به گزارش میمتالز، عبدالمجید شیخی، با اشاره به اینکه اعضای بریکس به دنبال حذف دلار از مبادلات رسمی در بین اعضای خود هستند، گفت: پیمان بریکس که در سال ۲۰۰۶ تاسیس شده، اثر فوقالعادهای بر افزایش انگیزه خروج از معاملات دلاری دارد و این در حالی است که حذف دلار در بین کشورهای عضو بریکس از ۱۰ سال پیش شروع شده است.
شیخی بیان کرد: عضویت ایران در بریکس تاثیر بهسزایی بر اقتصاد ایران دارد، چون دلار را کمارزش خواهد کرد، یعنی با عضویت ایران در بریکس تحریمها تاثیری بسیار کمتری بر اقتصاد ایران خواهد داشت و حتی در این شرایط دلار مضحکه جهانیان خواهد شد.
این اقتصاددان تصریح کرد: زمانی که دلار از مبادلات تجاری حذف میشود، تحریم دیگر معنی نخواهد داشت، چون از گردش مبادلات دلار و یورو حاصل میشود.
وی افزود: تا کنون «تحریمهای کالایی» تاثیری بر اقتصاد کشور ما نداشته است، یعنی اگر تحریم پولی و مالی نبود، تحریمهای کالایی مبنی بر محدودیتهای صادراتی و وارداتی تاثیر آنچنانی بر مبادلات کالا و خدمات ما نداشت چراکه بازارهای جایگزین خود را پیدا خواهیم کرد.
این اقتصاددان با اشاره به اینکه خروج از سلطه دلار را خود غربیها هم پیشبینی کرده بودند، گفت: قدرت اعضای بریکس در حال افزایش است و با داشتن ۴۱ درصد جمعیت و ۲۶ درصد از مساحت جهان در حال ایجاد یک پول واحد به نام «پول بریکس» هستند که به دنبال حذف سلطه اقتصادی آمریکا از دنیاست.
شیخی در پایان تاکید کرد: کشور ما با حذف دلار از مبادلات تجاری میتواند پول ملی خود را تثبیت کند و در چنین شرایطی به پشتوانه پول بریکس مبدل خواهد شد، مانند ارز SDR که قبل از انقلاب پول ملی ایران جزو ۱۶ پول مبنای SDR بود؛ بنابراین در چنین شرایطی پول ملی ما میتواند در سطح بینالمللی هم مطرح شود.