تاریخ: ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۵۶
بازدید: ۴۰
کد خبر: ۳۶۹۲۳۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
بعدازظهر امروز در نشست کمیسیون صنایع و معادن مطرح شد؛

اهتمام جدی کمیسیون صنایع و معادن برای اصلاح قانون معادن

اهتمام جدی کمیسیون صنایع و معادن برای اصلاح قانون معادن
‌می‌متالز - اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس، پیگیری جدی برای اصلاح قانون معادن و ایجاد مقدمات لازم برای تصویب قانون توسعه بهره‌برداری و ارتقای ایمنی معادن تا پایان سال، را در دستور کار قرار دادند.

به گزارش می‌متالز، نشست کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بعدازظهر امروز (یکشنبه ۰۵ اسفندماه) به منظور ارائه گزارش از کارگروه‌های این کمیسیون جهت بررسی موضوعاتی اعم از ۱-مدیریت ناترازی انرژی در حوزه‌های تولید و مصرف، ۲- فرآیند ثبت سفارش و همچنین تخصیص و دریافت ارز مورد نیاز واحد‌های صنعتی و معدنی، ۳- تعیین تکلیف پهنه‌های معدنی بلوکه شده توسط سازمان ایمیدرو و سایر ارگان‌های دولتی و بخش خصوصی برگزار شد.

در ابتدای این نشست رضا علیزاده رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون ماموریتی که به کمیته‌های ویژه مدیریت ناترازی انرژی و معدن و قرارگاهی که به دستور رییس مجلس برای بررسی علل ناترازی انرژی در حوزه صنعت تشکیل شده بود، داده است، پرداخت و از روسای این کمیته‌ها خواست تا گزارشی از نتیجه بررسی‌های صورت گرفته در زمینه مسوولیت‌هایی که برعهده داشتند، ارائه دهند.


سیدجواد حسینی‌کیا رییس قرارگاه بررسی علل ناترازی انرژی در حوزه صنعت با اشاره به اینکه با حضور مسوولان مربوطه از دستگاه‌های مختلف به بررسی عوامل موثر در ناترازی انرژی در حوزه صنعت پرداختند و از آنها خواسته شده که تا گزارشی از نحوه عملکرد خود برای رفع این مشکل ارائه دهند، افزود: ما باید با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به سمت هوشمندسازی در این حوزه حرکت کنیم که اگر محقق شود احتمال اینکه بتوانیم تا ۲۵ درصد ناترازی انرژی را کاهش دهیم، وجود دارد.


نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه از اصلاح نحوه عملکرد کولر‌های آبی و بخاری‌ها، اجرای طرح‌های پایلوت شرکت‌های صنعتی در برخی استان‌ها، ذخیره‎سازی در نیروگاه‌ها، تکالیف وزارت نیرو برای اتخاذ تدابیری در جهت ممانعت از سرقت برق، اصلاح قوانین در خصوص تعرفه سردسیری و گرمسیری که نیاز به بازنگری دارد و تکالیف وزارت نیرو برای جلوگیری از قاچاق و جمع‌آوری فلر‌ها از جمله مواردی یاد کرد که در نشست گذشته با دستگاه‌های مربوطه مطرح شده است.

عادل نجف‌زاده رییس کمیته معدن این کمیسیون نیز در ارائه گزارش از نتیجه بررسی‌های این کمیته، با اشاره به حوادثی که در حوزه معادن در کشور اتفاق افتاده است به عنوان رسالت اصلی کمیسیون برای تعیین سازوکاری مشخص و قانونمند جهت جلوگیری از تکرار این گونه حوادث، تصریح کرد: ما حدود ۶ جلسه در کمیته داشتیم و این موضوعات را مورد بررسی قرار دادیم و بر اساس بررسی‌های تطبیقی با کشور‌هایی که در حوزه معادن فعالیت دارند و با حضور متخصصان و مسوولان مربوطه در این حوزه برای اولین بار خروجی کمیسیون در اجلاسیه اول تا قبل از سال نو قانون توسعه بهره‌برداری و ارتقای ایمنی معادن خواهد بود که انحصاراً نهایی خواهیم کرد، همچنین طرحی تحت عنوان قانون جامع زغال برای اولین بار در کشور ارائه شد که منجر به فعال‌سازی زنجیره ارزش زغال، توسعه معادن و بهره‌برداری می‌شود و نتایج مثبت آن در صنعت زغال سنگ مشاهده خواهد شد، ما همچنین فراخوانی به ایمیدرو دادیم تا گزارش آخرین پهنه‌های معدنی را در نشست این کمیته ارائه دهند چرا که بالای ۸۰ درصد پهنه‌های کشور بدون استفاده باقی مانده که لازم است تا پایان سال در این مورد به جمع‌بندی برسیم.


