تاریخ: ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۲:۲۷
بازدید: ۲۹
کد خبر: ۳۶۷۶۲۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

افزایش ظرفیت اشتغال با خروج گوهرسنگ‌ها از لیست کالا‌های لوکس/ میزان اشتغال‌زایی گوهرسنگ‌ها چقدر است؟

افزایش ظرفیت اشتغال با خروج گوهرسنگ‌ها از لیست کالا‌های لوکس/ میزان اشتغال‌زایی گوهرسنگ‌ها چقدر است؟
‌می‌متالز - مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها بیان کرد: با خروج گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی ۴، امکان واردات و بهره‌برداری از گوهرسنگ‌های خام برای ما فراهم شده است و این امر باعث تسریع توسعه صنعت گوهرسازی در کشور می‌شود که پیش‌بینی می‌شود که این تأثیرات را تا نیمه اول سال ۱۴۰۴ شاهد خواهیم بود.

به گزارش می‌متالز، خبر اخیر خروج گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی ۴ در ایران، تحولی مهم در بخش تجارت و صادرات این محصولات به شمار می‌آید. گروه کالایی ۴ معمولاً به اقلامی اختصاص دارد که یا لوکس هستند و ضروری محسوب نمی‌شوند یا امکان تولید آنها در داخل کشور وجود دارد، به‌ طوری‌ که بتوان وابستگی به محصولات خارجی را کاهش داد. با این تغییر، گوهرسنگ‌ها دیگر تحت این محدودیت‌ها قرار نخواهند داشت، که این امر می‌تواند پیامد‌هایی در حوزه صادرات، بازار‌های داخلی و حتی قیمت‌گذاری این محصولات داشته باشد.

این تغییرات همچنین می‌تواند فرصتی برای رونق تجارت این محصولات ارزشمند در سطح جهانی فراهم آورد، چرا که با حذف محدودیت‌های موجود، صادرکنندگان قادر خواهند بود با دسترسی آزادتر به بازار‌های بین‌المللی، رقابت بیشتری را تجربه کنند.

در عین حال، باید دید که این تصمیم چه تاثیری بر مصرف‌کنندگان داخلی و نیز صنعت استخراج و فرآوری گوهرسنگ‌ها خواهد گذاشت که در این خصوص به گفتگو با «سیدابومحمد هاشمی» مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها پرداختیم.

هاشمی، مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها در خصوص تاثیر خارج‌شدن گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی۴ بر روند صادرات، گفت: در مورد صادرات باید گفت که از گذشته نیز صادرات گوهرسنگ‌ها در سیستم تجارت کشور قابل ثبت بود و پس از ارزیابی‌ها قابل انجام بود که معمولا با سهولت و سرعت خوبی همراه بود.

وی افزود: بحث اصلی ما در مورد گوهرسنگ‌هایی است که واردات آن به ایران ممنوع شده بود که اکنون با باز شدن این مسیر، می‌توانیم به راحتی از گوهرسنگ‌های افغانستان که به عنوان یکی از بهترین منابع گوهرسنگ‌های دنیا شناخته می‌شود، استفاده کنیم.

وی ادامه داد: افغانستان، منابع غنی مانند زمرد، یاقوت و بسیاری از کانسار‌های دیگر را دارا است که قبلاً نمی‌توانستیم آنها را به کشور وارد کنیم و این مساله باعث شده که صنعتگران ایرانی بتوانند به راحتی از این منابع استفاده کنند.

مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها توضیح داد: به تازگی نامه‌ای از وزارت خارجه دریافت کرده‌ایم که در آن اعلام شده تولیدات گوهرسنگ‌ها در افغانستان به مزایده گذاشته شده است که خوشبختانه فضای مناسبی ایجاد شده و اکنون می‌توانیم به راحتی این سنگ‌ها را وارد کشور کنیم.

هاشمی اضافه کرد: در کشوری که عمدتاً با کاربری‌های فنی و سرعتی سروکار دارد، به دلیل کمبود مواد اولیه، باید از سنگ‌های داخلی استفاده می‌کردیم؛ اگرچه سنگ‌های داخلی مانند عقیق و یاقوت دارای کیفیت مناسبی هستند، اما بعضی از گوهرسنگ‌های با کیفیت‌تری که در دنیا شناخته شده‌اند، به دلیل نواقص در اکتشافات در کشور، نمی‌توانستیم از آنها بهره‌برداری کنیم و این موضوع به این دلیل است که برخی گوهرسنگ‌ها خاستگاه خاصی دارند و نمی‌توانند در ایران تولید شوند.

وی بیان کرد: این تغییرات اخیر باعث شده که بتوانیم از گوهرسنگ‌های مختلف دنیا استفاده کنیم، پیش از این نیز واردات گوهرسنگ‌های خام برای ما امکان‌پذیر نبود، اما با باز شدن این فضا، امکان واردات و بهره‌برداری از گوهرسنگ‌های خام برای ما فراهم شده است و این امر باعث تسریع توسعه صنعت گوهرسازی در کشور می‌شود که پیش‌بینی می‌شود که این تأثیرات را تا نیمه اول سال ۱۴۰۴ شاهد خواهیم بود.

هاشمی در خصوص تأثیر این تغییرات بر اشتغال‌زایی صنعت گوهرسنگ‌ها، گفت: در سال‌های اخیر، آموزش‌های لازم در زمینه کار با گوهرسنگ‌ها به بیش از ۷۵۰۰ نفر ارائه شده است؛ آموزش‌هایی که در کشور در زمینه تراش گوهرسنگ‌ها ارائه شده است، به ویژه برای افرادی که در حوزه‌های تراش عمومی و تراش‌های خاص کار می‌کنند، تاثیر زیادی خواهد داشت.

مجری طرح گوهرسنگ‌های ایمیدرو گفت: شما اگر در یک کارگاه تراش سنگ ۱۰ کیلوگرم عقیق داشته باشد، می‌تواند ظرف یک هفته تعداد زیادی انگشتر و قطعات دیگر تولید کند که در این فرآیند، اشتغال‌زایی ایجاد خواهد شد، اما در مقابل یک کیلو زمرد می‌تواند ۳۰ نفر را به مدت ۲ ماه مشغول به کار کند که به دلیل نوع تراش است و نشان‌دهنده تاثیر خارج‌شدن گوهرسنگ‌ها از گروه کالایی ۴ مشخص خواهد شد.

هاشمی در پایان گفت: با توجه به این تحولات، ظرفیت‌های اشتغال و درآمدزایی در حوزه گوهرسنگ‌ها افزایش چشمگیری خواهد داشت.

منبع: اقتصاد آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین