تاریخ: ۲۱ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۶:۳۵
بازدید: ۱۴۹
کد خبر: ۳۶۱۶۰۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

علم برای همه/ اتحاد اندیشه و عمل، برای آینده‌ای بهتر/ از تحریم تا خودکفایی!

علم برای همه/ اتحاد اندیشه و عمل، برای آینده‌ای بهتر/ از تحریم تا خودکفایی!
‌می‌متالز - محمد عبادی‌زاده امام جمعه بندرعباس در نخستین کنفرانس ملی آهن‌سازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش گفت: تحریم‌ها به هر روشی تأثیرات خود را بر جای می‌گذارند. اما برکت این وضعیت تنها در این است که هرچند ممکن است زمان را برای ما آهسته کند، در نهایت می‌تواند ما را به خودکفایی لازم در حوزه‌های مختلف برساند.

به گزارش می‌متالز، محمد عبادی‌زاده امام جمعه بندرعباس در نخستین کنفرانس ملی آهن‌سازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش گفت: تحریم‌ها به هر روشی تأثیرات خود را بر جای می‌گذارند. اما برکت این وضعیت تنها در این است که هرچند ممکن است زمان را برای ما آهسته کند، در نهایت می‌تواند ما را به خودکفایی لازم در حوزه‌های مختلف برساند.

وی گفت: محدودیت‌های فناوری که امروز در دنیای به هم پیوسته و به مثابه یک دهکده جهانی وجود دارد، ایجاب می‌کند که تمامی کشور‌ها در عرصه‌های مختلف، به ویژه علم و فناوری، تبادل و داد و ستد داشته باشند. فناوری و دستاورد‌های بشری باید در دسترس تمامی ملت‌ها قرار گیرد. کشور عزیز ما تحت تأثیر تحریم‌های ظالمانه و موانعی که از سوی دیگر کشور‌ها ایجاد شده است، دچار این تبعیض علمی شده است.

وی ادامه داد: علم برای بشریت است و هیچ‌کس حق ندارد آن را مصادره کند. علم حاصل اندیشه بشری است و باید در خدمت همه انسان‌ها قرار گیرد. اما متأسفانه، شاهد آن هستیم که بسیاری از کشور‌ها بخش عمده‌ای از دانش خود را از دیگران دریغ می‌کنند. در حالی که ممکن است مشکلاتی در عرصه مصرف به واسطه تحریم‌ها برای ما پیش آمده باشد، حتی کشور‌هایی که تحت تحریم نیستند نیز در تبادل آزاد دانش با ما همکاری نمی‌کنند.

وی افزود:در عرصه تولید، نگرش و فرهنگ تولید از اهمیت بالایی برخوردار است. ما به دنبال ساخت یک تمدن نوین هستیم که سه عنصر اساسی دارد: نرم‌افزار تمدن، سخت‌افزار تمدن و اندیشه‌ای که در تمام تار و پود جامعه نفوذ کرده است.

امام جمعه بندرعباس گفت: فرهنگ تولید نیز باید به عنوان یک مسئله اساسی در جامعه ما نهادینه شود. این فرهنگ باید در تمام اعضای جامعه گسترش یابد، زیرا فکر تولید و فکر تمدن‌سازی برای آینده باعث می‌شود تا ما در حوزه نرم‌افزار، یعنی دانش، سبک زندگی، فرهنگ و اخلاق، تمرکز کنیم. اگر این اندیشه وجود نداشته باشد، سخت‌افزار تمدن به خودی خود حاصل نمی‌شود.

وی افزود: یکی از موفقیت‌های کشور ما در عرصه تولید همین است که امروز با کمال افتخار می‌بینیم که فکر تولید و تمدن‌سازی برای بازگشت به عظمت گذشته‌مان در جامعه نخبگانی ما وجود دارد. بنابراین، تأکید می‌کنم که تمرکز بر بخش خصوصی یکی از عوامل مهم در این عرصه است. بخش خصوصی باید مورد حمایت قرار گیرد تا رقابتی سالم ایجاد شود و عرصه تولید گسترش یابد. دولت نباید بخش خصوصی را به عنوان مزاحم تلقی کند؛ بلکه باید از آن حمایت کند.

وی در پایان گفت:شرکت‌های دانش‌بنیان نقش کلیدی در پیشرفت کشور دارند و باید مورد توجه قرار گیرند. دولت باید از این شرکت‌ها حمایت کند و فرصت‌هایی فراهم آورد تا دانش آنها به ثروت تبدیل شود و این ثروت در اختیار جامعه قرار گیرد. رابطه صنعت و دانشگاه نیز امری ضروری است که نیازمند توجه ویژه‌ای است.

منبع: چیلان

عناوین برگزیده