به گزارش میمتالز، در هفته گذشته مدیریت بازار مشتقه و ابزارهای نوین مالی بورس کالای ایران با صدور اطلاعیهای در خصوص تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار گواهی سپرده کالایی شمش نقره اطلاعرسانی کرد.
به این ترتیب از تاریخ ۲۳ دیماه ۱۴۰۳محدودیت سقف دارایی کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار گواهی سپرده کالایی شمش نقره، به شرح زیر تغییر خواهد کرد:
کلیه اشخاص حقوقی و صندوقهای سرمایهگذاری: ۵٠٠ کیلوگرم
کلیه اشخاص حقیقی: ١٠٠ کیلوگرم
پس از رکوردشکنیهای معاملات مبتنی بر طلا در بورس کالای ایران، نوبت به نقره رسیده است به طوریکه در روز ۲۳ دیماه و با استقبال سرمایهگذاران، رکورد حجم و ارزش روزانه معاملات گواهی سپرده شمش نقره شکسته شد.
معاملات شمش نقره در بازارهای مالی و مشتقه بورس کالای ایران در روز ۲۰ آذرماه با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی افتتاح شد و این معاملات از همان ابتدا مورد استقبال سرمایهگذاران قرار گرفت.
ارزش معاملات بازار قراردادهای آتی و اختیار معامله بورس کالای ایران از ابتدای سال جاری تا پایان روز معاملاتی منتهی به ۲۲ دیماه ۱۴۰۳ به ترتیب ۲۹،۶۹۴ و ۱۴۳ میلیارد تومان بوده است. ارزش قراردادهای اختیار معامله نیز در این مدت به ۱،۳۶۷ میلیارد تومان رسید.
هم اکنون در بازار آتی بورس کالای ایران، قراردادهای آتی صندوق طلای لوتوس، صندوق طلای کهربا، صندوق طلای جواهر، شمش طلا، شمش نقره و زعفران نگین فعال است. صندوق طلای لوتوس، صندوق طلای کهربا، صندوق طلای جواهر، شمش طلا و سکه طلا نیز در بازار قراردادهای اختیار معامله بورس کالا مورد معامله قرار میگیرد.
خالص ارزش دارایی صندوقهای کالایی بورس کالای ایران منتهی به تاریخ ۲۲ دیماه به بیش از ۱۰۱ همت رسیده است؛ خالص ارزش دارایی صندوقهای کالایی در ابتدای سال جاری حدود ۳۳.۶ همت بوده که تاکنون افزایش ۲۰۱ درصدی را تجربه کرده است. ارزش خالص دارایی صندوقهای طلا نیز از رقم ۹۹ همت فراتر رفته است.
صندوق های طلا این امکان را به سرمایهگذاران میدهد تا آنها بدون ریسک نگهداری و سرقت، با مبالغ اندک یا پساندازهای کوچک خود به صورت آنلاین و کاملا شفاف در بازار طلا سرمایهگذاری کنند.
رئیس هیات مدیره کارگزاری ایساتیس پویا کاهش زمان معاملات، برطرف شدن موضوع تداخل تالارها، بهبود شرایط برای کارگزاران، کاهش خطای انسانی در معاملات، ارسال قیمتها براساس تحلیل به جای رفتارهای هیجانی و مهیا شدن شرایط برای حرکت در مسیر معاملات آنلاین برخی کالاها در بازار فیزیکی را از مزایای مدل "حراج همزمان" به عنوان جدیدترین مدل معاملاتی بورس کالا برشمرد.
مهدی حاجی غلام سریزدی گفت: مدل "حراج همزمان" یکی از مدلهای جدید معاملاتی در بازار فیزیکی بورس کالای ایران است که سعی دارد همسو با رشد حجم معاملات و تنوع عرضه کالاها، دقت و سرعت انجام معاملات در بورس کالا را افزایش دهد و کارآمدی روند معاملات کمک شایانی کند.
وی افزود: طبیعتا مدلهای معاملاتی به فراخور زمان و با توسعه معاملات باید دستخوش تغییراتی شوند تا نیازهای بازار به کمک این تغییرات جدید پوشش داده شود. برای مثال تداخل تالارهای متعدد بورس کالا و طولانی بودن زمان رقابت در تالارها از نکات مورد توجه در روند حراج عادی بورس کالا بود که با استفاده از مدل حراج همزمان و کاهش زمان معاملات این محدودیت برطرف شده و از این مسیر، ظرفیت لازم جهت ورود کالاهای جدید و توسعه بیشتر بورس کالا فراهم میشود.
مدیریت بازار مشتقه و ابزارهای نوین مالی بورس کالای ایران با صدور اطلاعیهای از آغاز معاملات ثانویه صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر طلای دماوند با نماد "قیراط" از روز شنبه ۲۹ دیماه خبر داد.
بر اساس این اطلاعیه، معاملات ثانویه صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر طلای دماوند در نماد معاملاتی "قیراط" از روز شنبه ۲۹ دیماه از ساعت ١١:٣٠ تا ساعت ۱۵آغاز میشود. همچنین انجام معاملات به صورت برخط از طریق کارگزاران دارای مجوز امکان پذیر است. لازم به ذکر است حد نوسان قیمت روزانه به میزان ۱۰ درصد نسبت به قیمت پایانی روز قبل خواهد بود.
در روز شنبه ۲۲ ماه ۴۰ دستگاه کامیون کشنده BAIC-X ۹ متعلق به بهمن دیزل در تالار خودرو بورس کالای ایران عرضه شد و با قیمت ۶ میلیارد و ۳۱ میلیون و ۹۲۵ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت.
در روز یکشنبه ۲۳ دیماه ۴۰ دستگاه کامیون کشنده FAW J ۶ P-۴۶۰ متعلق به سیباموتور در تالار خودرو بورس کالای ایران عرضه شد و با قیمت ۴ میلیارد و ۹۲۳ میلیون و ۶۵۰ هزار تومانمورد معامله قرار گرفت؛ و در روز دوشنبه ۲۴ دیماه نیز ۳۰ دستگاه کامیون کشنده امپاورمتعلق به بهمن دیزل در تالار خودرو بورس کالای ایران عرضه شد که با قیمت ۵ میلیارد و ۷۲۰ میلیون و ۹۸۳ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت.
منبع: کالاخبر