به گزارش می متالز، از اینرو اگر بخش خصوصی بتواند در این بازسازی ورود پیدا کند، زمینههای بسیار مناسبی برای صنایع معدنی وجود خواهد داشت.
رئیس کارگروه مشترک بازرگانی ایران و سوریه در اینباره افزود: با درنظر گرفتن ظرفیتهای فراوان همکاری اقتصادی متاسفانه حجم مبادلات کنونی رضایتبخش نیست.
کیوان کاشفی گفت: خوشبختانه روابط میان دو کشور دوست و برادر ایران و سوریه، در یک سال گذشته بیشتر شده و دو کشور وارد مرحله جدیدی از همکاریها شدهاند. در این مرحله تمرکز بر ارتقای روابط اقتصادی، در اولویت همکاریهای دوطرفه قرار گرفته است اما با درنظر گرفتن ظرفیتهای فراوان همکاری اقتصادی متاسفانه حجم مبادلات کنونی رضایتبخش نیست.
رئیس کارگروه مشترک بازرگانی ایران و سوریه در ادامه عنوان کرد: با پیروزیهای اخیر ملت سوریه و از پای درآمدن تروریسم، حالا نوبت به ساختوساز و توسعه اقتصادی سوریه رسیده است که امیدواریم امسال، سال رونق و توسعه سوریه باشد. کاشفی همچنین افزود: در این میان هنوز هم وجود برخی مشکلات بهویژه در زمینه روابط بانکی و مبادلات پولی و وجود نداشتن ضمانتهای بیمهای و مشکلات حملونقل، مانع دستیابی به حجم مطلوب مناسبات اقتصادی است ازاینرو لازم است دولتهای دو کشور زیرساختهای لازم برای افزایش مبادلات را ایجاد کنند. کاشفی گفت: البته امضای توافقنامه سند همکاریهای درازمدت اقتصادی ایران و سوریه ازسوی معاون اول ریاست جمهوری ایران و نخست وزیر سوریه، اقدامی مهم در جهت ایجاد زیرساختهای موردنیاز برای هموار کردن مسیر بخش خصوصی برای توسعه تجارت و همکاریهای صنعتی به شمار میرود ازاینرو انتظار میرود مسئولان و مقامات عالیرتبه دو کشور هرچه سریعتر زمینه اجرایی شدن این توافقنامه را فراهم کنند. وی افزود: اتاقهای بازرگانی و صنعت نیز برحسب وظیفه ذاتی خود، باید بسترهای لازم را برای آشنایی تاجران و فعالان اقتصادی دو کشور با امکانات و توانمندیهای یکدیگر مهیا کنند که در این زمینه، تبادل مستمر هیاتهای تجاری و تخصصی در بخشهای مختلف موردعلاقه دو طرف و همچنین مشارکت در نمایشگاهها به عنوان ابزارهای مهم برای تحقق این هدف به شمار میآیند که باید اتاقها در شرایط پیشرو نسبت به آن اهتمام جدی داشته باشند.
کاشفی در ادامه گفت: در چارچوب همکاریهای عملی میان اتاق ایران و اتحادیه اتاقهای بازرگانی سوریه اقدامات مثبتی آغاز شده که تشکیل اتاق مشترک بازرگانی دو کشور در دو طرف بر اساس توافقنامه میان اتاقهای دو کشور و همچنین ایجاد مرکز تجاری ایران در دمشق در آینده نزدیک از مهمترین این اقدامات است که در این بین قابلیتهای صنعتی مهم موجود در دو کشور امکان سرمایهگذاریهای مشترک و تکمیل زنجیرههای تولیدی بین دو کشور را بهخوبی فراهم میکند و این موضوع یکی از محورهای مهم مذاکرات در این سفر خواهد بود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: صدور خدمات فنی و مهندسی در بخشهای ساخت نیروگاه، جادهسازی، پلسازی، ساختمانسازی و ساخت واحدهای مسکونی و سیستمهای تصفیه آب و آبرسانی، دارو و تجهیزات پزشکی، صنایع غذایی و محصولات کشاورزی، محصولات پتروشیمی و معدن، لوازم خانگی، سیمان و مصالح ساختمانی و همکاری در زمینه حملونقل و گردشگری سلامت برخی از زمینههای بالقوه همکاری بخشهای خصوصی ایران و سوریه است. کاشفی افزود: امیدوارم ملاقاتها و مذاکرات فعالان اقتصادی دو کشور در خلال این همایش برای توسعه روابط اقتصادی پایدار مفید باشد.
سفیر سوریه در ایران نیز گفت: تاکید اصلی دولت سوریه در مشارکت بخش خصوصی ایران، بازسازی سوریه، اصلاح زیرساختها و ایجاد ظرفیتهای تولیدی در سوریه است.
عدنان محمود افزود: تردیدی نیست که امروز اقتصاد و ارتقای شاخصهای اقتصادی، از اولویتها و برنامههای اصلی دولت سوریه است و در تحقق این برنامهها به مشارکت و همکاری طرفهای ایرانی بهویژه بخش خصوصی ایران نیازمندیم.
وی گفت: توانمندی و ظرفیتهای مناسب شرکتهای ایرانی بهویژه بخش خصوصی، موجب شده فعالان اقتصادی سوریه به همکاری با طرفهای ایرانی تشویق شوند.
عدنان محمود افزود: سفارت سوریه در ایران آمادگی دارد اطلاعات موردنیاز درباره بازار سوریه و زیرساختهایی که به بازسازی نیاز دارد را به شرکتها و بخش خصوصی ایرانی ارائه کند و در اینباره شرایط حضور شرکتهای ایرانی در سوریه را تسهیل بخشد.
همچنین فهد درویش، فعال اقتصادی سوریه در این همایش گفت: ما در راه بازسازی سوریه و رونق تجاری در کشورمان به همکاری بخش خصوصی ایران نیاز داریم.
وی افزود: در بخشهای ساختمان، حملونقل، پوشاک، صنایع غذایی، محصولات کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی نیازمند توان و دانش شرکتهای ایرانی هستیم و فکر میکنیم در فضای رقابتی سوریه، تخصص شرکتهای ایرانی میتواند سهم بیشتری را به خود اختصاص دهد.
درویش گفت: ما میتوانیم بیشتر نیازهای اقتصادی و صنعتی خود را از ایران تامین کنیم؛ بهویژه مواد اولیه تولیدی در ایران میتواند چرخهای صنعت سوریه را به حرکت درآورد البته باید دانش و خدمات فنی و مهندسی ایران نیز همراه مواد اولیه به سوریه وارد شود. هیات تجاری و اقتصادی سوریه که در ایران به سر میبرد، علاوه بر نشستهای رودررو با فعالان اقتصادی ایرانی، با مسئولان دولتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک جمهوری اسلامی ایران دیدارهایی داشته تا مبادلات تجاری میان دو کشور تسهیل شود.