تاریخ: ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۵۷
بازدید: ۶۳
کد خبر: ۳۶۸۵۱۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد با حسابرسی سیستمی مالیات

پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد با حسابرسی سیستمی مالیات
‌می‌متالز - افزایش حسابرسی سیستمی، کاهش ممیزمحوری و حرکت در جهت هوشمندسازی نظام مالیاتی، علاوه بر اینکه موجب پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد خواهد شد؛ با حذف دخالت سلیقه افراد و کاهش چشم‌گیر خطا‌های انسانی و فساد در فرآیند اخذ مالیات، موجب تحقق عدالت مالیاتی نیز خواهد شد.

به گزارش می‌متالز، امان‌زاده نماینده گرگان و آق‌قلا در مجلس در ارتباط با این موضوع که طی سال جاری و در اولین سال فعالیت دولت چهاردهم شاهد اجرای مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر ق. م. م که مورد تاکید رئیس‌جمهور بوده است، هستیم و خروجی این داده‌محوری در نظام مالیاتی، رشد چشم‌گیر حسابرسی هوشمند و سیستمی در بخش مالیات بر عملکرد سال ۱۴۰۲ است، تصریح کرد: سیستمی شدن امور در تمام دنیا در حال انجام است. دنیا به سمت استفاده از ظرفیت‌های فضای اینترنت در حال حرکت است و نمی‌توانیم جلوی این روند را بگیریم. ما هم به این سمت رفته‌ایم و شاهد اقدامات سازمان امور مالیاتی در این زمینه هستیم.

وی ادامه داد: سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی برایمان مزیت دارد. لازم است در کنار این روند‌های سیستمی به نظارت‌ها و کنترل‌ها ادامه دهیم. سیستم‌ها می‌توانند به افزایش سرعت و سهولت در انجام کار‌ها منجر شوند. در ورود اطلاعات به این سیستم و سامانه‌ها باید دقت لازم را داشته باشیم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به افزایش دقت در انجام کار‌ها منجر می‌شود. در اجرای این سازوکار‌ها باید دقت و کنترل لازم را داشته باشیم. به طور مثال، شاهد هستیم که برخی از اصناف به صورت نقد به دریافت مبالغ می‌پردازند، باید حتی الامکان جلوی این موارد را بگیریم و دریافت مالیات حقه و عادلانه از همگان در دستور کار باشد.

امان‌زاده نماینده مجلس با اشاره به تحقق حرکت به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی گفت: افزایش حسابرسی سیستمی، کاهش ممیزمحوری و حرکت در جهت هوشمندسازی نظام مالیاتی، علاوه بر اینکه موجب پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد خواهد شد؛ با حذف دخالت سلیقه افراد و کاهش چشم‌گیر خطا‌های انسانی و فساد در فرآیند اخذ مالیات، موجب تحقق عدالت مالیاتی نیز خواهد شد.

امان‌زاده در ادامه تصریح کرد: همان طور که گفتم دنیا به سمت سیستمی شدن در حرکت است و ما هم در حال حرکت به این سمت هستیم. این روند‌های سیستمی می‌تواند به بهبود عملکرد‌ها کمک کند و دقت در محاسبات را بالا ببرد.

وی ادامه داد: به طور مثال، نشان‌دار کردن مالیات اقدام مناسبی بود که سازمان امور مالیاتی در راستای مشارکت دادن مودیان در مشخص کردن محل هزینه‌ کرد مالیات‌ها به اجرا گذاشت. تمامی روند‌های اصلاحی باید با یکدیگر پیش برود. در حالی که به سمت سیستمی و هوشمندسازی امور مالیاتی کشور می‌رویم، باید در راستای افزایش فرهنگ مالیاتی کشور و مقابله با فراریان مالیاتی باشد که تحقق حسابرسی سیستمی به میزان ۹۵ درصد از کل مودیان بخش مالیات بر عملکرد سال جاری، گامی مهم در همین راستا است. تمامی این روند‌ها در کنار یکدیگر می‌تواند ما را به هدف نهایی از یک نظام مالیاتی عادلانه، شفاف و با تعامل حداکثری با مودیان برساند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مالیات جزو درآمد‌های پایدار دولت‌هاست و باید وصول درآمد‌های مالیاتی در دستور کار باشد. نیاز است با تعامل و همکاری به سمت دریافت مالیات حقه از همگان برویم. سیستمی شدن امور مالیاتی به افزایش دقت در محاسبات منجر می‌شود که می‌تواند اعتماد مودیان را افزایش دهد. این اقدام درستی است که در راستای جلب رضایت و اعتماد مالیات‌دهندگان گام برداریم.

امان‌زاده گفت: در دنیای معاصر بدون استفاده از سیستم‌ها و سامانه‌ای شدن امور نمی‌توانیم کار‌ها را پیش ببریم. سیستمی و هوشمندسازی مالیات‌ستانی در کشور برایمان مزیت دارد. در شرایطی که قصد داریم به اصلاح نظام مالیاتی کشور بپردازیم، باید در این راستا گام برداریم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده