای من باشند.
در سال ۱۴۰۱ یک عده از نیروهای باسابقه و متخصصین حوزه معدن و صنایع معدنی در وزارت صمت و سازمان ایمیدرو خود را به هر نحوی بود به من رساندند و گفتند که ما به تو اعتماد داریم و میخواهیم حرف بزنیم و برای شما از ناگفتههای بخش معدن و بخش انفالی کشور بگوییم. در نتیجه در مورد فساد و بخور بخورهایی که در پروژههای ملی بخش معدن وجود دارد، اطلاعات خیلی خوبی به من دادند.
فورا آنها را دور میز جمع کردم و پس از مسیری که چند ماه طول کشید و تا جایی که توانستیم سرعت کار را بالا بردیم، سرانجام گزارش مفصلی را از ۱۰ درصد پروژههای ملی کشور تدوین کردیم و آن را ارائه کردیم به بعضی از نمایندگان مجلس، تا اقداماتی را انجام دهند.
از نهادهای نظارتی شامل سازمان بازرسی، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه نیز خواستیم که با ما همکاری کنند و بر این مشکلات و فسادها نظارت کنند.
متاسفانه سازمان بازرسی که من مسوول بخش معدن بودم، تهدید کرد که تو اصلاً چرا در دولت حضور داری؟ از کجا حقوق میگیری و جلسه را به حاشیه بردند. مسوول مربوطه وزارت اطلاعات نیز خیلی توجهی نکرد و هر چه من درخواست جلسه دادم نیروهای معاونت اقتصادی حضور پیدا نکردند.
مسوول مربوطه در سازمان اطلاعات سپاه نیز مدافع رئیس سازمان ایمیدرو بود و با بنده ساعتها بحث و جدل میکرد بر سر اینکه تو اشتباه میکنی و ... . به هر حال من کوتاه نیامدم و یک گزارشی را به کمک عزیزان تدوین کردیم و در طول دو سه ماه چند درصد از پروژهها را به صورت اتفاقی انتخاب کردیم و بررسی کردیم و در آنها به مسائل گسترده فنی و حقوقی و قراردادی برخورد کردیم و گزارش مختصری تنظیم کردیم و نهایتاً با عدم پیگیری سازمانهای مربوطه نظارتی آن را به برخی از نمایندگان مجلس در کمیسیون صنعت و معدن مجلس یازدهم ارائه کردیم.
این کار مقدمهای شد برای اینکه این جرقه در ذهن نمایندگان خوب آن دوره ایجاد شود که نهایتاً شروع فرآیند بررسی مسائل سازمان ایمیدرو بود. آقای تالارپشتی رئیس کمیسیون صنعت و معدن مجلس شد و با زحمتهایی که ایشان کشید موضوع به صحن علنی رفت و طرح تحقیق و تفحص از ایمیدرو مطرح و تصویب شد.
تعدادی از نمایندگان رای مثبت دادند و طرح تصویب شد. با رایگیری داخل کمیسیون آقای دکتر تقیپور رئیس هیات تحقیق و تفحص ایمیدرو و آقای دکتر ایزدخواه رئیس تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس شد که البته من در این حوزه هم چالشهای زیادی داشتم.
تقریبا یک ماه گذشت و بعد ما را صدا کردند و با تیم رفتیم کمیسیون و و این شش هفت نفر که در حال فعالیت هستند و هر وقت لازم باشد حضور مییابند برای شهادت دادن و ارائه نظر و گزارش و ... نکاتی را مطرح کردند.
دو مدیر ارشد با تجربه که به اندازه دو حقوقدان و دو حسابرس توانایی و تجربه دارند به عنوان شاهد زحمت کشیدند و گزارش آماده شد و ما مجدداً این گزارش را دوباره به هیات تفحص ارائه کردیم و طبیعتاً منتظر بودیم که مدتی بعد از آن جلسه ما را بخواهند و همراهی کنند که این طرح به نتیجه برسد.
طبیعتاً منتظر بودیم که در حوزه کارشناسی کمک کنیم، اما هرچه منتظر بودیم اتفاقی نیفتاد و بعد از یک سال و نیم، یک روز آقای تقیپور به من زنگ زد و گفت که آقای رادمان مستندات گزارش خود را بیاورید.
