![«محمد کلانتری» به عنوان هیات مدیره شرکت «ومعادن» و مشاور هیات عامل «ایمیدرو» منصوب شد «محمد کلانتری» به عنوان هیات مدیره شرکت «ومعادن» و مشاور هیات عامل «ایمیدرو» منصوب شد](/files/fa/news/1403/11/20/632637_296.jpg)
به گزارش میمتالز، توسعه صنعت فولاد و تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر نیازمند تامین نیازهای اولیه این زنجیره از جمله مواد اولیه و زیرساختهای انرژی است. این در حالی است که تامین انرژی در سالهای اخیر به جدیترین چالش این صنعت تبدیل شده و بازیگران اصلی آن را درگیر خود کرده است.
در سه سال اخیر عدم تامین انرژی توانسته خسارت ارزی بالایی را به کشور وارد و سرعت توسعه را کند کرده و اجازه نداده واحدهای فعال در زنجیره از تمامی ظرفیت خود بهرهبرداری کنند.
در این بین شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با تولید ۱۷ درصد از مواد اولیه در زنجیره ارزش فولاد، یکی از بازیگران اصلی این صنعت مطرح میشود که در سالهای اخیر به سمت توسعه حداکثری پیش رفته است.
این شرکت در تولید کنسانتره سنگ آهن، رتبه دوم را در کشور دارد که نشاندهنده ظرفیت بالای تولید و کیفیت محصولات آن است. همچنین در سال ۱۴۰۲ چادرملو با دستیابی به حاشیه سود عملیاتی بیش از ۳۸ درصد و حاشیه سود خالص ۴۲ درصد از میان شرکتهای بورسی سنگ آهن کشور رتبه دوم و در کل شرکتهای فعال در زنجیره فولاد، رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. این موارد به خوبی نشان میدهد که چادرملو در چه جایگاه مهمی قرار دارد و توسعه در آن تا چه اندازه حائز اهمیت است.
در چنین شرایطی حرکت به سمت احداث پروژههای خودتامین در حوزه انرژی برای چادرملو امری حیاتی است تا بتواند از ظرفیت در اختیار بالاترین بهرهوری را داشته باشد.
موضوع مهم تامین انرژی باعث شد تا پروژههای احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و نیروگاههای تجدیدپذیر که حرکتی به سمت استفاده از انرژیهای پاک و تولید فولاد سبز است، در دستور کار چادرملو قرار بگیرد.
در بخش نیروگاههای سیکل ترکیبی دو پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی ۴۹۲ مگاواتی و نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی با سرمایهگذاری چادرملو کلید خورد.
چادرملو با احداث نیروگاه ۴۹۲ مگاواتی در مجتمع صنعتی اردکان، گامی مؤثر در تأمین برق پایدار برای فعالیتهای صنعتی خود برداشته است. همچنین نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی در فاز اول با ظرفیت ۳۶۶ مگاوات در سال جاری به بهرهبرداری رسید.
اما در بخش تجدیدپذیر چهار نیروگاه در برنامه چادرملو قرار گرفت تا بتواند بخشی از نیاز خود را با استفاده از نیروگاههای خورشیدی تامین کند.
نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی شهید فخریزاده که در مجاورت مجتمع صنعتی چادرملو در شهرستان اردکان احداث شده و به شبکه برق متصل است. دومین نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی (پرتو) در زمستان سال جاری با سرمایهگذاری ۲۳۰۰ میلیارد ریالی در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار در شهرستان اردکان افتتاح شد. همچنین سومین نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی (فروزان) در بهمنماه ۱۴۰۳ در شهرستان بهاباد به بهرهبرداری رسید. شایان ذکر است قرارداد احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی چادرملو در منطقه خضرآباد یزد منعقد شده و عملیات اجرایی آن در دست اقدام است.
اما در کنار توانمندی چادرملو در احداث نیروگاه و تامین سرمایه آن، احداث این پروژهها دستاوردهای دیگری نیز به همراه داشته که میتواند جایگاه چادرملو در تولید، فروش و سوددهی را ارتقا دهد.
با راهاندازی واحدهای جدید نیروگاهی، چادرملو موفق به تأمین پایدار برق مورد نیاز خود شده است. این موضوع باعث میشود علاوه بر مدیریت بحران انرژی، این مجموعه به سمت افزایش تولید و ثبت رکوردهای جدید شود.
گفتنی است با تأمین انرژی پایدار، چادرملو توانسته است تولید فولاد خود را در تابستان ادامه دهد و در نیمه اول سال جاری به تولید ۵۶۱ هزار تن فولاد دست یابد. حال با بهرهبرداری از نیروگاههای خورشیدی جدید، چادرملو بیشک میتواند در تابستان ۱۴۰۴ بیش از سال جاری تولید داشته باشد.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که کنار موارد یاد شده، تأمین انرژی پایدار و افزایش تولید و همچنین کاهش توقفات ناشی از کمبود انرژی، افزایش سودآوری شرکت را به همراه خواهد داشت.