
به گزارش میمتالز، هرچند در ابتدا این طرح، جاهطلبانه و امری محال به نظر میرسید، اما با همکاری سهامداران و راهبری ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی) خط نخست انتقال آب، به واقعیت پیوست و افتتاح شد؛ با این خط انتقال آب، شرکتهای سهامدار، نیروی مضاعفی برای اجرای طرحهای توسعه خود گرفتهاند و با اجرای این طرحها ثروتآفرینی از منابع خدادادی، رنگ جدیتری به خود گرفته است.
شرکت واسکو، با بهرهبرداری موفق از خط نخست انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران به طول ۸۲۰ کیلومتر و با ظرفیت ۱۳۰ میلیون مترمکعب در سال، آبرسانی را به استانهای کرمان، یزد و مناطق صنعتی همچون گلگهر، مس سرچشمه، چادرملو و همچنین شهرک علوی و بندرخمیر در استان هرمزگان عملیاتی کرده است.
مدیرعامل شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس (واسکو) در جریان بازدیدی که اخیرا محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت، از شرکت مهندسی توسعه آب آسیا، بزرگترین واحد نمکزدایی کشور و اَبَر طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران داشتند، گفت: واسکو، امروز در حال اجرای طرحهای کلیدی جدیدی از جمله احداث خط لوله ۱۸۶ کیلومتری معدن «مس درآلو» و احداث خط لوله ۴۵۱ کیلومتری و تاسیسات وابسته به مجتمع مس سرچشمه است.
احسان انصاری اظهار کرد: هماکنون، با همت متخصصان ایرانی و با تکیه بر دانش بومی واحد دوم نمکزدایی با ظرفیت ۷۰ میلیون مترمکعب در سال توسط شرکت مهندسی توسعه آب آسیا احداث و آماده افتتاح است که با بهرهبرداری از این واحد ظرفیت تامین نیازهای آبی کشور توسط شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس به ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب در سال میرسد.
با همت متخصصان ایرانی و با تکیه بر دانش بومی واحد دوم نمکزدایی با ظرفیت ۷۰ میلیون مترمکعب در سال توسط شرکت مهندسی توسعه آب آسیا احداث و آماده افتتاح است.
وی خاطرنشان کرد: واحدهای نمکزدایی مجموعه شرکتهای تامین و انتقال آب خلیج فارس، جزو بزرگترین واحدهای نمکزدایی ایران هستند و مطالعات برای ساخت سه واحد دیگر توسط شرکت مهندسی توسعه آب آسیا در همین سایت در حال انجام است که هر واحد نیازمند ۲۰۰ میلیون یورو سرمایهگذاری خواهد بود که این توسعه، ظرفیت عظیمی را برای تامین آب پایدار کشور فراهم میکند.
مدیرعامل شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس (واسکو) اظهار کرد: واحد دوم نمکزدایی با تمرکز بر مهندسی و اشراف بر جزئیات طراحی، نصب و اجرا شده و با هدف انتقال و بومیسازی تکنولوژی به گونهای اجرا شده است تا واحدهای بعدی و توسعه آن در داخل و خارج از کشور، بدون استفاده از مهندسی شرکتهای خارجی و کاملا با تکیه بر دانش فنی شرکت مهندسی توسعه آب آسیا میسر شود.
انصاری ضمن توجه به محیط زیست، تصریح کرد: پساب حاصل از فرآیند نمکزدایی، در مناسبترین نقطه خلیج فارس که با مطالعات گسترده علمی و زیستمحیطی انتخاب شده است، به دریا بازگردانده میشود تا کمترین تاثیر را بر اکوسیستم دریایی داشته باشد.
وی یادآور شد: مجموعه شرکتهای واسکو، با دستیابی به فناوریهای پیشرفته نمکزدایی آب، نه تنها نیاز کشور را برطرف میکند، بلکه آماده حضور در مناقصات بینالمللی برای طراحی و اجرای طرحهای نمکزدایی در سایر کشورها است و در افق آینده به دنبال افزایش ظرفیت و سرعت طرحهای نمکزدایی و انتقال آب، ارتقای پارامترهای فنی و عملیاتی و گسترش حضور در بازارهای بینالمللی است.
خشکسالیهای مداوم و شدید، باعث وقوع بحران در تامین آب بخش آشامیدنی، کشاورزی و صنعت در استان هرمزگان و برخی استانهای مرکزی کشور شده است؛ بنابراین با توجه به محدودیت منابع آبی داخل کشور، طرح انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به فلات مرکزی به عنوان بهترین گزینه و فرصت برای استفاده از منابع آبی گسترده در جنوب کشور در دستورکار قرار گرفت.
توجه به وضعیت خشکسالی و بحران کمآبی، شیرینسازی آب دریا و افزایش ظرفیت منابع آبی از طریق احداث آبشیرینکنها میتواند بهترین اقدام بر تاثیرگذاری منابع آبی پایدار در استان هرمزگان و دیگر مناطق کویری کشور باشد.
صنعت شیرینسازی آب دریا که در سه دهه اخیر و به دنبال تشدید خشکسالی و کاهش باران، به عنوان راهکاری موثر برای مقابله با کمآبی مورد توجه ویژه برنامهریزان قرار گرفته، در هرمزگان روند روبهرشدی دارد و کام مردم این استان هر روز با توسعه این صنعت، شیرینتر میشود.
استان هرمزگان که تاکنون شاهراه تجاری کشور و لنگر ثبات و امنیت خلیج فارس و دریای عمان و مهد علوم و صنایع دریایی کشور بوده، هماکنون با طرحهای بزرگ تصفیه و انتقال آب به چشمه جوشان آبشیرین کشور تبدیل شده است.
منبع: اقتصاد آنلاین