
به گزارش میمتالز، «امین صفری» مدیرعامل فولاد ارفع، در جمع معاونان و مدیران این مجموعه، سال جدید را با تأکید ویژه بر بهینهسازی مصرف انرژی، مواد اولیه و ارتقاء کارایی فرآیندها آغاز کرد.
این تمرکز بر بهرهوری، از یکسو ریشه در رشد هزینههای تولید و از سوی دیگر، محدودیتهای فزاینده در دسترسی به زیرساختهایی، چون برق و گاز دارد.
در این راستا، اقداماتی نظیر احداث نیروگاه خورشیدی، بررسی احداث نیروگاه خودتأمین و پروژه mini LNG برای ذخیرهسازی گاز، نه تنها ابزارهایی برای حفظ پایداری تولید هستند، بلکه در عین حال، نشان دهنده تلاش برای کنترل هزینهها از مسیر خودکفایی انرژی محسوب میشوند.
راهبرد فولاد ارفع صرفاً محدود به مدیریت مصرف انرژی نیست. اصلاح فرآیندها و تولید محصولات خاص نیز از دیگر مؤلفههای مهم برنامه توسعهای این شرکت در سال جدید است.
همچنین بهینهسازی مواد اولیه از مهمترین سیاستهای این مجموعه است، که ارفع این موضوع را با چندین روش پیش گرفته است. به عنوان مثال بهینهسازی نسبت سنگ آهن، گندله، کک و سایر افزودنیها برای دستیابی به ترکیب بهینه و کاهش پرت، یکی از گامهای فنی جدی در مسیر کاهش مصرف و افزایش راندمان است.
همچنین با اجرای نظامهای کنترل کیفیت دقیقتر و دیجیتالیشدن پایش مواد اولیه، این شرکت توانسته است نوسانات کیفیتی را کاهش داده و فرآیند تولید را بهینهتر مدیریت کند.
از سویی دیگر بهرهبرداری مؤثر از ضایعات فلزی و غیرفلزی و بازچرخانی آنها در چرخه تولید، هم به کاهش هزینهها کمک میکند و هم جنبهای از مسوولیتپذیری محیطزیستی دارد.
حرکت به سمت تأمین پایدار و بومیسازی برخی مواد مصرفی وارداتی، به کاهش ریسکهای ارزی و افزایش کنترلپذیری فرآیند تولید منجر میشود.
البته در کنار مواد اولیه، بهینهسازی مصرف برق و گاز نیز در دستور کار قرار دارد. احداث پروژههایی نظیر mini LNG، نیروگاه خورشیدی و بررسی احداث نیروگاه خود تأمین، به وضوح نشان میدهد که فولاد ارفع با نگاهی بلندمدت، در پی خلق ظرفیتهایی پایدار و مستقل از نوسانات زیرساختی است. این نگاه چند لایه به بهرهوری، موجب شده تا این شرکت به یکی از نمونههای موفق در صنعت فولاد از نظر مدیریت هوشمند منابع تبدیل شود.
در شرایطی که صنعت فولاد کشور با فشارهای فزاینده انرژی، نوسانات ارزی و تنگناهای زیرساختی دست و پنجه نرم میکند، راهبرد فولاد ارفع مبنی بر اولویت دادن به بهرهوری، میتواند الگویی مؤثر برای دیگر بنگاههای این صنعت باشد؛ الگویی که نه تنها به پایداری تولید میاندیشد، بلکه مسیر تحول را از درون و بر اساس توان داخلی میپیماید. در واقع این مجموعه میتواند با چنین برنامهریزیای سال جدید را پر بارتر از سالهای گذشته به پایان برساند.
منبع: معدن مدیا