تاریخ: ۱۶ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸:۲۲
بازدید: ۲۳
کد خبر: ۳۶۴۳۷۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

معادن آذربایجان غربی، گنج پنهان خفته

معادن آذربایجان غربی، گنج پنهان خفته
‌می‌متالز - آذربایجان‌ غربی با استخراج سالانه بیش از ۱۸ میلیون و ۸۰۹ هزار تن انواع مواد معدنی مختلف یکی از استان‌های مهم کشور در زمینه ذخیره و تنوع مواد معدنی است.

به گزارش می‌متالز، وجود ۵۱۰ معدن دارای پروانه بهره‌برداری و سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریالی در این معادن در کنار سایر پتانسیل‌های موجود در استان، فرصتی بزرگ محسوب می‌شود، اما عدم توجه به مشکلات اساسی در معادن استان باعث شده تا آن‌ گونه که انتظار می‌رود تاکنون از این فرصت برای توسعه استان استفاده نشده است.

«رضا رحمانی» استاندار آذربایجان غربی در جلسات مختلف وجود معادن استان را از ارکان توسعه دانسته و فعال‌سازی و بهره‌مندی از ظرفیت معادن استان را از برنامه‌های توسعه‌ای بیان کرده است.

وی گفت: وجود معادن غنی در استان از جمله طلا و تیتانیوم و دیگر معادن غنی ارزشمند سبب شده است تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان در راستای افزایش ارزش افزوده فراهم شود.

استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: آذربایجان غربی فرصت‌های بی‌نظیری از جمله معادن دارد که باید شکوفا شود.

سرپرست اداره کل صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی هم استعلام‌های واگذاری عرصه‌های معدنی به معدن‌کاران توسط دستگاه‌های اجرایی، موانع موجود در بهره‌برداری از معادن استان علی‌رغم اخذ مجوز‌های قانونی در زمان صدور پروانه بهره‌برداری از معادن، تامین زیرساخت‌های مورد نیاز برای تولید مواد معدنی و فرآوری و ایجاد ارزش افزوده مواد معدنی را از مشکلات و مسائل اساسی معادن استان اعلام کرد.

«احسان جوی» افزود: تغییر نگرش دولت در توسعه معادن از طریق سامانه‌های مربوطه از جمله کاداستر، منجر به افزایش شفافیت در حوزه معادن شده و با توجه به مزیت بالای استان در بخش معدن، سازمان‌های توسعه‌ای وزارت صمت از جمله سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران (ایمیدرو) و شرکت‌های تابعه حضور فعال و موثری در این دوره در استان داشته‌اند.

وی در ادامه گفت: طی ۹ ماهه سال جاری تعداد ۳۷ فقره پروانه بهره‌برداری معدنی با سرمایه‌گذاری یک هزار و ۴۷۸ میلیارد ریال صادر شده است که این میزان سرمایه‌گذاری با ثبت رشد ۳۲ درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته منجر به اشتغال ۲۷۷ نفر در معادن استان شده است.

جوی اظهار کرد: هم‌اکنون در استان ۵۱۰ معدن دارای پروانه‌بهره‌برداری معتبر با ظرفیت استخراج سالانه بیش از ۱۸ میلیون و ۸۰۹ هزار تن انواع مواد معدنی وجود دارد.

وی ادامه داد: برای بهره برداری از این معادن بیش از ۱۰ هزار و ۱۱۶ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری انجام شده است که بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها در بخش معدن و صنایع معدنی استان توسط بخش خصوصی انجام شده و زمینه اشتغال برای ۴ هزار و ۹۸۹ نفر به صورت مستقیم در این معادن فراهم شده است.

جوی تصریح کرد: با صدور ۳۱ فقره پروانه اکتشاف و ۲۱ فقره گواهی کشف، در بخش گواهی‌های کشف بالغ بر ۳۵۹ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۱ درصد رشد داشته است.

جوی با اشاره به اهتمام جدی صمت استان در خصوص توسعه اقتصادی معدنی آذربایجان غربی گفت: در ۹ ماهه نخست سال جاری با برگزاری ۱۳ جلسه کارگروه تعامل و شورای معادن استان، تعداد ۱۴ معدن غیرفعال احیا و ۷۶ معدن غیرفعال تعیین تکلیف شده است.

با وجود مشکلاتی که در حوزه معادن آذربایجان غربی وجود دارد، اما وجود معادن طلا، تیتان و سنگ‌های تزئینی، قابلیتی بزرگ برای استان محسوب می‌شود که انتظار می‌رود استاندار جدید با شناسایی مشکلات، جذب سرمایه‌گذار و رفع موانع موجود، باب شکوفایی در معادن استان را فراهم بگشاید.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده