تاریخ: ۱۵ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۰۷
بازدید: ۱۲۳
کد خبر: ۳۶۴۰۸۴
سرویس خبر : انرژی
در پنل «مدیریت چالش‌های حوزه آب و انرژی و تأمین منابع پایدار انرژی در شرکت فولاد مبارکه» مطرح شد؛

اجرای تعهدات وزارت نیرو در قبال سرمایه‌گذاران نیروگاه‌های تجدیدپذیر عامل توسعه این نیروگاه‌ها است

اجرای تعهدات وزارت نیرو در قبال سرمایه‌گذاران نیروگاه‌های تجدیدپذیر عامل توسعه این نیروگاه‌ها است
‌می‌متالز - مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه عمل به تعهدات وزارت نیرو در قبال سرمایه‌گذاران انرژی تجدیدپذیر برای تخصیص انرژی تولید شده را یکی از اصلی‌ترین دلایل ترغیب سرمایه‌گذاران در این بخش دانست و گفت: چنانچه این امر محقق شود اثرگذاری زیادی در راستای توسعه سرمایه‌گذاری در این بخش دارد.

به گزارش می‌متالز، سیدامیر طباطباییان، مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه در پنل تخصصی «مدیریت چالش‌های حوزه آب و انرژی و تأمین منابع پایدار انرژی در شرکت فولاد مبارکه» در چهاردهمین نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق اظهار کرد: امسال در حوزه تولید برق ۱۸ هزار مگاوات ناترازی انرژی داشتیم و در سال آینده نیز ناترازی ۲۴۰۰۰ مگاواتی پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه ناترازی انرژی برق در کشور هم فرصت است و هم تهدید، ابراز کرد: تهدید از آنجاست که با ناترازی انرژی این محدودیت برای صنایع و مراکز تجاری اعمال خواهد شد.

اجرای تعهدات وزارت نیرو در قبال سرمایه‌گذاران نیروگاه‌های تجدیدپذیر عامل توسعه این نیروگاه‌ها است

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: همچنین این شرایط از این جهت فرصت است که ما از انرژی‌های تجدید پذیر به ویژه خورشیدی و بادی استفاده کنیم تا بتوانیم سرمایه این حوزه را در کشور افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه در دولت‌های سیزدهم و چهاردهم برنامه‌ریزی برای تولید برق تجدیدپذیر انجام شده و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها تا پایان دولت چهاردهم باید ۳۰ هزار مگاوات از این برق در کشور تولید شود، ابراز کرد: در این میان مسأله‌ای که وجود دارد این است که باید آسیب شناسی شود که چرا سرعت راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی آنطور که پیش‌بینی می‌شد، انجام نشده است.

طباطبائیان با بیان اینکه راه‌اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور با مشکلاتی نظیر تخصیص ارز، تأمین منابع مالی، مباحث مربوط به گمرک و سایر سیاست‌هایی که در این حوزه تدوین شده و اثربخشی آن‌چنانی نداشته، رو به رو است، ابراز کرد: ما در فولاد مبارکه به شدت با محدودیت انرژی رو به رو هستیم و از این رو این شرایط ما را بر آن داشته در حوزه تولید انرژی در دو بخش سیکل ترکیبی و تجدید پذیر اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه تاکنون پروژه ۶۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی را در دست احداث داریم، افزود: ۴۰ مگاوات برق تولیدی این مجموعه وارد مدار شده و ۸۰ مگاوات نیز نصب شده است و امیدواریم تا پایان سال آینده ۲۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی وارد شبکه شود.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه عمل به تعهدات وزارت نیرو در قبال سرمایه‌گذاران انرژی تجدیدپذیر برای تخصیص انرژی تولید شده را یکی از اصلی‌ترین دلایل ترغیب سرمایه‌گذاران در این بخش دانست و گفت: چنانچه این امر محقق شود اثرگذاری زیادی در راستای توسعه سرمایه‌گذاری در این بخش دارد.

اجرای تعهدات وزارت نیرو در قبال سرمایه‌گذاران نیروگاه‌های تجدیدپذیر عامل توسعه این نیروگاه‌ها است

فولاد مبارکه آخرین تکنولوژی‌های موجود را برای راه‌اندازی نیروگاه تجدیدپذیر وارد کرد

همچنین حبیب پورحسینی، مدیرعامل شرکت نام‌آوران مهر صنعت فولاد در این پنل تجربه فولاد مبارکه در راه‌اندازی نیروگاه تجدیدپذیر را از موفق‌ترین تجریبات نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور دانست و اظهار کرد: فولاد مبارکه سعی کرد آخرین تکنولوژی‌های موجود را برای راه‌اندازی نیروگاه تجدیدپذیر وارد کند و از این رو از سازه‌های ثابت و ردیاب استفاده کرد که راندمان آن ۲۰ درصد بیشتر از دیگر نیروگاه‌های خورشیدی کشور است.

وی تصریح کرد: این نیروگاه کمترین هزینه نگهداری تجهیزات را دارد و مطمئناً در آینده اکثر نیروگاه‌هایی که راه‌اندازی می‌شود از همین تکنولوژی استفاده خواهند کرد.

اجرای تعهدات وزارت نیرو در قبال سرمایه‌گذاران نیروگاه‌های تجدیدپذیر عامل توسعه این نیروگاه‌ها است

ورود خوب فولاد مبارکه برای تولید انرژی سبز

کاظم کاشفی، دبیرکل باشگاه صاحب نظران انرژی نیز در این پنل اظهار کرد: توجه به تولید سبز با استفاده از انرژی سبز باید در دستور کار شرکت‌های تولیدی در صنایع مختلف از جمله فولاد، سیمان و پتروشیمی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: این امر برای ماندگاری در بازار رقابت‌های جهانی و صادرات به کشور‌های اروپایی امری ضروری است.

دبیرکل باشگاه صاحب نظران انرژی با اشاره به ورود خوب فولاد مبارکه در زمینه تولید انرژی سبز و استفاده از آن برای تولید فولاد افزود: باید در همه صنایع فولادی رد پای کربن به زیر استاندارد تعریف شده، برسد تا بتوان در بازار رقابت کرد.

وی تصریح کرد: استفاده از هیدروژن سبز در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد و فولاد مبارکه در روند تولید این امر را در دستور کار قرار داده است.

کاشفی با بیان اینکه شناسایی و استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی در توسعه فناوری‌های تجدیدپذیر باید در خصوص توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر مورد توجه قرار گیرد، گفت: ما برای راه اندازی نیروگاه تجدید پذیر با مشکل تأمین سرمایه مالی مواجه هستیم، مشکل فناوری داریم و همچنین در برخی از حوزه‌ها با کمبود متخصصان و صاحب نظران خاص مواجه هستیم که برای حل این چالش‌ها باید از ظرفیت‌های زیادی که در سطح دنیا وجود دارد، استفاده کنیم.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده