![«محمد کلانتری» به عنوان هیات مدیره شرکت «ومعادن» و مشاور هیات عامل «ایمیدرو» منصوب شد «محمد کلانتری» به عنوان هیات مدیره شرکت «ومعادن» و مشاور هیات عامل «ایمیدرو» منصوب شد](/files/fa/news/1403/11/20/632637_296.jpg)
به گزارش میمتالز، طبق گزارشهای اخیر تجارت سنگهای قیمتی و جواهرات در ایران ارزش قابلتوجهی داشته و حجم صادرات سنگهای قیمتی ایران سالانه به بیش از ۳۰۰ میلیون دلار میرسد.
همدان یکی از استانهای مطرح کشور در حوزه گوهرسنگها بوده به طوری که بخش عمدهای از ذخایر سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در استان همدان واقع شده است.
قدمت دیرینه استان همدان در صنعت گوهرسنگ و جواهر و توسعه این صنعت، میتواند همدان را به قطب صنعت گوهرسنگ در غرب کشور تبدیل کند.
یکی از راههای ایجاد اشتغال مولد و رسیدن به درآمد پایدار طرح توسعه صنعت گوهرسنگ در استان بوده که این امر توجه ویژه مسوولین امر را میطلبد.
این استان با توجه به ظرفیتهایش، میتواند در آیندهای نزدیک به یکی از مراکز اصلی تجارت گرانسنگها در منطقه تبدیل شود.
در طی سه سال گذشته سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان به دنبال طرح توسعه صنعت گوهرسنگ در این استان با برنامهها و طرحهای مختلفی بوده که راهاندازی مرکز آموزش تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در همدان را میتوان یکی از جمله اقدامات انجام شده در این مسیر دانست.
به زودی نخستین همایش ملی و نمایشگاه دستاوردهای صنعت گوهرسنگ در استان همدان برگزار خواهد شد که این نمایشگاهها نیز به نوبه خود از نقش موثری در توسعه صنعت گوهرسنگ استان همدان و رونق اقتصادی استان در این حوزه برخوردار خواهد بود.
در همین رابطه برگزاری این نمایشگاه را از مسوولین امر جویا شدیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان از برگزاری نخستین همایش ملی و نمایشگاه دستاوردهای صنعت گوهرسنگ در این استان خبر داد و گفت: این همایش ملی و نمایشگاه دستاوردهای صنعت گوهرسنگ یکم و دوم اسفند با متولیگری اتاق بازرگانی و همکاری دستگاههای دولتی و تشکلهای بخش خصوصی در همدان برگزار خواهد شد.
«احمد شانیان» اظهار کرد: واقع شدن استان همدان در کریدور غرب کشور، داشتن نیروهای انسانی خبره در حوزه فرآوری سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی و نیز وجود برخی از معادن سنگهای نیمهقیمتی از جمله یاقوت کبود و اسکارلت و دیگر سنگها را میتوان از پتانسیل و ظرفیتهای موجود استان همدان در زمینه گوهرسنگها دانست.
وی بیان کرد: ممکن است استانهای دیگر هم دارای ظرفیت سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی باشند، اما با این نیت که گوهرسنگها و سنگهای قیمتی در استان همدان میتواند ارزش افزوده خوبی در سطح بازار ایجاد کند، باید نسبت به بحث فرآوری حوزههای مختلف معادن از جمله سنگهای قیمتی توجه ویژه داشته باشیم.
شانیان با بیان اینکه با توجه به شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم ما در حوزه گوهرسنگها میتوانیم با راهاندازی کارگاههای کوچک از ظرفیت مردم بیشتر استفاده کنیم، افزود: همچنین با توجه به موقعیت خوب جغرافیایی استان در غرب کشور و پتانسیل صادراتی میتوانیم به کشورهایی همچون عراق داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در سه سال گذشته در همدان در رابطه با صنعت سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی انجام شده است، خاطرنشان کرد: برگزاری چنین نمایشگاهی در زمینه صنعت گوهرسنگها از جمله کارهای مغفول مانده بود که به زودی این امر در استان برای علاقمندان و شاغلان در این حوزه برگزار میشود.
شانیان ادامه داد: اقدامات و همکاریهای مختلف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان محوریت خوبی بین همه دستگاهها از جمله میراث فرهنگی، اداره کل فنی حرفهای، اتاق بازرگانی و انجمنهای مختلف گوهرتراشی ایجاد کرده که یک چنین برنامه موثر در حوزه اقتصادی استان را به مرحله شناخت و شکوفایی برسانند.
وی با بیان اینکه در این مسیر کارهای جامانده زیادی وجود دارد، گفت: اما همین که در طول سه سال گذشته موفق شدیم مرکز آموزش تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی را با بودجهای که از سازمان ایمیدرو اخذ کردیم، در استان مستقر کنیم کار بزرگی بوده است.
شانیان راهاندازی مرکز آموزش تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی و برگزاری هفته گذشته مسابقات تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در اداره کل فنی حرفهای استان را از جمله اقدامات انجام شده استان در زمینه صنعت گوهرسنگها برشمرد و تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با ایجاد بازارچههایی که دستگاههای مختلف کمک و بسترسازی و زیرساخت آن را آماده میکنند، استان همدان پایلوت خوبی برای این مهم باشد.
وی با بیان اینکه این امر نقش موثری در اشتغالآفرینی و ارزش افزوده برای استان خواهد داشت، گفت: در این رابطه باید کار گروهی شکل بگیرد و همه کمک کنند و با مسیری که در استان وجود دارد و رویکردی که مسوولین و ارکان استان دارند به طور قطع اتفاقات خوبی در استان در این رابطه رقم خواهد خورد.
رئیس اتاق بازرگانی همدان هم با اشاره برگزاری نخستین همایش ملی و نمایشگاه دستاوردهای صنعت گوهرسنگ در همدان، گفت: برگزاری همایش ملی و نمایشگاه دستاوردهای صنعت گوهرسنگ در همدان را میتوان گامی رو به جلو برای رسیدن به اهداف توسعه تجارت جهانی گوهرسنگ دانست.
«رحیم مرتضایی» تصریح کرد: اتاق بازرگانی همدان با ایجاد زیرساختهای نمایشگاهی زمینه حضور و بهرهبرداری مؤثر فعالان این حوزه را نیز فراهم کرده و بر این اساس، این نمایشگاه در تاریخ یکم و دوم اسفند پذیرای عمومی است.
رئیس اتاق بازرگانی همدان با اشاره به اینکه استان همدان در حوزه گوهرسنگها دارای ظرفیتهای فراوان بوده و یکی از استانهای مطرح کشور است، گفت: با شناخت و معرفی این ظرفیتها نه تنها میتوان ارزش افزوده بسیاری را عاید کشور و استان همدان کرد، بلکه بسیاری از مشکلات اقتصادی ناشی از بیکاری را نیز میتوان مرتفع کرد، زیرا امروز تجارت سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی یکی از پرسودترین کسبوکارها در دنیا به شمار میرود.
مرتضایی با بیان اینکه به دنبال احیای دوباره این صنعت در همدان هستیم، گفت: برگزاری این همایش به احیای صنعت گوهرسنگ کمک کرده و سبب رونق آن میشود و به تبع احیای ظرفیتهای صنعت گوهرسنگ، ارزش افزوده فراوانی برای کشور ایجاد میکند، زیرا فعالکردن این صنعت سبب رشد و شکوفایی اقتصادی نیز میشود.
وی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از ذخایر سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در استان همدان واقع شده است، افزود: همدان با داشتن ظرفیتهای فراوان در حوزه سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی سهم بسیار ناچیزی در تولید و صادرات دارد، در حالی که میتوان با معرفی این ظرفیتها برای جذب سرمایهگذار و استفاده از نیروی کار متخصص برای طراحی و عرضه گوهرسنگها در قالب محصولاتی با ارزش افزوده بالا این صنعت را احیا کرد.
مرتضایی تصریح کرد: بیتوجهی به قدمت تراش سنگهای قیمتی، مشخص نکردن ظرفیتهای استان، حمایت نکردن بخش دولتی از این صنعت و اقدام نکردن هنرمندان در راستای برندسازی محصولات خود از جمله دلایلی است که سبب مغفول ماندن این صنعت شده است.
مرتضایی گفت: امیدواریم با ایجاد تسهیلات لازم در این حوزه و استفاده از امکانات صنعتی و توان افراد متخصص و علاقمند بومی، هر گرم از این سنگهای خام را به گوهری بیبدیل تبدیل کرده و از فروش آنها در بازارهای جهانی، ارز فراوانی را وارد کشور کنیم.
وی یادآور شد: نخستین همایش ملی و نمایشگاه دستاوردهای صنعت گوهرسنگ یکم و دوم اسفندماه از ساعات هشت تا ۱۴ در محل اتاق بازرگانی همدان واقع در بلوار کیلومتر دو بلوار شهید همدانی (فرودگاه) جنب شرکت کنترل گاز اکباتان پذیرای علاقمندان به این صنعت گرانبها است.
هفته گذشته نخستین دوره مسابقات آزاد مهارت گوهرتراشی با همکاری اداره کل فنی حرفهای و انجمن گوهرسنگهای استان با حضور ۱۸ شرکتکننده شامل ۶ مرد و ۱۲ زن در رشتههای دامله، فست و کاروینگ برگزار شد که هدف از برگزاری این مسابقات توسط مدیرکل فنی حرفهای استان شناسایی نخبگان مهارتی و ترویج صنعت گوهرتراشی در راستای ایجاد اشتغال پایدار در استان مطرح شده است.
به طور قطع هر یک از این برنامهها توسط هر یک از ادارات مرتبط میتواند در آیندهای نه چندان دور همدان را به قطب صنعت گوهرسنگ در غرب کشور تبدیل کند.