دقیقا ۲۰ روز مانده به پایان مجلس یازدهم بود که من آنجا برآشفتم و به شدت اعتراض کردم و گفتم که ببخشید تا الان کجا بودید؟ بیش از یک سال گذشته و چرا با این همه تاخیر از ما مستندات گزارش را میخواهید؟
نهایتا زنگ زدم به آقای ایزدخواه نماینده تهران و گفتم که آقا این ماجرا چیست؟ تا الان کجا بودید چرا الان آقای تقیپور به من زنگ زده است؟
نهایتا قرار حضوری گذاشتیم و ایشان یک حرفی زد که من نمیتوانم به آن اشاره کنم و راضی شدم که دیگر ادامه ندهم و حالا خواهشم این است که خودتان بروید سراغ نمایندگان مجلس و این دو نماینده آقایان تقیپور و ایزدخواه که در ارتباط با موضوع بودند و سایر نهادهای نظارتی و دولت و ... که موضوعات را پیگیری کنید و سرانجام تحقیق و تفحص از ایمیدرو و زیرمجموعه این سازمان ثروتساز بزرگ کشور بعد از نفت به کجا رسید؟
من امروز در محضر شهدا آمدم تا این نکات را بیان کنم و آنها را شاهد بگیرم و از تمام شما عزیزان خواهش میکنم که پیگیری کنید و برسید به این حرف که بالاخره این سخنان من راست است یا خیر؟ و اینکه سرنوشت تحقیق و تفحص از ایمیدرو و معادن و صنایع معدنی کشور چه شد؟
نکته پایانی این است که من البته کوتاه نیامدم و از نهاد نظارتی که گزارش تحقیق و تفحص به آنها ارسال شده، مطالبات جدی انجام دادهام که منجر به یک سری اتفاقات مثبتی هم شده ولی هنوز عملیاتی نشده و امیدوارم با پیگیریهای شما مردم این حیات خلوت را بتوانیم از دست ویژهخواران انفال و بیتالمال خارج کنیم و سهم تک تک مردم را زنده کنیم سهمی که الان وارد جیب یک عده خاص میشود هرچند که بخشی از آن هم وارد خزانه میشود و بخش از آن هم سهم بخش کوچکی از مردم میشود که سهامدار این مجموعه معدنی و صنعتی هستند، اما طبق اصل ۴۸ قانون اساسی این حق همه مردم و تک تک آحاد جامعه است که در این طرحهای توسعه سهیم باشند.
ما نسبت به این فرآیند توزیع سود مجموعههای صنعتی زیر نظر ایمیدرو که الان تقریبا ۸۰ تا ۹۰ درصدشان با فساد اقتصادی روبهرو هستند به دلیل مشکلاتی که در قراردادهای واگذاری این پروژهها وجود دارد انتقاد داریم که همه مردم باید منتفع شوند و نباید سهم یک گروه و افراد خاص باشد بلکه محصول و در آمد و منابع آن باید به بیتالمال و خزانه و مردم بازگردد.
متاسفانه الان این طور نیست بعد از اینکه نهاد نظارتی به طور جدی ورود کند به عملکرد این سازمان در ۲۵ سال گذشته و افراد و گروههایی که سهم خاصی در بخش معدن کشور دارند و منصوب به حزب خاصی هم هستند باید پاسخگو باشند. این افراد منصوب به یک حزب خاص که چند دهه بر صنعت و معدن و صنایع معدنی کشور حاکم بودهاند، اغلب در صداوسیمای جمهوری اسلامی ادعا میکنند که قدرت دارند و این قدرتشان ذاتی است و البته دروغ میگویند و این قدرت را از همین صنعت و معدن کشور و نفت کشور و پتروشیمی و گاز و اینها به دست آوردهاند.
انشاءالله بعد از بررسی نهادهای نظارتی در این مجموعهها قطعاً به بازگشت سرمایههای مردم به بیتالمال ختم خواهد شد که من هم قطعاً به شما مردم قول میدهم تا روزی که زنده هستم دنبال کنم اگرهم ما را از میان برداشتند و خلاصه تهدیدمان کردند انشاءالله که شهادت حساب شود. در این مسیر اگر هم زنده ماندیم قطعا هر اتفاقی افتاد با شما مردم در میان خواهم گذاشت.
منبع: بولتن نیوز