
به گزارش میمتالز، بازارهای موازی بازار مسکن طی دو ماه گذشته نوسانات بسیاری داشتهاند؛ قیمت طلا و دلار که در آخرین روزهای سال گذشته به اوج خود رسیده بود، این روزها با زمزمههای توافق ایران و آمریکا ریزش بسیاری کرده است. همین موضوع باعث شده است افرادی که تمام داراییهای خود را وارد بازارهای طلا و ارز کرده بودند دچار ضرر هنگفتی شوند.
با این حال، بررسی روند بازار مسکن در دو ماه گذشته نشان میدهد این بازار، چندان توجهی به تغییرات بازارهای موازی نداشته و قیمت مسکن متناسب با تورم رشد کرده است. با وجود این، معاملات مسکن با توجه به اخبار مذاکرات و نوسانات نرخ ارز، دستخوش تغییراتی شده است. همه این موارد باعث شده سوالاتی درباره زمان مناسب خرید خانه مطرح شود؛ آیا اکنون وقت خرید خانه شده است؟
منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، درباره روند بازار مسکن در یک سال گذشته توضیح داد: «آنچه ما از بازار مسکن طی یک سال و نیم گذشته مشاهده کردهایم، رفتار متمایزی است که التهابات، چه در افزایش و چه در کاهش نسبی قیمت در حوزه بازار ارز، تاثیری بر قیمتهای اعلامی مسکن در جامعه نداشته و تاثیر آن آرام و کم بوده است.»
او در ادامه درباره تاثیر قیمت دلار بر بازار مسکن توضیح داد: «بنابراین، حتی زمانی که دلار به بالای ۱۰۰ هزار تومان رسید، وضعیت بازار مسکن چندان از این افزایش تبعیت نکرد و ظرفیت خود را به صورت ایستا ثابت نگه داشت، این موضوع به این دلیل است که کاهش اخیر آثار ارزی در بازار نیز نمیتواند قیمت مسکن را برابر با انتظارات مردم و جامعه کاهش دهد.»
این کارشناس بازار مسکن اضافه کرد: «به این ترتیب، با علم به این موضوع باید رفتار بازار مسکن را تحلیل کنیم و به مصرفکنندگانی که در انتظار کاهش مؤثر و قابل توجهی در بازار مسکن هستند، بگوییم که نباید به امید این کاهش از ورود به بازار امتناع کنند.»
غیبی به ضرر و زیان شکلگرفته در بازارهای موازی اشاره کرد و ادامه داد: «از طرفی، این التهابات کاهشی قیمت ارز در بازار موجب پدیداری فرایندی شده است که نشان میدهد افرادی که برای مثال رقمی در حدود ۱۰ میلیارد تومان برای خرید در نظر گرفته بودند، نزدیک به ۲۰ درصد از این مبلغ، یعنی نزدیک به دو میلیارد تومان آن حداقل، شامل طلا و ارز بوده و حالا کاهش قیمت ارز و طلا باعث کاهش توان خرید آنها شده است.»
این کارشناس بازار مسکن افزود: «در نتیجه، این افراد از ورود به بازار و خرید باز میمانند. این موضوع نیز یکی از آسیبهایی است که التهابات بازارهای موازی از جمله سکه، طلا و ارز بر حوزه اقتصاد کلی مردم تاثیر میگذارد.»
غیبی درباره رفتار مردم برای حفظ ارزش پول خود توضیح داد: «این فرایند نشان میدهد ما به لحاظ اقتصادی، طراحی و حکمرانی اقتصادی با مشکلات و بیماری مواجه هستیم. زمانی که انتظارات تورمی افزایش پیدا میکند، مردم علاقهمند هستند برای حفظ ارزش ریالی خود، به نوعی هجوم آورند تا داراییهای ریز و درشتشان را به داراییهای امن از جمله طلا و سکه و ارز منتقل کنند.»
او ادامه داد: «اخیراً در ماه گذشته یعنی فروردینماه، به دلیل تحولات سیاسی و بینالمللی، شاهد کاهش ارزش این نوع داراییها و بازارها بودهایم. معدل این رفتار در نهایت باعث میشود ما در کل داراییهای خود را از دست بدهیم.»
غیبی افزود: «فردی که دارایی خود را ذخیره کرده بوده و قصد خرید آپارتمان داشته، میبیند که از ۱۰ میلیارد تومان، یک میلیارد آن آب شده است و اکنون نمیتواند آن آپارتمانی را که میخواسته، بخرد. این موضوع نشان میدهد مردم باید با آگاهی، سیاست و با مبالغ منطقی در این حوزه سرمایهگذاری کنند تا با ورود التهابات گوناگون به جامعه اقتصادی، متضرر نشوند.»
او روند بازار مسکن را توصیف و به خریداران مصرفی توصیه کرد: «نکته بعدی این است که بازار مسکن، خود را بدون توجه به این تحولات رصد میکند و در حال بالانس است. این بهترین فرصت و شرایط برای افرادی است که مصرفکننده و در پی تامین مسکن برای خود هستند و داراییهای مالیای که در اختیار دارند، اجازه خرید به آنها را میدهند.»
غیبی در پایان اضافه کرد: «در نهایت ثابت شده که سرمایهگذاری در حوزه اقتصاد مسکن و خرید آپارتمان در درازمدت به عنوان یک دارایی ارزشمند و پایدار، بسیار بهتر از سرمایهگذاری در بازارهای ریز و خردی است که وضعیت آن، بهویژه برای مصرفکنندهها، نامعلوم و نامشخص است.»
منبع: تجارت نیوز