نجف‌زاده از اصلاح قانون معدن به عنوان اقدام دیگر این کمیته یاد کرد که در جهت توسعه معادن دنبال می‌کنند که خروجی آن قانون مربوط به زغال است.

علیزاده در ادامه خطاب به نجف‌زاده افزود: نمایندگان پیشنهادات خود را پیرامون توسعه بهره‌برداری و ایمنی معادن زغال سنگ ارائه دهند و ظرف یک هفته در کمیته معدن مورد بررسی قرار گیرد تا بتوانیم هفته آینده آن را نهایی کرده و گزارشی را جهت بررسی در صحن ارسال کنیم، همچنین اصلاح قانون معادن و تعیین تکلیف پهنه‌های معدنی از اهمیت بسزایی برخوردار هستند که باید تا پایان سال در این خصوص به نتیجه برسیم.

سیدسلمان ذاکر عضو دیگر کمیسیون صنایع و معادن مجلس، افزود: تخصیص ارز باید سریع انجام شود و ثبت سفارش‌ها یک روزه شود، همچنین مشکل پهنه‌های معدنی اعم از معادن تیتانیوم که در دست یک عده است، آزادسازی شود چرا که متاسفانه این مشکلات بیش از ۶ سال است حل نشده است و مشکلاتی را برای تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است چرا که برخی از فعالان بخش خصوصی روی این معادن مهم دست گذاشته‌اند بنابراین کمیسیون باید اهتمام جدی برای تحقق این اهداف داشته باشد.


رضا تقی‌پور انوری از دیگر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس، نیز در مورد سرقت برق به این مهم اشاره کرد که این مشکل به راحتی با نصب یک نرم‌افزاری که در مخابرات وجود دارد قابل رصد است، اما مشکل اینجاست که مدیران برغم شعار شفاف‌سازی در این زمینه گام جدی برنمی‌دارند، همچنین هوشمندسازی شعار خوبی است، اما در این زمینه باید اتوماسیون‌سازی شود که تاکنون انجام نشده است.


علی حدادی عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن نیز افزود: ما در مورد تخصیص ارز با تعدادی از صاحبان صنایع و مسوول تخصیص ارز وزارت صمت نشستی داشتیم، آنها از وضعیت ثبت سفارش‌ها گلایه‌مند بودند و درخواستشان این بود که هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شود. همچنین در این نشست به دخالت بانک مرکزی در تخصیص ارز اشاره شد که مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است بنابراین لازم است در جهت حمایت از تولید گامی اساسی برداریم.


وی تاکید کرد: ما نیاز داریم در نوسازی صنایع برای به‌روز‌رسانی واردات ماشین‌آلات اقدام کنیم چرا که این مهم نقش موثری در ارتقای کیفیت تولید دارد. ضمن‌اینکه نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی موضوع مهم دیگری است که در این رابطه طرحی را تدوین کرده‌ایم که لازم است کارگروهی برای بررسی آن تشکیل شود.

علیزاده در پایان بر ضرورت تعیین تکلیف ثبت سفارش‌ها، تخصیص ارز و پهنه‌های معدنی تاکید کرد و از روسای کمیته‌ها و اعضای این کمیسیون خواست تا ضمن اهتمام جدی برای تحقق این اهداف به ارائه پیشنهاد‌های خود در این زمینه بپردازند تا بتوان این موضوعات را تا پایان سال تعیین‌ تکلیف کرد.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

عناوین برگزیده