تاریخ: ۰۲ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۰۰:۵۶
بازدید: ۸۵
کد خبر: ۳۶۲۷۹۶
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

سرعت‌گیر انرژی مقابل خودروسازان

سرعت‌گیر انرژی مقابل خودروسازان
‌می‌متالز - خودروسازان بزرگ کشور قرار بود در نیمه دوم امسال، ضمن جبران کاهش تولید نیمه نخست، به برنامه تولید مدنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز نزدیک شوند، با این حال به نظر می‌رسد چالش کمبود انرژی مانعی بزرگ سر راه تحقق این هدف است.

به گزارش می‌متالز، تولید خودروسازان بزرگ کشور در نیم‌سال نخست نسبت به مدت مشابه پارسال افت ۸ درصدی را به ثبت رساند. همچنین در ۸ ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال نیز افت حدودا ۶درصدی نصیب خودروسازان بزرگ کشور شد.

این در حالی است که گفته می‌شد خودروسازان در نیمه دوم سال، افت تولید نیمه نخست را جبران خواهند کرد. حالا، اما آمار۸ ماهه نشان می‌دهد چنین اتفاقی حداقل تا پایان آبان رخ نداده است و باید منتظر اعلام آمار آذرماه ماند تا مشخص شود روند تولید همچنان منفی است یا مثبت شده است.

با توجه به اصلاح قیمت صورت گرفته (افزایش میانگین ۳۰ درصدی قیمت کارخانه‌ای خودرو‌های داخلی در اوایل آذر) خودروسازان حداقل برای مدتی نباید مشکل خاصی بابت تامین نقدینگی در راستای رشد تولید داشته باشند. با این حال، اما آنها مانند دیگر بخش‌های صنعتی کشور با چالش بزرگی به نام کمبود انرژی در نیمه دوم سال مواجه هستند.

در تابستان نیز خودروسازان کم و بیش با چالش انرژی (قطعی برق) مواجه بودند که آن مساله به نوبه خود تولید را تحت‌تاثیر قرار داد. حالا نیز علاوه بر چالش کمبود برق، کمبود گاز نیز بر خودروسازی و واحد‌های وابسته به آنها از جمله قطعه‌سازان تاثیر منفی گذاشته و به سرعت‌گیر تولید تبدیل شده است.

گفته می‌شود به دلیل کمبود برق و گاز، خودروسازان مجبور به کاهش حجم تولید شده‌اند. طبعا ادامه این وضع، نه تنها اجازه جبران افت تولید نیمه نخست امسال را نمی‌دهد، بلکه روند کاهشی تولید ادامه‌دار خواهد بود.

خودروسازان، اما در گزارشی که به سامانه کدال بورس اعلام کرده‌اند، از میزان مصرف انرژی خود در ۸ ماه امسال و تفاوت آن با سال گذشته پرده برداشته‌اند. طبق اعلام ایران خودرو، این شرکت در ۸ ماه امسال ۱۵۲‌هزار و ۸۵۲ مگاوات ساعت برق مصرف کرده است. نسبت به ۸ ماه پارسال، این شرکت حدودا ۱.۵‌درصد برق کمتری مصرف کرده است. این در حالی است که ایران خودرو در مصرف گاز رقم بیشتری را در ۸ ماه امسال ثبت کرده است. مصرف گاز این شرکت در ۸ ماه امسال حدود ۲۷ میلیون و ۲۴۰‌هزار مترمکعب بوده که نشان از رشد ۲۵.۵ درصدی نسبت به ۸ ماه پارسال دارد.

سایپایی‌ها، اما هم گاز بیشتری نسبت به پارسال مصرف کرده‌اند و هم برق بیشتری. طبق آمار منتشره، مصرف برق سایپا در ۸ ماه امسال به ۵۴‌هزار و ۴۴۱ مگاوات ساعت رسیده است. نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۴‌درصد بالا رفته است. سایپایی‌ها همچنین بالغ بر ۹ میلیون و ۵۳۲‌هزار مترمکعب گاز در ۸ ماه امسال مصرف کرده‌اند. نسبت به ۸ ماه مشابه پارسال، مصرف گاز در سایپا حدودا ۱۰‌درصد بالا رفته است.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده