تاریخ: ۲۱ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۷:۰۵
بازدید: ۱۱۴
کد خبر: ۳۶۱۶۱۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اولین گزارش رسمی از عملکرد بازار توافقی؛ ۸۰۰۰ میلیارد تومان، آورده ارزی معاملاتی در سامانه ارز تجاری

اولین گزارش رسمی از عملکرد بازار توافقی؛ ۸۰۰۰ میلیارد تومان، آورده ارزی معاملاتی در سامانه ارز تجاری
‌می‌متالز - سامانه ارز تجاری مرکز مبادله در شرایطی روز‌های حساسی را سپری می‌کند که شمارش معکوس برای الزام تمامی صادرکنندگان به عرضه ارز در این مرکز از سوم دی‌ماه، آغاز شده است؛ حالا سخنگوی مرکز مبادله می‌گوید که از ابتدای فعالیت تا ۱۹ آذرماه، معادل ۸۰۰۰ میلیارد تومان در این بازار تبادل شده است.

به گزارش می‌متالز، مطابق با بخشنامه بانک مرکزی از تاریخ ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳، تامین ارز حاصل از صادرات دیگران فقط در مرکز مبادله امکان‌پذیر است و کلیه صادرکنندگان و واردکنندگان غیرنیمایی ملزم به استفاده از بستر سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران برای خرید و فروش ارز هستند.

حالا در شرایطی که شمارش معکوس برای الزام تمامی صادرکنندگان به عرضه ارز در سامانه ارز تجاری آغاز شده است، اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ایران می‌گوید: ارزش کل معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران از ابتدای فعالیت تا ۱۹ آذرماه، حدود ۸ هزار میلیارد تومان است.

۳۶۵ معامله با ثبت ۷۴۹ سفارش به روش مچینگ

وی با اعلام اینکه طی این دوره ۳۶۵ معامله در نتیجه ۷۴۹ ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی (مچینگ) انجام گرفت، می‌افزاید: تعداد ۱۸۱ بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانک‌های عامل در این سامانه انجام داده‌اند.

کارنامه بانک‌ها در انجام معاملات ارزی

بالسینی با بیان اینکه تاکنون ۲۲ بانک به سامانه معاملات ارز تجاری متصل شده و ۱۸ بانک نیز تاکنون اقدام به ثبت سفارش و معامله کرده‌اند، خاطرنشان کرد: بانک ملی بیشترین آمار معاملات را به خود اختصاص داده و بانک تجارت بیشترین معامله را به عنوان بانک عامل واردکننده‌ها انجام داده است؛ ضمن اینکه بانک سامان نیز بیشترین معامله را به عنوان بانک عامل صادرکنندگان ثبت کرده است.

پیرو بخشنامه بانک مرکزی، صنایع روانکار، دوده، کامپاند، سیمان، سرامیک و انواع لبنیات از تاریخ سوم آذرماه ۱۴۰۳ ملزم به واگذاری ارز حاصل از صادرات خود در مرکز مبادله ایران به واردکنندگان بر اساس نرخ توافقی و سازوکار اجرایی این مرکز هستند.

همچنین سایر صادرکنندگانی که در گروه‌های مذکور قرار ندارند فعلا می‌توانند واگذاری ارز حاصل از صادرات خود را طبق روال سابق انجام دهند یا به صورت اختیاری در سامانه ارز تجاری عرضه کننداما از ۲۶ آذرماه کلیه صادرکنندگان و واردکنندگان غیرنیمایی ملزم به خرید و فروش ارز در این سامانه هستند.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده