تاریخ: ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۰۶
بازدید: ۳۸
کد خبر: ۳۶۷۹۷۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تحقق عدالت در مالیات‌ستانی با اجرای قانون مالیات‌های مستقیم

تحقق عدالت در مالیات‌ستانی با اجرای قانون مالیات‌های مستقیم
‌می‌متالز - نماینده مجلس گفت: اجرای مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر باعث می‌شود که تصمیم‌گیری‌ها بر اساس داده‌ها باشد و اخذ مالیات بر این مبنا صورت بگیرد.

به گزارش می‌متالز، طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در زمینه اصلاح نظام مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شد. در همین راستا، شاهد سیستمی و هوشمند شدن روند‌های مالیاتی کشور هستیم که به زعم بسیاری به افزایش عدالت مالیاتی و شفاف‌سازی در امور منجر می‌شود. به زعم کارشناسان، هر چقدر از روند‌های دستی فاصله بگیریم و افزایش حسابرسی سیستمی را داشته باشیم، افزایش کیفیت رسیدگی به اظهارنامه مودیان توسط مأموران مالیاتی و افزایش درآمدزایی از محل اخذ مالیات از دانه‌درشت‌ها اتفاق می‌افتد.

در روند‌های سنتی و دستی، امکان اعمال فشار مضاعف بر برخی اقشار و فرار مالیاتی بعضی دیگر فراهم بود. زیرا ممیزان مالیاتی نمی‌توانستند به همه امور رسیدگی کنند و زمینه برای طفره رفتن از پرداخت مالیات برای برخی سودجویان به وجود می‌آمد. از طرف دیگر، سازمان امور مالیاتی بر مالیات‌ستانی از کسانی تمرکز داشت که دسترسی به آنها آسان بود.

روند‌های سیستمی و هوشمند مالیات‌ستانی مشکلی که در بالا به آن اشاره شد را حل می‌کند. در این روند، مالیات‌ستانی حقه وعادلانه از همگان مبتنی بر داده‌ها مدنظر است. در ادامه نظرات حامد یزدیان، نماینده اصفهان و ورزنه در مجلس را در خصوص مزیت‌های دریافت مالیات به صورت سیستمی و هوشمند را می‌خوانید.

یزدیان در خصوص حسابرسی سیستمی و هوشمند ۱۰۰ درصدی تمام مودیان بخش مالیات بر عملکرد مستغلات اجاری و اجرای ماده ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم به عنوان بخشی از کار‌های صورت گرفته طی امسال توسط سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: این روند‌های هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور مثبت ارزیابی می‌شود. هر چقدر از روند‌های دستی فاصله بگیریم و به سمت داده‌محور شدن نظام مالیاتی برویم، ضریب خطای انسانی در مالیات‌ستانی را کاهش می‌دهیم.

وی ادامه داد: سیستمی و هوشمند شدن نظام مالیاتی کشور به معنای کاهش سوءاستفاده‌ها و فساد‌های احتمالی است. به طور کلی، سیستماتیک شدن امور به افزایش اعتماد به نظام مالیاتی کشور منجر می‌شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات رسیدگی دستی و ممیزمحور به امور مالیاتی این است که امکان اعمال سلیقه شخصی افراد در امور وجود دارد. هر چقدر کار‌ها سیستمی شوند و از داده‌ها و اطلاعات بهره ببریم، مالیات‌ستانی در کشور با دقت بیشتری انجام می‌شود و زمینه بروز خطا‌های احتمالی از بین می‌رود.

یزدیان گفت: سیستماتیک شدن امور مالیاتی کشور به افزایش عدالت در اخذ مالیات‌ها منجر می‌شود. وقتی مالیات‌گیری بر اساس داده‌ها باشد و نظر مودیان مالیاتی تأثیری بر این امر نداشته باشد، اخذ مالیات با عدالت بیشتری صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به افزایش شفافیت منجر می‌شود. این امر مهمی است و مزیت‌های زیادی برایمان دارد. شفاف‌سازی امور باعث می‌شود اعتمادزایی بیشتری صورت بگیرد و مودیان با رضایت خاطر بیشتری اقدام به پرداخت مالیات کنند.

این نماینده مجلس در خصوص اجرای مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر ق. م. م که مورد تاکید رئیس‌جمهور بوده و خروجی آن داده‌محوری در نظام مالیاتی است، خاطرنشان کرد: این روند‌ها به رشد چشم‌گیر حسابرسی هوشمند در بخش مالیات بر عملکرد سال ۱۴۰۲ موثر بوده است. تمامی این اقدامات در نهایت به سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور منجر می‌شود که اتفاق قابل‌توجهی است.

وی ادامه داد: اجرای مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر ق. م. م باعث می‌شود که تصمیم‌گیری‌ها بر اساس داده‌ها باشد و اخذ مالیات بر این مبنا صورت بگیرد. این امر در بالا رفتن دقت در نظام مالیاتی کشور بسیار اثرگذار است و موجب تحقق عدالت و شفافیت مالیاتی حاصل از حسابرسی سیستمی خواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

عناوین برگزیده