تاریخ: ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۲۶
بازدید: ۷۴
کد خبر: ۳۶۷۶۵۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بررسی وضع تجارت خارجی در ۹ ماه امسال

بررسی وضع تجارت خارجی در ۹ ماه امسال
‌می‌متالز - تازه‌ترین آمار گزارش مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران از وضع تجارت خارجی در ۹ ماه امسال حاکی از آن است که؛ میزان صادرات قطعی کالا‌های غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایشی ۱۳.۸ درصدی در وزن و ۱۸ درصدی در ارزش دلاری داشته است. همچنین، در این بازه زمانی بیش‌ترین میزان صادرات کشور، به مقصد چین، حدود ۱۱ میلیارد دلار بوده و سهم ۲۵.۵ درصد از کل ارزش صادرات داشته است.

به گزارش می‌متالز، بر اساس جدیدترین گزارش مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران، در ۹ ماه امسال، میزان صادرات قطعی کالا‌های غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۱۱۶،۳۴۸ هزار تن و به ارزش ۴۳ میلیارد دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایشی ۱۳.۸ درصدی در وزن و ۱۸ درصدی در ارزش دلاری داشته است. هم‌چنین میزان واردات در این مدت، با کاهش ۳.۲ درصدی در وزن و افزایش ۵ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به ارقام ۲۷،۹۴۱ هزار تن و ۵۰ میلیارد و ۸۸۹ میلیون دلار رسیده است.

آمار صادرات قطعی کالا‌های غیرنفتی (بدون احتساب نفت و تجارت چمدانی) و واردات - ۹ ماه سال ۱۴۰۳

بررسی وضع تجارت خارجی در ۹ ماه امسال

کشور‌های عمده مقصد صادرات

بر اساس این گزارش، در ۹ ماه امسال، بیش‌ترین میزان صادرات ایران، به مقصد کشور‌های چین، با رقمی بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۹۸۴ میلیون دلار با سهم ۲۵.۵ درصدی از کل ارزش صادرات، عراق با ۹ میلیارد و ۴۱۴ میلیون دلار با سهم ۲۱.۸ درصدی، امارات متحده عربی با ۵ میلیارد و۲۷۶ میلیون دلار با سهم ۱۲.۲ درصدی، ترکیه با ۵ میلیارد و ۲۰۳ میلیون دلار با سهم ۱۲.۱ درصدی و افغانستان با ۱،۷۴۸ میلیارد دلار با سهم ۴.۱ درصدی از کل ارزش، صورت گرفته است.

کشور‌های عمده مبدا واردات

هم‌چنین، در این بازه زمانی، امارات متحده عربی، با اختصاص رقمی بالغ بر ۱۵ میلیارد و ۳۱۸ میلیون دلار و سهمی در حدود ۳۰.۱ درصد از کل ارزش واردات به ایران، در جایگاه نخست کشور‌های طرف معامله قرار گرفته است. در عین حال، چین با ۱۳ میلیارد دلار و سهم ۲۵.۶ درصدی، ترکیه با ۹ میلیارد دلار و سهم ۱۷.۵ درصدی، آلمان با ۱،۷۵ میلیارد دلار و سهم ۳.۴ درصدی و هند با ۱،۱ میلیارد دلار و سهم ۲.۲ درصدی از کل ارزش واردات، جزو کشور‌های عمده طرف معامله در حوزه واردات به ایران بوده‌اند.

افزون بر این، در نه ماهه نخست امسال، میزان ترانزیت خارجی کشور به وزن ۱۶،۵۳۷ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۱.۱ درصدی رشد داشته است.

مقاصد و مبادی عمده تجارت خارجی

بررسی وضع تجارت خارجی در ۹ ماه امسال

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده