تاریخ: ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۴۵
بازدید: ۵۵
کد خبر: ۳۶۵۸۲۹
سرویس خبر : زمین شناسی
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور در آئین تحویل مستندات طرح تحول کردستان:

طرح تحول تهیه نقشه زمین‌شناسی یک پنجاه هزارم را با قوت و قدرت ادامه خواهیم داد

طرح تحول تهیه نقشه زمین‌شناسی یک پنجاه هزارم را با قوت و قدرت ادامه خواهیم داد
‌می‌متالز - آئین تحویل مستندات و نتایج طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی-استان کردستان (بلوک دیواندره) صبح امروز اول بهمن ۱۴۰۳ با حضور معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت و اعضای شورای راهبردی بخش معدن، معاونان و مدیران سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور و مسوولان فنی طرح تحول استان کردستان در این سازمان برگزار شد.

به گزارش می‌متالز، بر اساس این گزارش در ابتدای این نشست، معاون صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور گفت: طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی و همچنین موافقتنامه‌های سه جانبه بین سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور، ایمیدرو و معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت به اعتقاد من یکی از بهترین تصمیماتی است که در چند سال اخیر اخذ شد و نتایج آن در حال هویدا شدن است.

دکتر داریوش اسماعیلی، با بیان این‌که بخش‌هایی از نتایج تحقیقاتی طرح تحول در گذشته اتمام و تحویل شده، تصریح کرد: امروز شاهد تحویل مستندات و نتایج طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی-استان کردستان (بلوک دیواندره) به معاونت معدنی وزارت صمت و رئیس ایمیدرو خواهیم بود.

وی با اشاره به این‌که در طرح تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی گام‌های بلندتری را پیش‌رو داریم تا بتوانیم به اخذ گواهی کشف در انتهای زنجیره بخش معدن برسیم، تصریح کرد: بخش اکتشاف و پی‌جویی بیش از ۴۰ درصد ریسک اکتشاف در همین بخش انجام شده و خوشبختانه پیشرفت در تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی یک ۵۰ هزارم در سه لایه زمین‌شناسی، زمین‌شناسی اقتصادی و ژئوشیمی به جایی رسیده که نقاط امیدبخش را معرفی می‌کند.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور تاکید کرد: بخش‌های علاقه‌مند که مجوز‌های لازم را اخذ کرده‌اند از این پس می‌توانند بر روی یک محدوده تمرکز داشته باشند و در صورتی که نسبت به واگذاری محدوده‌های امیدبخش معرفی شده، اقدام کنیم شکی نیست که پس از برگزاری مزایده چندین برابر هزینه انجام شده عاید خواهد شد که این امر برای کشور مهم است.

اسماعیلی در ادامه از طراحان اولیه این طرح تشکر و قدردانی کرد و ضمن اشاره به برخی اصلاحات جزئی در این زمینه افزود: به طور یقین طرح تحول تهیه نقشه زمین‌شناسی یک پنجاه هزارم را با قوت و قدرت ادامه خواهیم داد.

معاون وزیر صمت با بیان این‌که طی ۴ سال گذشته حدود ۸۰ نقشه زمین‌شناسی تهیه و تحویل شده، خاطرنشان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۴ و در نهایت تا پایان بهار ۱۴۰۵ این قول را خواهیم داد که بیش ۱۲۰ نقشه زمین‌شناسی کاربردی و معادل یک و نیم برابر ۴ سال گذشته تحویل خواهیم داد که این امر فقط به تامین اعتبار منوط است.

وی افزود: متولیان و مسوولان بخش معدن در وزارت صنعت، معدن و تجارت به اهمیت موضوع تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی واقف هستند که امیدواریم بخش‌های دیگر کشور را نیز جهت تصویب قانون و مقررات مورد نیاز برای این طرح را همراه کنیم تا به اهداف مورد نظر دست یابیم.

اسماعیلی در پایان از مسوولان و متولیان تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور که از ابتدای آغاز این طرح تاکنون با وجود مشکلات پیش‌رو به نتایج خوبی رسیدند، تقدیر کرد.

تقویت حلقه همکاری ساختار‌های وزارت صمت موجب دستیابی به سیاست‌ها و اهداف کلان کشور و نظام در بخش معدن می‌شود


همچنین معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت نیز گفت: هر چه تقویت حلقه همکاری میان ساختار وزارت صنعت، معدن و تجارت از جمله سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، ایمیدرو و و معاون معدنی را جزو برنامه‌ها قرار دهیم به طور یقین خروجی آن دستاورد‌هایی است که امروز شاهد آن هستیم و این حلقه می‌تواند با همافزایی کار‌ها را پیش ببرد.

وجیه‌الله جعفری خاطرنشان کرد: مشکلاتی نیز پیش‌رو وجود دارد که اگر این حلقه‌ها با یکدیگر کار نکند به طور یقین این گره‌ها بیشتر خواهد شد.

وی ادامه داد: با همکاری یکدیگر مشکلات برطرف می‌شود و خروجی آن منجر به دستیابی به وظایفی می‌شود که در چارچوب اهداف، برنامه‌ها و سیاست‌های کلان مورد انتظار کشور و سیاست‌گذاران در دولت و مجموعه نظام تعریف شده و اثر اقتصادی خود را در کشور بروز خواهد داد.

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت از طرح تحول زمین‌شناسی به عنوان یک برنامه کاربردی یاد کرد که خروجی‌ها و دستاورد‌های آن در حال ارائه است که به طور یقین بایستی اصلاحاتی در یک سری از پایه‌های این طرح انجام شود تا سرعت کار را بالا ببریم و دقت را نیز افزایش دهیم و در نهایت خروجی آن با کمک بخش خصوصی تبدیل به معادنی شود که در رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال و تولید کشور اثر بگذارد که این امر به عنوان بخش ساختاری طرح تحول یاد می‌شود.

به گفته جعفری، با شکل‌گیری ساختار شورای راهبردی و هماهنگی که میان اعضا و بدنه سازمان‌ها وجود دارد روز به روز حلقه‌های بعدی که به این موضوع را کمک کند را تقویت خواهیم کرد تا شاهد بروز نتایجی مشابه نتایج امروز باشیم.

وی ضمن تشکر مجدد از کارشناسان و همکاران فعال در طرح تحول زمین‌شناسی گفت: به سهم خود و مجموعه خود از دست‌اندرکاران این بخش تشکر می‌کنم و کار اصلی بر روی زمین انجام شده و خروجی آن معرفی محدوده‌هایی در کشور است که در گذشته هدایت و شناخته شده نبود ولی امروز سازمان ایمیدرو می‌توانند به سرعت روی این مناطق کار کنند.

با تقویت سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور از قدرت نظارتی و فنی آن در کشور بیشتر بهره می‌گیریم

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت تصریح کرد: باید تغییرات در سیاست‌ها به سمتی باشد که زمینه فعالیت بخش قوی خصوصی برای سرعت‌بخشی به اهداف مورد نظر در بازه زمانی مشخص و شناسایی آنچه در کشور است، را سرعت ببخشیم.

جعفری با تاکید بر اینکه بایستی از قدرت نظارتی و حاکمیتی خود بیشتر استفاده کنیم، گفت: بخش اجرا در حوزه ایمیدرو حاکم است و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور نیز باید بیشتر از گذشته تقویت شود تا بتوانیم از قدرت نظارتی و فنی این سازمان در کشور بیشتر بهره بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: وسعت و اندازه کار به قدری است که نمی‌توانیم همه آن را انجام دهیم و اگر از دیگر بخش‌ها به عنوان بازوی اجرایی کمک بگیریم می‌توانیم این امر را زمانی کمتر و با استفاده از حتی توان مالی و فنی دیگر مجموعه‌ها چه داخلی و چه خارجی در اجرا استفاده کنیم.

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت همچنین ضمن تشکر از کمیته اکتشاف که با هدایت برنامه‌ها و جمع‌بندی و هماهنگی‌ها توانستند این موضوع را سرعت و نظم دهند، گفت: اعضای شورای راهبردی در بازه زمانی کوتاه خروجی‌ها را ارائه کنند تا بتوانیم دستاورد‌ها را تحویل بگیریم و ایمیدرو نیز بخش خصوصی را وارد کار کند تا نتایج زودتر حاصل شود.

جعفری افزود: با سرعت‌بخشی به فعالیت‌ها می‌توانیم سیاست تبدیل اطلاعات و دستاورد‌ها به منابعی که حاصل آن اشتغال و تولید باشد را تحقق ببخشیم و بتوانیم گواهی کشف را به پروانه بهره‌برداری برسانیم تا بخش خصوصی واقعی اثر خود را در بخش‌های اقتصادی کشور بگذارد.

جامعه معدنی کشور منتظر نتایج طرح تحول زمین‌شناسی است


رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز با بیان این‌که جامعه معدنی کشور منتظر این نتایج است، گفت: امید است با تجمیع اطلاعات در حوزه‌های دیگر بتوانیم به موضوع مورد نظر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه معدن باید جایگزین نفت بشود برسیم.

محمد آقاجانلو تصریح کرد: پایه دستیابی به این هدف همین است که امیدواریم این جایگاه را بتوانیم تقویت کنیم و نگاه ما در سازمان ایمیدرو نیز توجه به حضور بخش خصوصی توانمند است که بتوانند پروژه‌ها را در اکتشاف جلو ببرند و مانع قفل شدن برنامه‌ها بشوند.

وی با بیان اینکه انتخاب بخش خصوصی مهم‌ترین گزینه در ایمیدرو است، افزود: مشکلات بودجه‌ای در ایمیدرو به دلایل مختلف از جمله ناترازی برق و گاز باعث بروز مشکلات جدی در زنجیره معدن شده و این عوامل منابع بودجه‌ای و حقوق دولتی سازمان ایمیدرو را تحت تاثیر قرار داده است.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تصریح کرد: حوزه اکتشاف همیشه اولویت سازمان ایمیدرو بوده و هر گونه هزینه‌ای لازم باشد خارج از تمامی موارد موجود ارایه خواهد شد.

همچنین حاضران در مراسم تحویل مستندات و نتایج طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی-استان کردستان (بلوک دیواندره) شاهد تقدیر از آقایان بهنام پاشازاده و بهروز مهری و سیدامین طباطبایی به عنوان مسوولان تهیه سه لایه زمین‌شناسی، زمین‌شناسی اقتصادی و ژئوشیمی بودند.

گفتنی است، این نشست با حضور آقایان وجیه‌الله جعفری معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت، محمد آقاجانلو رییس هیات عامل ایمیدرو، رضا محتشمی‌پور مشاور وزیر صمت، رضا بستامی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن، احمد فتاحی‌مجلج مدیر اکتشاف ایمیدرو، امید کشاورزپور مدیرکل اکتشاف وزارت صمت و جمعی از کارشناسان این دو مجموعه و همچنین معاونان و مدیران سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور و به میزبانی دکتر داریوش اسماعیلی معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان برگزار شد.

منبع: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور

عناوین برگزیده