تاریخ: ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۵:۰۴
بازدید: ۴۴
کد خبر: ۳۶۷۰۸۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

کارآمدی نظام مالیاتی با کاهش ۶۷ درصدی حسابرسی دستی

کارآمدی نظام مالیاتی با کاهش ۶۷ درصدی حسابرسی دستی
‌می‌متالز - یک نماینده مجلس گفت: در روند‌های دستی رسیدگی به اظهارنامه‌ها امکان بروز خطای انسانی وجود دارد. وقتی این روند‌ها سیستمی می‌شود، خطا‌ها به حداقل می‌رسد و امکان بروز برخی سوءاستفاده‌ها نیز از بین می‌رود.

به گزارش می‌متالز، یکی از مهم‌ترین مسائل در زمینه تحقق مالیات‌ستانی عادلانه در کشور، حرکت به سمت اخذ هوشمند و سیستمی مالیات است. این موضوع بسیار مهم، زمینه‌ساز یک نظام مالیاتی مترقی خواهد شد و در نهایت منجر به تعامل بیشتر مردم با نظام مالیاتی کشور می‌شود. یکی از مهم‌ترین رویکرد‌ها در زمینه تحقق نظام مالیاتی هوشمند، اجرای ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مبتنی بر جمع‌سپاری داده‌ها از طریق سامانه‌های اطلاعاتی کشور است. این امر مورد تأکید ریاست جمهوری قرار دارد و با جدیت در دستور کار قرار گرفته است.

در دولت چهاردهم، حرکت به سمت حسابرسی سیستمی و هوشمند در دستور کار قرار دارد. این اقدام موجب حذف رسیدگی به پرونده مالیاتی مودیان توسط مأموران مالیاتی و حذف حسابرسی دستی شده است. به این صورت که اظهارنامه ابرازی مالیات بر عملکرد مودی با داده‌های جمع‌آوری شده از فروش و سود شرکت، طبق ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم تطبیق داده می‌شود. در صورت برابری نسبی این اطلاعات با خروجی اظهارنامه ابرازی فرد، اظهارنامه مودی نهایی خواهد شد و مالیات‌دهنده بدون مراجعه به ادارات مالیاتی یا حسابرسی دستی، مالیات خود را پرداخت خواهد کرد.

در ادامه نظرات غلامرضا میرزایی، نماینده بروجن در مجلس را در خصوص مزیت‌های سیستمی و هوشمند شدن نظام مالیاتی کشور می‌خوانید.

میرزایی در خصوص اقدامات اساسی صورت گرفته در دولت چهاردهم در زمینه احصاء اطلاعات فروش با تکیه بر پایگاه جامع اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی که در راستای اجرای مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر ق. م. م است، تصریح کرد: این اقدامات به هوشمند و سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور منجر می‌شود که مزیت‌های زیادی برای کشور دارد. اولین مزیتش این است که نقش ممیزان و کارشناسان در تعیین میزان مالیات افراد کاهش پیدا می‌کند. به این ترتیب، به جای این که ممیزان مالیاتی مشخص‌کننده میزان مالیات پرداختی افراد باشند، سیستم این موضوع را مشخص می‌کند.

وی ادامه داد: سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور کمک می‌کند که شفافیت امور افزایش یابد. وقتی بر اساس اطلاعات به تعیین میزان مالیات پرداختی افراد می‌پردازیم، در واقع افزایش شفافیت رخ می‌دهد. این روند به نفع مودیان مالیاتی است. به ویژه مودیانی که قانون‌مدار هستند و مرتب مالیات خود را پرداخت می‌کنند، از مزیت‌های این روند‌های هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور بهره می‌برند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: به طور کلی، هوشمند و سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور برای همگان نفع دارد. در سازوکار‌های رسیدگی دستی به اظهارنامه‌ها امکان اعمال نفوذ کارشناسان مالیاتی و دخیل شدن سلیقه آنها در امور وجود دارد. اما در روند‌های سیستمی چنین مسائلی حذف می‌شود.

میرزایی در خصوص کاهش ۶۷ درصدی حسابرسی دستی به اظهارنامه اشخاص حقیقی و همچنین کاهش ۵۰ درصدی رسیدگی ممیز به اظهارنامه اشخاص حقوقی طی سال جاری گفت: در روند‌های دستی رسیدگی به اظهارنامه‌ها امکان بروز خطای انسانی وجود دارد. وقتی این روند‌ها سیستمی می‌شود، خطا‌ها به حداقل می‌رسد و امکان بروز برخی سوءاستفاده‌ها نیز از بین می‌رود؛ بنابراین کاهش ۶۷ درصدی حسابرسی دستی اظهارنامه اشخاص حقیقی و حقوقی گامی بسیار مهم در راستای تحقق دولت هوشمند و نظام مالیاتی کارآمد است.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات دیگر این است که سیستمی شدن امور مالیاتی کشور به افزایش عدالت در مالیات‌ستانی منجر می‌شود. به این ترتیب، اعتماد مودیان به نظام مالیاتی کشور افزایش پیدا می‌کند. در این شرایط، افراد با رضایت بیشتری اقدام به مالیات‌دهی می‌کنند و مطمئن هستند که مالیات پرداختی‌شان بر اساس داده‌هاست.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده