تاریخ: ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۰:۰۸
بازدید: ۴۷
کد خبر: ۳۷۲۲۸۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
با حضور معاون اول رئیس‌جمهور

مجتمع «خیام سپهر فولاد نیشابور» به بهره‌برداری می‌رسد

مجتمع «خیام سپهر فولاد نیشابور» به بهره‌برداری می‌رسد
‌می‌متالز - فرماندار نیشابور گفت: با حضور معاون اول رئیس‌جمهور فردا سه‌شنبه مجتمع «خیام سپهر فولاد نیشابور» به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش می‌متالز، «مهدی دونده» با بیان اینکه سفر معاون اول رئیس‌جمهور به شهرستان با دعوت استاندار خراسان رضوی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: این مجتمع فولادی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به میزان ۲۹ هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال و ۴۵ میلیون یورو افتتاح می‌شود.

وی ظرفیت این مجتمع را ۶۰۰ هزار تن در سال اعلام کرد و افزود: مجتمع فولادی «خیام سپهر فولاد نیشابور» زمینه اشتغال مستقیم ۳۰۰ نفر را فراهم کرده است.

فرماندار نیشابور با اشاره به اینکه ماشین‌آلات این مجتمع توسط ایران و ایتالیا ساخته شده‌اند، میزان سوخت مصرفی خیام سپهر فولاد نیشابور را ۳۷۵۰ مترمکعب گاز طبیعی اعلام و اظهار کرد: در راستای اقدامات محیط‌زیستی این مجتمع به شبکه فاضلاب متصل شده و سیستم غبارگیر نیز نصب شده است.

وی همچنین در خصوص محصولات تولیدی این کارخانه گفت: در این مجتمع انواع مقاطع فولادی کم‌کربن و کم‌آلیاژی میله و میلگرد، تسمه و نوار نورد گرم تولید می‌شود.

دونده با بیان اینکه مجتمع خیام سپهر فولاد نیشابور در مساحت ۴۵۰ هزار متر مکعب و زیربنای ۴۲ هزار متر مربع احداث شده است، تصریح کرد: توان برق مجتمع، ۱۳ هزار کیلووات و آب مصرفی ۲۵۰ هزار متر مکعب در سال است.

وی تأمین خوراک ورودی شامل شمش با مقاطع ۲۰۰ در ۲۰۰ و ۱۵۰ در ۱۵۰ و همچنین عدم اختصاص تسهیلات برای سرمایه در گردش مورد نیاز را از جمله مشکلات این مجتمع دانست و افزود: در راستای برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی اختصاص ظرفیت خالی شرکت‌های موجود در منطقه برای تأمین شمش و کمک در راستای تسریع در روند احداث فاز توسعه فولادسازی از جمله اقدامات بوده است.

فرماندار نیشابور در ادامه با بیان اینکه این شهرستان با دارا بودن بیش از ۵۰۰ واحد صنعتی تولیدی رتبه دوم صنعتی استان پس از شهرستان مشهد را دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با اشتغال بیش از ۱۰ هزار نفر در شهرستان فعالیت دارند.

وی کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش و مشکلات بانک‌ها در تخصیص تسهیلات را ازجمله مشکلات صنایع و واحد‌های تولیدی شهرستان دانست و گفت: محدودیت در خرید مواد اولیه برخی صنایع شامل مواد پتروشیمی و سهمیه فلزات، عدم وجود بانک تخصصی صنعت و معدن در شهرستان، عدم رفع تعهدات ارزی واحد‌های تولیدی و مشکلات تأمین و تخصیص ارز و محدودیت دسترسی به بانک‌های بین‌المللی برای خرید ماشین‌آلات و مواد اولیه، وجود تحریم‌ها و دسترسی نامطلوب به بازار‌های جهانی برای خرید تکنولوژی و تجهیزات، نیاز به سرمایه‌گذاری جدید و نامطلوب بودن شرایط برای سرمایه‌گذار خارجی و مشکلات تأمین سوخت برای واحد‌های تولیدی از دیگر مشکلات پیش روی صنایع و واحد‌های تولیدی نیشابور هستند.

دونده در ادامه به ارائه تدابیر و راهکار‌های پیشنهادی برای رفع مشکلات پرداخت و افزود: تشویق به سرمایه‌گذاری واحد‌ها برای سرمایه‌گذاری در زمینه افزایش ظرفیت تولید برق، خرید ژنراتور توسط واحد‌های تولیدی، ایجاد تسهیلات ارزان قیمت برای خرید و سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و معرفی واحد‌ها برای استفاده از تسهیلات کم‌بهره جهت نصب پنل‌های خورشیدی و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و رفع بخش نامه‌های زائد در تغییر کاربری اراضی و تسهیل در اخذ مجوز‌های جدید برای سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی و انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله این تدابیر و راهکار‌های پیشنهادی است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده