تاریخ: ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۱۴
بازدید: ۱۱۶
کد خبر: ۳۷۲۶۳۸
سرویس خبر : انرژی
وزیر صمت:

کاهش ناترازی انرژی در صنعت فولاد

کاهش ناترازی انرژی در صنعت فولاد
‌می‌متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: راندمان تولید صنعت فولاد ایران در سال گذشته به ۶۱ درصد رسید که این میزان، قابلیت پرداخت صنعت سرمایه‌وری مثل فولاد را محدود می‌کند.

به گزارش می‌متالز، سیدمحمد اتابک در پاسخ به پرسش‌ها درباره مقام دهم صنعت فولاد کشور در سطح جهانی گفت: ناترازی انرژی در سال گذشته موجب کاهش راندمان تولید در این صنعت به ۶۱ درصد گردید.

وی در مراسم افتتاح خط تولید تیرآهن در کارخانه خیام سپهر فولاد نیشابور گفت: خوشبختانه فولاد ایران در رده دهم جهانی قرار گرفته است. در سال‌های گذشته، ظرفیت تولید این صنعت در کشور کمتر از ۲ میلیون تن بود، اما اکنون پس از انقلاب اسلامی، این ظرفیت به بیش از ۴۸ میلیون تن افزایش یافته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: خراسان رضوی یکی از قطب‌های اصلی صنعت فولاد کشور است و این موقعیت می‌تواند به عنوان یک نقطه اتکا برای صنعتگران استان محسوب شود تا بتوانند صنایع پایین‌دستی را به شکل مطلوبی تعریف نمایند.

وی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان «تولید برای سرمایه‌گذاری» اظهار داشت: تولید یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور است و مکمل شعار سال گذشته محسوب می‌شود. تولید از جهات مختلف به رشد اقتصادی کمک می‌کند و مقام معظم رهبری نیز در سال‌های اخیر بر اهمیت آن تاکید داشته‌اند. امیدواریم که ما توانایی لازم برای تحقق این هدف را داشته باشیم.

اتابک ادامه داد: برای تحقق این اهداف، ضروری است که موانع را برطرف کرده و امنیت لازم برای سرمایه‌گذاری را فراهم کنیم. امیدواریم شرایطی ایجاد شود که سرمایه‌گذاران بتوانند به راحتی در سایر حوزه‌ها نیز فعالیت کنند.

وی تامین زیرساخت‌های لازم را از مهم‌ترین اقدامات برای بخش تولید دانست و گفت: در سال گذشته، صنعت فولاد با خسران و عدم النفع‌های زیادی مواجه شد. امیدواریم امسال با همکاری وزارت نیرو و سایر نهاد‌های مرتبط، مشکلات انرژی صنعت فولاد حل شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به ظرفیت صادراتی صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: خراسان رضوی می‌تواند بیش از ۲ میلیارد دلار صادرات داشته باشد. نزدیکی این استان به کشور‌های ترکمنستان و افغانستان، پتانسیل صادراتی مناسبی را برای آن فراهم می‌کند. اگر بتوانیم راندمان تولید را افزایش دهیم، این استان به رشد صادراتی مطلوبی دست خواهد یافت.

وی در پایان گفت: در حال حاضر، سهم خراسان رضوی از صادرات کل کشور ۳.۴ درصد است و با توجه به امکانات موجود، این استان قادر است از مرز ۲ میلیارد دلار صادرات در سال عبور کند و جایگاه خود را از پنجم به سوم کشور ارتقاء دهد.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده