تاریخ: ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۱۱
بازدید: ۳۹
کد خبر: ۳۶۷۵۹۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
رییس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی عنوان کرد:

رشد تولید محصولات ذوب آهن اصفهان را حمایت می‌کنیم

رشد تولید محصولات ذوب آهن اصفهان را حمایت می‌کنیم
‌می‌متالز - صنعت فولاد کشور طی چند سال گذشته در خصوص ظرفیت‌سازی، تولید و تجارت رشد قابل توجهی داشته که ثمره آن دستیابی به جایگاه دهمین تولیدکننده فولاد دنیا است و در صورت برطرف شدن ناترازی‌ها در بخش‌های مختلف امکان ارتقاء این جایگاه نیز وجود دارد. این صنعت در حال حاضر حدود ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده که این میزان از استاندارد جهانی بالاتر است و همچنین حدود ۱۶ درصد از صادرات غیرنفتی کشور از صنعت ارزش‌آفرین فولاد، تامین می‌شود.

به گزارش می‌متالز، این در حالی است که هم اکنون ظرفیت تولید فولاد کشور به حدود ۵۰ میلیون تن رسیده، اما تولید، حدود ۳۲ میلیون تن می‌باشد. بر همین اساس، بخشی از ظرفیت به علت محدودیت‌ها و کمبود زیرساخت‌های متعدد، قابل بهره‌برداری نیست.

در گفتگو با جعفر قادری نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی ضمن بررسی محدودیت‌های تولید در ذوب آهن اصفهان، علل عدم توازن در زنجیره فولاد کشور مبتنی بر ارائه راهکار‌های عملیاتی را مطرح نموده است.

جعفر قادری گفت: با راه اندازی ذوب‌ آهن اصفهان در اوایل دهۀ ۵۰، شرکت‌های بسیاری در زنجیرۀ آهن و فولاد کشور شکل گرفتند و توسعه یافتند. کارخانه‌ای که هم اکنون یکه تاز تولید ریل در غرب آسیا لقب گرفته و سبد متنوع محصولات آن در عرصه ملی و بین‌المللی یک برند شناخته شده هستند.

وی افزود: ذوب آهن اصفهان از بدو تاسیس، زنجیره تولید فولاد را به صورت کامل در اختیار داشت، اما مطلع شدم متاسفانه طی واگذاری‌های مختلف به ویژه در بخش معادن، با آسیب‌های بسیاری مواجه شده است.

ناترازی در زنجیره فولاد کشور از کجا آب می‌خورد؟

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: صدور بی‌رویه مجوز تاسیس واحد‌های فولادی کوچک مقیاس با پراکندگی بالا و ظرفیت پایین، عدم توجه به تامین زیرساخت‌های تولید فولاد مانند انواع انرژی ها، فعالیت‌های خارج از تخصص در زنجیره فولاد کشور مانند فولادساز شدن معدنی‌ها و همچنین ورود فولادی‌ها به عرصه معدنداری و ... سبب شده واحد‌های صنعتی مختلف کشور از جمله ذوب آهن اصفهان در مسیر تولید با ظرفیت کامل، دچار محدودیت شوند.

وی ادامه داد: بجای تمرکز بر تولید فولاد به ویژه محصولات ارزش‌افزا، ساختار تولید فولاد در کشور بی‌وقفه رشد یافته و عدم النفع فعلی در تولید فولاد که ریشه در گذشته دارد، تگنا‌های بسیاری ایجاد کرده است.

با تمام توان در خدمت حمایت از تولید هستیم

رییس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی اضافه کرد: کشور عزیزمان ایران، از مواهب خدادادی بسیاری در بخش‌های مختلف برخوردار است لذا مدیریت مصرف بهینه این اَنفال نیاز است در راستای رشد تولید محصولات ارزش‌افزا و صادرات آنها به منظور خروج از اقتصاد نفتی و ارزآوری، مورد توجه ویژه قرار بگیرد. در این راستا با تمام توان در مجلس شورای اسلامی در خدمت حل مشکلات تولیدکنندگان کشور و از جمله ذوب آهن اصفهان به عنوان بنیان‌گذار تولید فولاد هستیم تا رشد تولید محصولات خاص این کارخانه که ارتباط مستقیم با توسعه پروژه‌های عمرانی کشور دارد، بی‌وقفه ادامه یابد.

ریل ملی، نسخه استفاده از ارز‌های یارانه‌ای دولتی برای واردات را در هم پیچید

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه به تولید ریل در ذوب آهن اصفهان پرداخت و گفت: ذوب آهن اصفهان با تولید ریل ملی، نسخه استفاده از ارز‌های یارانه‌ای دولتی برای واردات این محصول ارزش‌افزا را در هم پیچید، در یک جمله می‌توانم بگویم "راه از ریل می‌گذرد." توسعه حمل‌ونقل ریلی در بخش‌های مختلف باید بیش از گذشته توسعه یابد، زیرا از این طریق بخش بزرگی از ناترازی موجود در انرژی هم جبران می‌شود.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: واگذاری اصولی سهام شرکت‌های فولادی و معدنی به یکدیگر، ادغام واحد‌های فولادی کوچک مقیاس به منظور افزایش توان حمایت از تولید نیز از جمله سایر راهکار‌های کلیدی قلمداد می‌شود تا از این طریق واردات مواد اولیه هم به کمترین میزان ممکن برسد.

برای جبران واگذاری‌های غیراصولی در صنعت فولاد به میدان آمدیم

جعفر قادری ادامه داد: متاسفانه واگذاری‌های مربوط به صنعت فولاد، دوراندیشانه و اصولی انجام نشده است و لذا اصلاح این رویکرد و همچنین بازنگری در اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی را در دست اقدام داریم تا از این طریق کاستی‌هایی که در بخش واگذاری‌ها ایجاد شده را برطرف نماییم. همچنین با استفاده از قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها، روش‌های مختلف تامین مالی را لحاظ نمودیم و بازنگری در این قانون هم مدنظر قرار دارد تا وحدت رویه در حمایت از تولید، عملیاتی وارد میدان شود.

منبع: ذوب آهن اصفهان

عناوین برگزیده